Vadite z nami


Za vse, ki vas zanima triatlon tako ali drugače, smo v klubu pripravili različne programe, od takšnega namenjenega najmlajšim, ki šele vstopajo v svet športa, do šole triatlona in tekmovalnega športa, vabljeni so pa tudi vsi tisti, katere zanima triatlon ali duatlon rekreativno;


  1. Vadba najmlajših je namenjena najmlajšim starim do 7 let, program je prilagojen razvijanju otrokovih spretnosti skozi igro …
  2. Šola triatlona je namenjena mladim, ki bi se radi postopoma pobližje spoznali s triatlonom …
  3. Tekmovalni šport je namenjen vsem, ki bi se radi usmerili v šport za doseganje rezultatov …
  4. Rekreacija, vas zanima plavanje, kolesarjenje in tek samo rekreativno, tudi vi ste vabljeni, da se nam pridružite …


Vadba za najmlajše:


V sami organiziranosti Triatlon kluba Ribnica ima zelo posebno mesto vadba za najmlajše, kjer se otroci seznanijo s prvimi koraki igre teka in prvimi zamahi v vodi.


V vadbo za najmlajše se lahko vpišejo vsi malčki (plavalci in neplavalci) stari od 4-8 let in sicer skozi vse šolsko leto.

Vadba za najmlajše poteka dvakrat tedensko in sicer enkrat v bazenu, enkrat pa v telovadnici. Vadba za najmlajše poteka celo šolsko leto, v primeru interesa najmlajših pa tudi med šolskimi počitnicami.Šola triatlona:


Znotraj športnih aktivnosti strokovnjaki vadbi triatlona pripisujejo izredno velik pomen. Sprva, da otroka naučimo pravilno plavati, je prav tako pomembno, kot da ga naučimo brati in pisati. Vadbi triatlona strokovnjaki dajejo tako velik pomen tudi zato, ker se del odvija v specifičnih pogojih – v vodi, kjer veljajo drugačne zakonitosti, del pa na suhem. Da otrok uspešno izkoristi te specifične lastnosti vode, se mora naučiti v vodi pravilno gibati oziroma se mora naučiti pravilne tehnike plavanja. Na suhem poteka predvsem vadba tehnike teka v kombinaciji z igro.


Pozitivni učinki vadbe triatlona se kažejo pri otrokovem razvoju skeletno – muskulaturnega sistema, srčno žilnega in dihalnega sistema.


Skupinska vadba pa je pomembna s sociološkega vidika, saj se tako otrok navadi na vaditelja in vzpostavlja stike z vrstniki. S psihološkega vidika imajo možnost izražati svojo ustvarjalnost in krepiti samozavest, ki jo pridobijo s pozitivnimi izkušnjami na vadbi. Šola triatlona poteka trikrat tedensko v bazenu Športnega centra Ribnica ter dvakrat tedensko v dvorani ali na stadionu. Šola poteka celo koledarsko leto.


Po končani šoli triatlona oziroma ko otrok enkrat osvoji zahtevan program, lahko nadaljuje s triatlonom v višjih selekcijah.


V šolo triatlona se lahko vpišejo vsi otroci stari od 8-12 let in sicer celo šolsko leto.
Tekmovalni šport:


Po uspešno zaključeni šoli triatlona in na željo otrok ter mladine, se je v Triatlon klubu Inles Riko Ribnica možno usmeriti v tekmovalni šport. Ali z drugimi besedami v šport za doseganje rezultatov. Sam način dela in tudi interesi tekmovalcev so v klubu različni. V klubu se trudimo in poskušamo vsakega tekmovalca obravnavati individualno, kar nam zaenkrat zelo dobro uspeva, hkrati pa se zavedamo, da delo v skupini obrodi prave sadove. Uspeh posameznika v klubu je hkrati tudi uspeh celotnega kluba.
Rekreacija:

Rekreativna vadba je namenjena prav vsem, katere zanima triatlon tako ali drugače, udeležite se lahko skupnih tekaških in kolesarskih treningov ter treningov plavanja v Športnem centru v Ribnici. Prisotni trenerji vam bodo svetovali in pomagali izboljšati vašo tehniko in pripravljenost.