Novice


Duatlon Logatec 2024 (2. junij 2024)


Osme izvedbe duatlona v Logatcu oz. sredi tamkajšnje poslovne cone smo se tudi letos udeležili člani našega kluba. Na sprintu se je sicer letos vsepovsod v zelo okrnjeni splošni udeležbi zbralo vsega 25 duatloncev in duatlonk, med katerimi pa smo zasedli nekaj lepih uvrstitev v svojih kategorijah: 1.mesto Igor Stošič - veterani 1, 2.mesto Sergej Fajfar - člani 2 in 3.mesto Miha Škulj - člani 3. Mlajši na super sprint distanci pa so prav tako posegli po stopničkah in se razveselili svojih medalj: 2.mesto Jure Majdič - starejši dečki, 2.mesto Maša Mihelič - kadetinje in 3.mesto Ela Križan -  kadetinje.

Rezultati: External link opens in new tab or window8. DUATLON LOGATEC
 


 


 


foto: Simona Dolinar MajdičAmbrož Duatlon Komenda 2024 (19. maj 2024)


Kamniški Trisport je tudi letos v Poslovni coni Komenda izpeljal duatlon za slovenski pokal in "kjer je duatlon, smo tudi mi". Duatlona smo se udeležili v večjem številu in pričakovano domov odnesli kar nekaj nagrad. Prireditev je potekala v lepem vremenu, naše načrte je nekoliko pokvarila le kolesarska nezgoda enega od naših mlajših tekmovalcev. Kljub temu smo bili z izkupičkom zelo zadovoljni, saj smo dosegli lepe uvrstitve.

Jurij in Matic Žagar sta bila tokrat spet tik pod vrhom, Jurij je bil drugi in Matic tretji v absolutni konkurenci, v svoji kategoriji starejših mladincev pa sta bila prvi in drugi. Absolutno prvi je bil Tjaž Dolgan iz TK Ajdovščine, sicer tudi že zmagovalec našega duatlona v Ribnici. Poleg Žagarjevih sta bila med dobitniki medalj še Sergej Fajfar s tretjim mestom med člani 2 ter Igor Stošič, ki je zmagal med veterani 1.

Super sprint duatlon: 3. Matevž Šavs - st. dečki ter Ela Križan in Maša Mihelič 2. in 3. med kadetinjami.

Rezultati:

External link opens in new tab or windowAmbrož Duatlon Komenda 2024
  


foto: Simona Dolinar MajdičPtuj 2024 (DP v akvatlonu - 4. maj / Triatlon Ptuj 12. maj)


Začetek maja je tudi letos pripadel Termam Ptuj oz. tamkajšnji okolici zunanjih bazenov, kjer se je 4. maja odvilo državno prvenstvo v akvatlonu, teden dni kasneje (12. maja) pa še 21. Ptujski triatlon. Na obeh dogodkih smo imeli nekaj svojih predstavnikov, ki so posegli po naslednjih visokih mestih v končni uvrstitvi. Akvatlon (4. maj) nam je prinesel 1. mesto med cicibani (50m/200m) - Lovro Arko ter 2. mesto med mlajšimi dečki (100m/400m) - Martin Arko, oba cici akvatlon, na državnem prvenstvu v sprint akvatlonu pa je Mateju Dečmanu uspelo priteči na 2. mesto med člani 1 (1000m/5000m).

Ptujskega triatlona se je en teden kasneje prav tako udeležila podobna sestava in tudi od tu so naši odnesli nekaj lepih mest. Jurij in Matic Žagar sta na sprintu med starejšimi mladinci zasedla 2. in 3. mesto, Tomaž Majdič prav tako drugo mesto med člani 3. Na super sprint triatlonu sta se med starejšimi dečki postavila na stopničke Jure Majdič, ki je zmagal ter Sebastjan Vuk, ki je bil tokrat tretji.

Rezultati:

External link opens in new tab or windowDP v akvatlonu 2024

External link opens in new tab or window21. Ptujski triatlon 2024 foto: Simona Majdič DolinarDuatlon Ribnica 2024 (13. april 2024)


Letošnji duatlon smo za spremembo po dveh letih "zimskih verzij" izpeljali v povsem drugačnih razmerah. Ozračje se je ogrelo na prav poletno temperaturo, ki bi bila bolj primerna že za triatlon; temperaturo pred duatlonom pa je na Triatlonski zvezi Slovenije in posledično v klubih (klubi- organizatorji triatlonskih in duatlonskih tekem) po Sloveniji dodatno ogrel spor, ker so nekateri klubi, med njimi tudi naš, zaradi svojih trditev in upoštevanjem svojih izkušenj za nekaj časa ostali "na suhem", torej, da organiziramo tekme brez točkovanja za slovenski pokal. Na koncu je obveljalo, da gredo vse tekme v pokalni seštevek in s tem se je umirila tudi vsa nastala situacija.

Na duatlonu, ki je torej tudi letos štel za slovenski pokal v duatlonu, je skupno tekmovalo 137 tekmovalcev v vseh starostnih kategorijah, poleg njih pa so dan "odprli" najmlajši cicibančki s promocijskim tekom netekmovalnega značaja, a z obvezno medaljo v cilju.


Sprint duatlon, ki je bil na sporedu kot zadnje dejanje, sta dobila naša Monika Bartol in član TK Ajdovščina Tjaž Dolgan. Tjažu je do zadnjega tesno sledil Jurij Žagar (Triatlon klub Inles Riko Ribnica), a je slednji moral v zaključku priznati premoč končnega zmagovalca. Tretji absolutno je bil Mark Mandič iz TK Utripa, ostali naši člani pa so posegli po naslednjih medaljah: Matic Žagar - 2. mesto starejši mladinci, Dejan Mihelič - 1. mesto veterani 2, Miha Škulj - 3. mesto veterani 2, Franci Šilc - 3. mesto veterani 1, Igor Stošič - 1. mesto veterani 4, Sergej Fajfar - 3. mesto člani 2 ter Stane Fajfar 2. mesto veterani 5.


Super sprint, ki je postregel z najštevilčnejšo udeležbo, sta v absolutni konkurenci dobila Ljubljančanka Enja Martinšek (TK Ljubljana) ter Žiga Korošec (TK Trisport Lelosi), med našimi pa so bili prejemniki medalj tudi Jure Majdič - 1. mesto starejši dečki, Urša Kromar - 2. mesto kadetinje ter Ela Križan - 3. mesto kadetinje.

Rezultati: External link opens in new tab or windowPro-Time

     Klubske priprave tudi tokrat v Medulinu (13. - 17. april 2024)


Tekmovalna sezona se bliža in ker se je treba nanjo kar se da dobro pripraviti, smo tudi letos to naredili v Medulinu na Hrvaškem. Sredi marca je ponavadi tisti termin, ki nam najbolj ustreza in letos ni bilo nič drugače. Tja se vračamo vsako leto že od leta 1995. Letos nam je poleg odlične postrežbe in udobnega hotela služilo tudi vreme.

Priprav se je udeležilo skupno 50 članov vseh starosti, vse od najmlajših, ki jih že usmerjamo v tekmovalni šport, pa do tistih nekoliko starejših rekreativcev, katere so spremljali tudi njihovi družinski člani.

Marčevske priprave nam vedno omogočajo zelo kvaliteten trening po vzoru profesionalnih športnikov, ne gre pa zanemariti tudi dejstva, da nam toliko kot trening sam, pomeni tudi druženje v prostem času. Tudi to nam daje zagona za prihajajočo sezono.

In ker vse to veliko pomeni tudi našim mladim triatloncem, smo se odločili, da naslednje leto peljemo s seboj še dodatno skupino mlajših dečkov in deklic, ki bo dovolj zrela, da bo lahko delovala kot nova vodena trening skupina na pripravah.

Medulin sam nam daje vrhunske pogoje za trening; vožnja tja in nazaj ni predolga, klima odlična, vreme skoraj vedno zelo lepo, ceste za trening kolesa dokaj prazne in dober hotel, kjer nam nudijo vse, kar potrebujemo.


foto: Mitja Dečman


 

Simona zmagovalka pol-ironmana v Turčiji - IRONMAN 70.3 TURKEY  2023 (29. oktober 2023)


Slaba dva tedna po prihodu domov s Havajev, je Simona Dolinar Majdič z družino odpotovala še v Turčijo, kjer je dokončno zaključila nadvse uspešno leto 2023.

Po prihodu domov nam je o turški dogodivščini zaupala tole:

"Hmmm, Turčija...prijavili smo se z namenom oddirkati nekje na toplem, ko je pri nas doma lahko že hladno. Seveda ob prijavi (januarja!), nismo računali, da bo 14 dni prej Ironman tekma in dopust na Havajih. A vseeno, kasneje smo odkljukali obe turistični destinaciji in dve različni tekmi, vsaj kar se razdalje tiče.
Počutje po Havajih ni bilo ravno vrhunsko, zato sem se odločila, da tekmo v Turčiji štartam, potem pa bom tekom tekme videla, kako se bo telo odzivalo na napor in vročino. V kolikor se ne bi dobro počutila, bi mogoče celo odstopila... Bila sem popopnoma brez pričakovanj. Verjetno je to tudi eden od razlogov za dober rezultat - neobremenjenost.
Po prihodu na kraj tekme ni šlo vse tako, kot smo si začrtali pred odhodom - zamude letal, nepotrebno čakanje na prevoz do hotela, čakanje na čip večer pred tekmo. Voda ni bila hladna, a vseeno so se odločili, da bo potrebno plavati z neoprenom. OK, mene to ne moti. Ampak med plavanjem sem se že začela pregrevati in sem komaj čakala, da pridem iz vode, da se malo ohladim. Plavanje sem med dekleti zaključila z najhitrejšim časom.
Na kolesu pa je bilo kar zanimivo. Veliko skupin, ki so se peljale mimo, brez razdalje 12 metrov. Na trasi je bila velika gneča, še posebej v mojem drugem krogu. Ko sem odkolesarila, nisem vedela ali naj se veselim teka ali ne, saj nisem vedela, česa so noge sposobne.
Med tekmo nisem niti sledila, na katerem mestu sem. Teči sem začela v rezerviranem tempu in ga nato skušala držati do konca. Tudi dekle, ki je začelo teči pred mano, je začelo zelo hitro, a je po cca 10 kilometrih popustila in sem jo prehitela. Ob progi so mi moji navijači (sin in dva njegova triatlonska prijatelja) sporočili, da sem na drugem ali prvem mestu. Noge so šle, ne glede na rezultat, zato sem seveda nadaljevala. Še par kilometrov do cilja in seveda veselje ob prihodu v cilj.
Ko sem izvedela, da sem bila med dekleti najhitrejša (za 4 minute pred drugo) pa je bil občutek še boljši. Seveda sem pričakala še ostale tri slovenske triatlonce (moža Tomaža in dva prijatelja), da se skupaj poveselimo in pričnemo zaslužen dopust in konec tekmovalne sezone z baklavami. 
Tekma je pisana meni na kožo, saj je bilo toplo, tako v vodi kot zunaj ter sama kolesarska proga ni tehnično zahtevna. Prijavljenih je bilo zelo veliko tekmovalcev, kar je bilo na progi tudi opaziti (uspešno oddirkalo 1270 triatloncev, od tega 210 deklet). Dan pred tekmo je bil organiziran tudi Ironkids, tek za otroke. Seveda tudi tam nismo manjkali :). "


Rezultati: External link opens in new tab or windowIronman 70.3 Turkey


     


foto: Jure MajdičTriatlonska jesen - čas za dolgoprogaše (31. september - 15. oktober 2023)


Oktober je bil letos v klubu povsem v znamenju ironmanov, vse od nekaj polovičnih pa do havajskega svetovnega prvenstva v dolgem triatlonu. Posebnost vsega je bila, da je z dolgo distanco opravila ženska, krajše pa so bile tokrat rezervirane za močnejši spol.
Prvi je s štartom na 10. Zadarhalf triatlonu (30. september) opravil Miha Škulj, ki je tekmoval v pravih poletnih razmerah in v svoji kategoriji M40 zasedel 10. mesto, njegov čas v cilju je bil 4:49:11.
S polovičnim ironmanom v Poreču (15. oktober) sta niz nadaljevala njegova klubska kolega Damijan Kromar in Boštjan Meden, ki sta istrske ceste in poti premagala v 4:48:02 (Damijan - 9. mesto v kategoriji M50) in Boštjan v 6:04:23 (ista kategorija 118. mesto).


Posebno pozornost pa je letos požela Simona Dolinar Majdič, ki se je letos prvič kvalificirala na havajsko svetovno prvenstvo v ironmanu. Na Havaje je Simona z družino odletela že v začetku oktobra in se do 14. oktobra, ko je bila tekma, že dobro aklimatizirala in temeljito pripravila na eno najtežjih tekem na svetu. Letos se je tudi na havajski tekmi zgodila posebnost; zaradi več razlogov, kot so neznosna gneča vsepovsod in huda okoljska obremenitev za mesto Kona na Big Islandu, kjer se vse dogaja, se je organizator Ironman odločil za radikalno rešitev. Posegel je po dokaj enostavni, a za triatlonce dokaj šokantni rešitvi in ločil ženske tekmovalke od moških tako, da vsako leto na Havajih tekmujejo ali ženske ali moški. Zaradi te spremembe tekmuje vsako leto "le" 2000 do 2500 triatloncev in ne več 5000, kar je bil skupaj s njihovimi spremljevalci prehud zalogaj za ta del otoka. Tako so letos v stilu "dame imajo prednost" na Havajih ostale ženske, moško svetovno prvenstvo v ironmanu pa so premaknili v francosko Nico. Naslednje leto se vloge zamenjajo in na Havaje potujejo le moški predstavniki, ženske pa bodo septembra tekmovale v Franciji.   
Visoke temperature in konstantno vlažno ozračje je naša Simona ves čas odlično prenašala in na štart prišla dobro pripravljena. Odplavala je v 59:51, kar je pomenilo 6. mesto v njeni kategoriji W35, na kolesu, ki je sicer njen najslabši segment, je kontrolirano prevozila vseh 180 kilometrov in na tek tako prišla šele na 89. mestu v kategoriji.
A kdor se zadnji smeje, se naslajše smeje; Simona je znana po odličnem teku, pa naj bodo to dolge ali kratke razdalje. Maraton je po vseh že oddelanih kilometrih zmogla v 3:24:10, kar je bil peti rezultat teka v njeni kategoriji. Skupno je lavinska polja in žgoče sonce premagala v 10 urah in 13 minutah in na koncu osvojila 18. mesto v kategoriji.

    

    

foto: Tomaž Majdič, Brigita Kromar, Mitja Dečman


Triglav triatlon Bled 2023 (2. september 2023)


Začetek septembra je Bled spet postregel z naborom triatlonskih distanc, na kratko ga triatlonci imenujejo kar dan triatlona. Tekmovanja, ki so primerna prav za vsakogar, ki se nekoliko ukvarja s športom, se vsako leto vrstijo od jutra do večera. Organizator TK Trisport iz Kamnika je tako tudi letos nanizal vse kombinacije: cici triatlon, super sprint triatlon, triatlon za vsakogar, olimpik triatlon, akvabike, duatlon in triatlon za evropski pokal v triatlonu (ETU). Olimpik oz. standard triatlon je štel za državno prvenstvo in na nov položaj absolutnega državnega prvaka postavil člana TK Utrip-a Marka Mandiča (2:01:07) v moški konkurenci in Marušo Klemenc (2:15:44 - prav tako TK Utrip) med ženskami.


V svojih kategorijah so naši predstavniki na DP zasedli naslednje uvrstitve:

- 1. mesto Grega Dolinar člani 2 (absolutno 11. mesto), čas 2:09:14

- 2. mesto Tomaž Majdič veterani 2 (absolutno 22. mesto), čas 2:09:14

- 3. mesto Matej Dečman člani 1 (absolutno 7. mesto), čas 2:08:04Medalje pa so prejeli tudi preostali člani Triatlon kluba Inles Riko Ribnica; letos nepremagljiva Jure Majdič in Bor Križan sta spet posegla po prvem in drugem mestu med mlajšimi dečki na cici akvatlonu, Damijan Kromar je zmagal med veterani 2 v triatlonu za vsakogar, super sprint stopničke pa sta ponovno osvojila oba Žagarjeva, le da je bil tokrat prvi Matic in tretji Jurij.


Rezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana


 


 foto: Mitja Dečman, Mija PrelesnikDržavno prvenstvo v super sprint triatlonu - Triatlon Ljubljana (27. avgust 2023)


Teden dni po kočevskem, se je v Ljubljani na Kodeljevem uprizorilo še državno prvenstvo v super sprint triatlonu in za vse kategorije (tudi mešane štafete) in seveda tudi tu nismo manjkali. Dobili smo nove državne prvake po kategorijah, med mlajšimi mladinci je uspelo zmagati in postati nov državni prvak našemu Juriju Žagarju - 32:39, njegovemu bratu Maticu pa zasesti drugo mesto z nekaj sekundami zaostanka za njim (32:49).

Poleg njiju so najvišja mesta zasedli še:

- Jure Majdič 1. mesto mlajši dečki (cici), - Ela Križan 3. mesto starejše deklice, - Dejan Mihelič 2. mesto veterani 2 in Stane Fajfar 2. mesto veterani 5.

Sicer je v članski kategoriji zmagal Luka Kosovel (TK Ajdovščina), pri ženskah pa Tanja Kompan (TK Trisport Lelosi). Ekipa TK Ljubljana (ekipa 1) je bila najhitrejša med mešanimi štafetami in postala nov državni prvak.

Rezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana foto: Tadeja Benčina, Dejan MiheličDržavno prvenstvo v sprint triatlonu - Triatlon Kočevje 2023 (19. avgust 2023)


Jesenski del triatlonske sezone smo po daljšem premoru pričeli v Kočevju ob Kočevskem jezeru (včasih Rudniško jezero) - na sporedu je bilo že dolgo pričakovano in skozi vse poletje pripravljano državno prvenstvo v sprint triatlonu, ki je vedno velik zalogaj za nas kot organizatorje tekme in tudi za tekmovalce, saj proga ne spada med najlažje. Državno prvenstvo, ki je bilo na sporedu kot zadnje dejanje, sta pospremila še akvatlon za otroke in super sprint za mlajše kategorije. Skupno je nastopilo preko dvesto tekmovalcev, poleg slovenskih je bilo tudi veliko tujih triatloncev. Ob jezeru, ki se je v avgustu prijetno segrelo in je zaradi tega prijetna kopalna turistična točka tudi za mnoge domačine, je tekmovanje z glasnim spodbujanjem potekalo tekoče in nemoteno.

Sprint je v popoldanskih zelo vročih razmerah postregel z dvema novima državnima prvakoma in sicer absolutno in v moški konkurenci je zmagal mladi Ljubljančan Ul Denša (TK Ljubljana) - 56:25, pri dekletih pa Kamničanka Tjaša Vrtačič (TK Trisport Lelosi) - 1:01:53. Kot ponavadi je bila tudi letos ribniška zasedba triatloncev precejšnja, med njimi pa je uspelo priteči med prve tri v kategoriji naslednjim - Franci Šilc 3. mesto veterani 1, Tomaž Majdič 2. mesto in Dejan Mihelič 3. mesto med veterani 2.

Rezultati na External link opens in new tab or windowPro Time


   


Super sprint triatlon so letos "prevzeli " hrvaški mladi triatlonci, ki so se v velikem številu pripeljali na Kočevsko. Zmagal je Hrvat Konrad Kralj (TK Maksimir), prav tako je bilo absolutno prvo dekle iz Hrvaške - Helena Dinjar (TK Rudolf Perešin). V akvatlonu sta bila med mlajšimi dečki ponovno najhitrejša Jure Majdič (1. mesto) ter Bor Križan (2. mesto).

   foto: Brigita Kromar, Petra Hacin Valič

  


8. TRIOP triatlon (1. julij 2023)


Hrvati (Triatlon klub Matulji) so v naši bližini ponudili še en triatlon, ki smo ga obiskali; tokrat v Preluku, ki je prav tako kot Kostrena blizu Reke. Tekmo in vzdušje je nekoliko pokvarilo slabo vreme in ploha pred samo tekmo, a dan se je kljub temu končal zelo dobro. Spet smo zabeležili prvo in drugo mesto za pokal Alpe Adria, ki sta si ga pritekla Matic in Jurij Žagar (sprint triatlon youth) ter ponovno prikazala odlično formo. Za pokal Alpe Adria sta zbrala že lepo število točk in v jesenskem delu sta v Sloveniji za ta pokal na vrsti še triatlona v Ljubljani in na Bledu.
V Preluku si je stopničke pritekla še mlada Zarja Kljun, ki je bila druga na promo akvatlonu.   

   


foto: Mitja Dečman


Kostrenski triatlon 2023 - hrvaško odprto državno prvenstvo v super sprintu (24. junij 2023)


Tekmovalna sezona se tudi zaradi pomanjkanja letošnjih triatlonov v Sloveniji nadaljuje pri sosedih Hrvatih; konec junija so v Kostreni blizu Reke organizirali odprto državno prvensvto v super sprint triatlonu, ki sta se ga udeležila tudi naša Matic In Jurij Žagar. V absolutni konkurenci sta se med skoraj sedemdesetimi tekmovalci uvrstila na odlično peto in deveto mesto (Matic 5. in Jurij 9.).

Rezultati: External link opens in new tab or windowhttps://my.raceresult.com/250350/#1_A751C8    

foto: Mitja Dečman


Ironman Austria 2023 (18. junij 2023)


Vsi smo nestrpno pričakovali 18. junij, ko se je začelo letos zares tekomovati. Ironman Austria je bil in bo vedno dogodek, ki ga tisti, ki smo ga tako ali drugače doživeli od blizu, globoko spoštujemo. Ironman zaradi bližine Celovca vsakokrat privabi veliko Slovencev, bodisi tekmovalcev ali glasnih navijačev ob progi. Naš klub so na tem ironmanu že zastopali Damijan Kromar, Fraci Šilc, Aleksander Radivojević, Matej Benčina, Matej Škufca, Marko Lovšin in Boštjan Meden, letos pa se je za to odločila še prva ženska v našem dresu; Simona Dolinar Majdič.
Simona je odlično opravila s celotno progo in se ob koncu zavihtela na 2. mesto v svoji kategoriji 35-39. Rezultat jo je neposredno uvrstil na oktobrsko svetovno prvenstvo v ironmanu na Havajih, ki bo letos prvič gostilo le ženske tekmovalke.

Po tekmi je nekoliko zbrala občutke, jih strnila ter delila z nami:
"Ko si eno leto prej, julija 2022, v živo ogledaš tekmo v kraju, ki nam je zelo blizu, spremljaš dogajanje pred in na dan tekme, vidiš kakšno je vzdušje ob progi (ogromno poznanih in nepoznanih Slovencev), te začne preganjati misel: kaj pa če bi jaz po nekaj letih spet opravila Ironman? In zakaj ga ne bi ravno tu - zelo blizu, lokacija je super, temperature vedno meni primerne, vzdušje je super... no in pri razmišljanju ostane skoraj eno leto. Letos marca pa se vseeno odločim in prijavim na tekmo.
Takrat pa se začne zares - treninge je bilo potrebno otežiti, saj je do tekme preostalo še dobre 3 mesece. Ta čas je zelo hitro minil. Nekaj dni pred tekmo smo z družino prispeli v Celovec in živčki so se že prebudili. Nedeljsko jutro - prežvekovanje zajtrka ob nenormalno zgodnjih urah zame, zadnje priprave vreč z opremo in kolesa v menjalnem prostoru, oblačenje neoprena in čakanje na štart topov ob jezeru.
Štartala sem na koncu cone, ki je namenjena plavanju pod eno uro. Ves čas prehitevam - za motivacijo ni slabo. Še dobro, da je bil vedno nekdo pred menoj, saj po zadnjem obratu nisem videla nič drugega kot plavalce pred menoj. Namreč obrnili smo se v smeri vzhoda, kjer se je sonce dvigovalo nad gladino in vse se je samo bleščalo. Ko pridemo v kanal, pa samo še spremljam, kje so moji navijači in seveda (kilo)metri hitro minejo. Tek do menjalnega prostora in hop na kolo. Na začetku me je zeblo tako zelo, da sem imela.prste na nogi mravljinčaste. Še dobro, da sem vedela, da bo dan dolg in zelo topel, da se bom primerno ogrela. Peljem seveda sama, vsake toliko me prehitijo večje ali manjše skupine kolesarjev. Prvegai kroga je mimo in pridemo spet do naših navijačev in nato še drugi del/krog, ki pa ima kar nekaj  vzponov. Le te seveda niso prijetni na utrujene noge. Komaj čakam, da se začnemo približevati centru in da bo na vrsti tek. Končno. Prvi del tekaške proge sem videla prej in zato uživam v njem. Ko pa pridemo do centra pa zame malo presenečenje - kratek a strm klanec gor, spust dol, obrat za 180, klanec gor...nisem pričakovala tega. In seveda je takrat motivacija padla, tempo padel. Tako da začrtanega tempa nisem uspela več držati. Skozi park, kjer je največ navijačev, sem seveda ponovno uživala, dobila nasmeh na obraz, na okrepčevalnicah pa prvič na tekmi tudi hodila. A na koncu vseeno 'prišprintala' po rdeči preprogi v cilj,  zadovoljna in seveda prijetno utrujena - na 2.mestu v kategoriji, z vstopnico na svetovno prvenstvo na Havajih. Najbolj hvaležna sem seveda za opravljen Ironman po 4ih letih, za pomoč domačih, da lahko opravim takšno količino treninga kot ga, Triatlon klubu Inles Riko Ribnica za dres, ki sem ga na tekmi preizkusila in se je odlično odnesel (brez odgrnin) in seveda vsem navijačem ob progi (fizično in z mislimi).

External link opens in new tab or windowhttps://www.ironman.com/im-austria-results


       


   


foto: Tomaž Majdič15. Rab Triatlon 2023 (3. junij 2023)


Lep ambient, znosne cene in za mnoge prvi stik z morjem v tekočem letu je zagotovo le nekaj razlogov za obisk triatlona na Rabu. Letos so sicer dvo-dnevno tekmovanje prestavili le v en dan in zaradi večjega števila tekmovalcev naredili še nekaj sprememb. Ena od njih je bil ločen štart sprinta za tujce oz. vse tiste brez hrvaške licence in na sporedu kot zadnje dejanje, ki pa je štelo za Alpe Adria triatlonski pokal.

Tekmovalo je pet ribniških triatloncev, med katerimi so si vsi trije Žagarjevi fantje suvereno pritekli prvo, drugo in tretje mesto (1. Jurij., 2. Matic., 3. Taj).

Tekmovala sta še Dejan Mihelič, ki je zasedel peto mesto in Aleksander Radivojević, ki je bil deseti.

V super sprint triatlonu so že v dopoldanskem času tekmovali še France Prelesnik (18. mesto), Urša Kromar (8. mesto) in Maša Mihelič (9. mesto).

Rezultati: External link opens in new tab or windowhttps://my.raceresult.com/242631/


       


foto: Brigita KromarAmbrož Duatlon Komenda 2023 (28. maj 2023)


Duatlon, ki je bil sprva planiran sredi meseca maja, so zaradi izredno slabe vremenske napovedi še pravi čas prestavili za dva tedna, na konec maja. To sicer ni v navadi, a če se logistično to da tako urediti in če je nazadnje tudi samo vreme lepše oz. ugodnejše, je to dobra odločitev. Kakor teden poprej v Logatcu, smo tudi tu na sprintu imeli le enega predstavnika in sicer tokrat Tomaža Majdiča, ki je zasedel skupno 16. mesto ter 2. mesto v svoji kategoriji veteranov 2. Zmagala sta že zmagovalca sprinta iz Logatca - Bine Flajnik (TK Trisport) ter Maruša Klemenc (TK Utrip).

Super sprint je prav tako spet prinesel medalje za Jurija in Matica (Žagar), tokrat je bil drugi Jurij in tretji Matic. Tretje mesto med starejšimi deklicami na super sprintu je pripadlo Maši Mihelič, Jure Majdič pa je zmagal na cici duatlonu med mlajšimi dečki.

Rezultati na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana
     


foto: Simona Dolinar MajdičDuatlon Logatec 2023 (22. maj 2023)


TK Logatec je tudi letos izpeljal duatlon, ki so tako kot vedno postavili v logaško urejeno industrijsko cono. Na duatlon se je tudi iz Ribnice pripeljalo nekaj članov, predvsem tistih iz mlajših kategorij. Sprint je dobil predstavnik TK Trisport-a Flajnik Bine, med dekleti pa je bila najhitrejša članica TK Utrip-a Maruša Klemenc. Sami smo imeli na sprintu le enega tekmovalca in sicer Dejana Miheliča, ki je zasedel absolutno 8. mesto in zmagal v kategoriji veteranov 2.

Ponovno pa so posegli po stopničkah Žagarjevi fantje, a tokrat v drugačnem vrstnem redu, kot smo že nekako navajeni. Drugi je bil namreč Matic, tretji Taj in takoj za njima še Jurij (super sprint duatlon - mlajši mladinci). Prav tako se medalje okoli vratu in drugega mesta razveselil Kristjan Benčina v kategoriji cicibanov na cici duatlonu.

Rezultati na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana
         


foto: Tadeja Benčina20. Ptujski triatlon 2023 (7. maj 2023)


Po dveh tednih premora smo se zopet odpravili na Ptuj; Terme Ptuj so namreč spet gostile triatlonce, tokrat pod okriljem TK Maraton iz Ptuja, ki tradicionalno organizira prvi triatlon na slovenskih tleh. In letos tudi edinega v prvem delu sezone, saj bo koprski žal odpadel.

Ptuj smo tokrat obiskali s štirinajst-člansko zasedbo, tekmovali pa smo v vseh starostnih kategorijah. Že močno dopoldansko sonce je napovedovalo, da bo dan vroč in da bo za spremembo treba poiskat senco in prvič letos uporabiti kremo za sončenje.

Tekmovalni dan se je začel s super sprint triatlonom (300m - 5km - 1,5km), katerega sta v absolutni konkurenci dobila naš Jurij Žagar in članica TK Ljubljana Luna Sraka. Jurijev brat Matic je bil drugi (oba 1. in 2. tudi med mlajšimi mladinci), v kategoriji starejše deklice pa si je Ela Križan pritekla 3. mesto.

Pred sprintom so dogajanje popestrili še najmlajši v cici akvatlonu A in B, slednjega (200m - 1000m) je dobil Jure Majdič, Bor Križan pa je bil drugi.

Dan se je nadaljeval s sprint triatlonom, na katerem je nastopilo nekaj čez 70 tekmovalcev, med katerimi sta bila ob koncu najhitrejša Domen Bojanc in Sara Navodnik (TK Velenje), naš Taj Žagar je zasedel odlično 7. mesto absolutno in zmagal med mlajšimi mladinci.

Rezultati na External link opens in new tab or windowPro-Time

       


foto: Brigita KromarDržavno prvenstvo v akvatlonu (22. april 2023)


Sezono so z državnim prvenstvom v akvatlonu štartali tudi akvatlonci. TK 3Life je zopet prevzel organizacijo, prizorišče pa zaradi gradbenih del v Mariboru postavil na Ptuj, natančneje v Terme Ptuj, kjer bo kmalu tudi prvi triatlon v letošnji sezoni.

Sami smo imeli na Ptuju nekaj tekmovalcev, med katerimi sta si Matej Dečman in Simona Dolinar Majdič na sprintu (2,5km - 1km - 2,5km) pritekla absolutno drugo mesto in postala državna podprvaka v akvatlonu. Matej je v cilju zaostal za zmagovalcem Jako Borcem (TK 3Life), Simona pa pa za zmagovalko Saro Navodnik iz TK Velenje. Matej je sicer zmagal med člani 1, Simona pa med članicami 2.

Na sprint akvatlonu smo imeli še dva predstavnika in sicer Tomaža Majdiča, ki je zmagal med veterani 2 in Sergeja Fajfarja, ki je zmagal med člani 2.

Super sprint akvatlon je ponudil dve distanci za st. dečke in deklice (1km - 400m - 1km) ter kadete in kadetinje (1,5km - 500m - 1,5km). Med starejšimi deklicami je bila Ela Križan 3, na cici akvatlonu (500m - 200m - 500m) pa sta bila naša cicibana Jure Majdič in Bor Križan prvi in drugi.

Rezultati: External link opens in new tab or windowPro-Time


foto: Brigita KromarZačetek nove sezone z državnim prvenstvom v duatlonu - Duatlon Ribnica 2023 (15. april 2023)


Po lanski zasneženi epizodi na naši duatlonski prireditvi smo si na dan letošnjega državnega prvenstva v duatlonu obetali nekoliko lažjih razmer za tekmo. In želja se nam je uresničila, vreme je bilo le nekoliko boljše. A le nekoliko.

Državnega prvenstva v super sprint (1,5km - 4,5km - 1km) in v sprint duatlonu (5km - 22km - 2,5km) se je skupaj s cici duatlonom ter promocijskim tekom za najmlajše tako kljub neugodnim razmeram na cesti udeležilo skoraj 190 tekmovalcev. Sprint duatlon za članske kategorije smo bili kot resen in odgovoren organizator skrajšati v delu kolesarske proge (na vsega 1 krog), saj sta dež in mraz postala prezahtevna, predvsem za tiste najpočasnejše.
Prireditev se je tako pozno popoldne uspešno zaključila, zasluge zato pa gredo v celoti organizacijski ekipi in mnogim neumornim prostovoljcem, ki se vedno odzovejo k sodelovanju in brez pritoževanja opravijo svoje delo kot profesionalci.
Državna prvaka v sprint duatlonu sta letos postala kar dva tekmovalca, saj sta v cilj pritekla istočasno in sicer v času 38:34:59. To sta bila član TK Ljubljana Tjaž Dolgan in član TK Ajdovščina Luka Kosovel. V ženski konkurenci je zmagala Tinkara Stres, prav tako iz TK Ajdovščina.
Naša najhitrejša predstavnica Simona Dolinar Majdič je bila absolutno druga (1. mesto članice 2); zanjo je bil to uvod v letošnjo tekmovalno sezono, v kateri bo sredi junija v Celovcu na Ironmanu poskušala ujeti kvalifikacijo za letošnje svetovno prvenstvo na Havajih. Če ji uspe, bo Simona tretji član oz. članica Triatlon kluba Inles Riko Ribnica, ki bo tekmoval na Havajih. Seveda držimo pesti, da bi se vse dobro izteklo in da pride v "havajski klub".

Za državnega prvaka se je vnel hud boj tudi v super sprintu, kjer pa domačina Jurij in Matic Žagar nista spustila nikogar prav blizu. V cilj sta pritekla kot prvi in drugi (Jurij 1. in Matic 2.), a le z nekaj sekundno medsebojno razliko in dobre pol minute pred ostalimi zasledovalci. Med dekleti je zmagala Ljubljančanka Luna Sraka (TK Ljubljana).
Po medaljah pa so posegli tudi naši mladi cici duatlonci: Bor Križan in Jure Majdič sta bila na razdalji cici duatlona B 500m - 2km - 500m drugi in tretji. Ostali naši prejemniki medalj in nagrad so bili še: Grega Dolinar - 1. mesto člani 2, Dejan Mihelič - 1. mesto veterani 2, Tomaž Majdič - 3. mesto veterani 2, Maša Mihelič - 2. mesto st. deklice, Ela Križan - 3. mesto st. deklice in Tinkara Prelesnik - 3. mesto kadetinje.
Vsi rezultati so voljo na External link opens in new tab or windowPro-Time, galerija fotografij pa na naši FB strani.
foto: External link opens in new tab or windowVid RotarPodelitev priznanj in nagrad najboljšim tekmovalcem v pokalnem šestevku (25. november 2022)


Triatlonska zveza Slovenije je konec novembra v ljubljanskem Koloseju organizirala svečano podelitev, na kateri je podelila priznanja ter nagrade najboljšim tekmovalcem po točkovanju v slovenskem pokalu v duatlonu in triatlonu za leto 2022. Prireditev je potekala v eni od kinodvoran, kar se je izkazalo za zelo zanimiv in domiseln zaključek letošnjega leta. Podelili so priznanja za vsa prva tri mesta po točkovanju v pokalu, ki so ga sestavljale letošnje tekme po Sloveniji.

In med vsemi, ki so jih razglasili, smo Ribničani posegli kar po 15-tih, vsi podrobnejši rezultati so na voljo na straneh External link opens in new tab or windowTZS, vse fotografije pa na FB External link opens in new tab or windowPrijavim.se.

Naši dobitniki priznanj pa so naslednji:


DUATLON:

1. mesto mlajši mladinci - JURIJ ŽAGAR

1. mesto veterani 1 - DEJAN MIHELIČ

1. mesto veterani 4 - STANE FAJFAR


2. mesto starejše deklice - URŠA KROMAR

2. mesto starejše mladinke - MONIKA BARTOL

2. mesto člani 1 - MATEJ DEČMAN


3. mesto starejše deklice - ELA KRIŽAN

3. mesto kadetinje - TINKARA PRELESNIK

3. mesto veterani 3 - DAMIJAN KROMAR


TRIATLON:

1. mesto mlajši mladinci - JURIJ ŽAGAR

1. mesto članice 2 - SIMONA DOLINAR MAJDIČ

1. mesto veterani 1 - DEJAN MIHELIČ

1. mesto veterani 2 - ALEKSANDER RADIVOJEVIĆ


2. mesto kadetinje - TINKARA PRELESNIK

2. mesto člani 1 - MATEJ DEČMAN


foto: Prijavim.se


Državno prvenstvo v standard triatlonu - Triglav Triatlon Bled 2022 (3. september 2022)


Preko 500 tekmovalcev v triatlonu, duatlonu, akvabike-u in akvatlonu se je v začetku septembra spet zvrstilo na blejski športni veselici, kjer pa smo poleg vsega dogajanja z največjim zanimanjem spremljali državno prvenstvo v standard triatlonu. Zmagal je Ljubljančan Jakob Medved (TK Ljubljana), med dekleti pa je bila od naše Simone Dolinar Majdič hitrejša le Tjaša Vrtačič (TK Trisport CSE Projekt).

Simona je tako postala državna prvakinja v svoji kategoriji članic 1, poleg nje pa je med veterani 1 zasedel drugo mesto še Dejan Mihelič, ki je sicer v absolutni kategoriji dosegel 17. mesto.

Medalji sta osvojila še Jurij Žagar - 2. mesto v super sprint triatlonu med mlajšimi mladinci ter Jure Majdič, ki je zmagal v cici akvatlonu med mlajšimi dečki.

Rezultati na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljanafoto: Tomaž MajdičTriatlon Ljubljana 2022 (27. - 28. avgust 2022)

 

Ljubljanski triatlonski klub je teden dni po našem državnem prvenstvu v sprint triatlonu na Kodeljevem organiziral še državno prvenstvo v super sprint triatlonu; že tradicionalno se je dogodek za mladino izpeljal v soboto, nedelja pa je bila rezervirana na članski sprint. Sobotnega državnega prvenstva v super sprintu se je udeležila velika množica mladih iz vse Slovenije, poleg njih pa še veliko število tujih mladincev in kadetov, ki so ravno zaključili z mednarodnim triatlonskim taborom v Radovljici. 

S super sprint triatlonom, ki je potekal v in ob bazenu ter v okolici Kodeljevega, smo dobili naslednje državne prvake oz. nosilce medalj za leto 2022:

- starejši dečki: Maks Mori - TK Ljubljana

- starejše deklice: Enja Martinšek - TK Ljubljana

- kadeti: Marcel Pavlin - TK Utrip

- kadetinje: Anja Bezlaj - TK 3Life

- mlajši mladinci: Nevan Vimos Kocbek - TK Ljubljana

- mlajše mladinke: Luna Sraka - Tk Ljubljana

Nosilci medalj pri naših članih so bili Tinkara Prelesnik - 2. mesto med kadetinjami ter Jurij in Taj Žagar - 2. in 3. mesto med mlajšimi mladinci.

Rezultati na External link opens in new tab or windowTiming LjubljanaPrav tako se je nedeljskega sprinta na Kodeljevem udeležila skupina starejših kategorij, med katerimi smo si pritekli nekaj mest na stopničkah. Zmagal je domč tekmovalec, predstavnik TK Ljubljana Jakob Medved, drugi je bil David Aljoša Pavlin iz TK Utrip-a in na tretje mesto v absolutni razvrstitvi se je povzpel naš Grega Dolinar, ki je sicer zmagal v svoji kategoriji člani 2. Preostali člani Triatlon kluba Inles Riko Ribnica so zasedli naslednje uvrstitve:
- Matej Dečman 2. mesto člani 1 ( abs. 4. mesto)
- Dejan Mihelič 2. mesto veterani 1 (abs. 14. mesto)
- Aleksander Radivojević 2. mesto veterani 2 (abs. 20. mesto)
- Primož Šobar 7. mesto člani 1 (abs. 24. mesto)
- Sergej Fajfar 8. mesto člani 2 (abs. 44. mesto)
Rezultati na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana

     

     

  

 


foto: Boštjan Vidrajz, Brigita Kromar


Državno prvenstvo v sprint triatlonu - TRIATLON KOČEVJE 2022 (20. avgust 2022)


Po štirih letih obnavljanja cest, pločnikov in križišč ter dolge večletne sezone covida smo si letos zopet privoščili organizacijo triatlona v Kočevju, kjer smo izpeljali državno prvenstvo v sprint triatlonu, poleg tega pa izpeljali še super sprint triatlon za mlajše mladince, mlajše mladinke , kadete, kadetinje in starejše dečke, deklice ter danes skorajda že obvezni akvatlon za otroke. Ti so z akvatlonom tudi odprli športni dan ob Kočevskem jezeru in domov smo odnesli dve medalji - Bor Križan je pritekel v cilj kot drugi, prav tako tudi Martin Arko med cicibani. S Triatlonom Kočevje 2022 smo tudi odprli "jesenski" del slovenske tekmovalne sezone, ki je bila letos končno spet podobna preteklim letom pred covidom. Letošnji sprint je bil poleg državnega prvenstva tudi prvenstvo Slovenske vojske

Državni prvak v sprint triatlonu je v moški konkurenci v do samega konca zelo tesnem boju postal predstavnik TK 3Life Klemen Bojanc, v ženski pa članica TK Ljubljana Luna Sraka. Ostali najhitrejši v absolutni razvrstitvi so bili še: Jakob Medved (TK Ljubljana) 2. mesto, Luka Kosovel (TK Ajdovščina) 3. mesto, pri dekletih pa Tjaša Vrtačič (TK Trisport CSE Projekt) 2. mesto in pa Tinkara Stres (TK Ajdovščina) 3. mesto. Med našimi člani so v sprintu v svojih kategorijah posegli po medaljah tudi Dejan Mihelič - 1. mesto med veterani 1, Simona Dolinar Majdič - 1. mesto med članicami 2 in Aleksander Radivojević - 3. mesto med veterani 2.
Spremljevalni del tekmovanja v super sprint triatlonu smo izpeljali v eni tekmi v razdaljah 300m - 6,5km - 1,5km in ga razdelili med tri različne starostne kategorije. Med kadetinjami je Tinkara Prelesnik dosegla 2. mesto, Urša Kromar pa 3. mesto med starejšimi deklicami, sicer pa sta super sprint absolutno dobila Marcel Pavlin iz TK Utrip-a ter Anja Bezlaj iz TK 3Life.

Rezultati na External link opens in new tab or windowPro - Time


         

 

     


foto: Aljaž Lovšin


Državno prvenstvo v triatlonu v mešanih štafetah (25. junij 2022)


Na 31. rojstni dan naše države so v štajerskem klubu TK 3Life, pod okriljem Triatlonske zveze Slovenije organizirali državno prvenstvo v triatlonu v mešanih štafetah. Med 13 ekipami so Triatlon klub Inles Riko Ribnica zastopali Grega Dolinar, Monika Bartol, Matej Dečman in Simona Dolinar Majdič. Da je vez v ekipi res močna, povesta že dejstvi, da sta Simona in Grega brat in sestra, Monika in Matej pa par tudi v zasebnem življenju.

Za popestritev je bila tekmovalcem na plavanju izredno slaba vidljivost v vodi, precej strm in ne kratek prehod do menjalnega prostora, sicer ravna, a tehnično zahtevna, zavita kolesarska proga in tek po prodnati sprehajalni poti, na mestih polni sobotnih obiskovalcev narave in ribičev.

V ribniški ekipi je prvi štartal Grega, ki je svoj zaostanek po plavalnem delu zmanjšal s trdim delom na kolesu in odličnim tekom. Monika je bila v vseh treh delih skupaj najhitrejša od vseh deklet in je bila na predaji skupno na drugem mestu. Matej pa je s svojim vedno odličnim plavanjem povedel in napravil tako razliko, da je prvo mesto ohranil do predaje. Simono kot zadnjo v ekipi je na plavalnem delu prehitela ena tekmovalka, ki pa jo je do menjave na tek Simona že prehitela in v cilj pritekla kot prva.

Prizorišče je bilo jezero v občini Duplek, na katerem deluje tudi popularni Wakepark Dooplek, krajši del lokalne ceste in sprehajalna pot okoli jezera. Format tekmovanja je bila štafeta; za vsakega člana ekipe super sprint razdalja, kar pomeni najprej 300m plavanja v plitkem jezeru, nato 5km cestnega kolesarjenja in nazadnje 1,5km teka. Predaja štafete z dotikom in skokom v vodo naslednjega tekmovalca je potekala na pomolu v bližini štartno - ciljnega prostora. O klubski taktiki je bilo pred in po tekmi rečeno res veliko besed, a brez dvoma se je nasvet najbolj izkušenega ribniškega triatlonca Damijana Kromarja izkazal za pravega. Ekipa Triatlon kluba Inles Riko Ribnica je namreč postala prvak v mešanih štafetah.

Rezultati: External link opens in new tab or windowPro Time     foto: Tomaž MajdičTriatlon za pokal Istre (11. junij 2022)


Koprski triatlon je organizator letos postavil na novo lokacijo v Žusterno, ki pa se je prav tako kot center samega Kopra izkazala za lepo urejeno in logistično dobro potezo. Sprememba je nazadnje dobrodošla ne le za tekmovalce, pač pa tudi za mnoge obiskovalce. Izpeljali so otroške akvatlone, oba super sprint triatlona ter sprint in na koncu še standard triatlon.
Že tradicionalno se tega triatlona množično udeležimo tudi Ribničani, in letos ni bilo nič drugače. S tekmovalnim dnevom so najprej začeli otroci na akvatlonu na katerem je med dečki - cicibani A Martinu Arku uspelo priteči na drugo mesto. Super sprint za starejše dečke in deklice je bil uspešen za Uršo Kromar, ki si je v samem šprintu v cilju pritekla tretje mesto.
Poglavje zase pa je na naših tleh vedno standard triatlon, ki je seveda tudi standardno zahteven. Z veliko prednostjo petih minut je zmagal član TK Ljubljana Jakob Medved, drugi je bil naš Matej Dečman, tretji pa je bil predstvanik TK Utrip-a Mark Mandič, vsi trije sicer 1., 2. in 3. v kategoriji člani 1.
Med ženskami je zmagala članica TK Trisport CSE Projekt Jana Levec.
Vsi rezultati so na straneh External link opens in new tab or windowPro-Time.


  

  

  

foto: Brigita Kromar


14. Rabski triatlon (4. - 5. junij 2022)


Po lanski zmagi na sprint triatlonu na Rabu, kjer je zmagala naša Monika Bartol, smo se letos odločili odpeljati tja še našo mladino, ki je tekmovala v obeh tekmovalnih dneh, kjer so sicer Hrvati izpeljali državno prvenstvo za letošnje leto. Trojica Žagarjevih fantov je tekmovala na sprintu že v soboto in osvojila vsa tri prva mesta v svoji kategoriji MU17 - 1. mesto Jurij, 2. mesto Matic in 3. mesto Taj Žagar, oz 10., 11. in 12. mesto v absolutni konkurenci. Ostali so imeli super sprint triatlon v nedeljo in bili prav tako uspešni: Urša Kromar je zmagala med ŽU13, Tinkara in France Prelesnik pa sta bila druga na ŽU15 in MU13.


  

 

  

foto: Brigita Kromar


DP v akvatlonu - Akvatlon Maribor (29. maj 2022)


Po odpovedanem državnem prvenstvu v akvatlonu v Brestanici, se je pobuda za organizacijo le-tega prevzela v Mariboru in sicer pod okriljem Triatlon kluba 3Life iz Maribora. Po duatlonu prejšnji vikend je Monika Bartol naslov državne prvakinje prevzela tudi v akvatlonu (2,5km - 1000m - 2,5km), v moški konkurenci pa je bil v fotofinišu najhitrejši Ljubljančan Jakob Medved iz TK Ljubljana.
Akvatlon je odplavalo in preteklo še nekaj naših članov, najvišje pa so posegli naslednji:
- cici akvatlon (250m - 50m - 250m) Martin Arko 2. mesto med cicibani
- cici akvatlon (500m - 200m - 500m) Jure Majdič 1. mesto ter Bor Križan 2. mesto, oba mlajša dečka
- super sprint akvatlon (1km - 400m - 1km) Urša Kromar 3. mesto med starejšimi deklicami
- sprint akvatlon (2,5km - 1000m - 2,5km) Matej Dečman 2. mesto med člani 1 (4. absolutno)

Vsi rezultati so na voljo na External link opens in new tab or windowPro Time

  


 
 
foto: Simona Dolinar Majdič


DP v duatlonu - Duatlon Logatec 2022 (22. maj 2022)


Triatlon klub Logatec nadaljuje svoje uspešno poslanstvo in tudi letos se je izkazal kot resen in dober organizator duatlona; tokrat so v GRC Zapolju v Logatcu organizirali in izpeljali državno prvenstvo v duatlonu. Pravo poletno vzdušje in množica obiskovalcev sta sredi obrtne cone naredila prav zanimivo tekmovanje v vseh starostnih kategorijah, med katerimi smo bili v ospredju seveda tudi Ribničani.
Državna prvaka v duatlonu sta postala naša Monika Bartol in član TK Ljubljana Jakob Medved, po svojih kategorijah pa so se med prejemnike medalj zapisali še:
- cici duatlon (mlajši cicibani) - Martin Arko 3. mesto- cici duatlon (cicibani) - Luka Cukrov 3. mesto- super sprint duatlon (starejše deklice) - Urša Kromar 2. mesto- sprint duatlon (veterani 1) - Dejan Mihelič 2. mesto- sprint duatlon (veterani 3) - Damijan Kromar 3. mesto- sprint duatlon (veterani 4) - Stane Fajfar 2. mesto
Rezultati na External link opens in new tab or windowTIMING LJUBLJANA


 

   

foto_ Brigita Kromar


Oceanlava Montenegro 2022 (15. maj 2022)


Črna gora postaja zadnja leta poleg turizma še zelo znana triatlonska destinacija, na kateri triatlonci kljub oddaljenosti in balkanski legi najdejo več kot tam, kjer ima triatlon že nekaj zgodovine. Eden od znanih črnogorskih dogodkov je vsekakor srednji triatlon Oceanlava Montenegro (1,9 - 90 - 21) v prelepem Kotorju. Sicer sta ga pretekli dve leti zaradi covida nekoliko "zabremzali", a prireditev, ki jo z vso skrbnostjo vodi domačin Igor Majer, se ponovno vzpenja na lestvici obiskanosti. Skupno je nastopilo preko 250 tekmovalcev, zmagi v moški in ženski konkurenci pa sta šli v hrvaške roke; pri moških je bil najhitrejši Hrvat Silvije Tomac, pri ženskah pa Marija Lukina iz TK Rudolf Perešin. V svoji kategoriji 50 - 54 je zmagal tudi naš Damijan Kromar (absolutno 25.), Dejan Mihelič ter Miha Škulj pa sta v svoji kategoriji 40 - 44 zasedla 5. in 7. mesto (absolutno 19. in 24.).
Rezultati na External link opens in new tab or windowPro Time


 

foto: Marjana


19. Ptujski triatlon (8. maj 2022)


Terme Ptuj z okolico so 8. maja po enem letu spet gostile triatlonce in letos izpeljale prvi triatlon za slovenski pokal. Sprint je dobil član TK Life Klemen Bojanc, med dekleti pa je bila najhitrejša Kamničanka Tjaša Vrtačič (TK Trisport CSE Projekt). Matej Dečman je bil tretji med člani 1 (absolutno 8. mesto), Dejan Mihelič pa je zmagal med veterani 1 (absolutno 20. mesto).


Nosilci medalj med našimi člani so bili še:

- super sprint triatlon (300 - 10 - 2): 1. mesto Tinkara Prelesnik (kadetinje), Jurij Žagar 2. mesto mlajši mladinci in Matic Žagar 3. mesto mlajši mladinci

- mini super sprint triatlon (300 - 5 - 1): 1. mesto Urša Kromar (starejše deklice) in Ela Križan 3. mesto (starejše deklice)

- akvatlonB (200 - 1): 1. mesto Jure Majdič in 3 . mesto Bor Križan

- akvatlon A (50 - 500): 2. mesto Martin Arko


Rezultati na External link opens in new tab or windowPro Time
 


     


foto: Tadeja Benčina, Dejan MiheličAmbrož duatlon Komenda 2022 (24. april 2022)


Duatlonci in duatlonke so se v borbi za nove točke slovenskega pokala v duatlonu morali podati v Komendo, kjer je kamniški Triatlonsku klub Trisport v Poslovni coni Komenda organiziral duatlon za vse kategorije. Sprint duatlon sta dobila David Aljoša Pavlin iz TK Utrip-a in Tanja Kompan, članica domačega TK Trisport CSE Projekt, dobro pa so se odrezali tudi naši predstavniki kluba; Matej Dečman je zmagal med člani 1 (5. mesto absolutno), Dejan Mihelič je bil drugi med veterani 1 (7. mesto absolutno), v svoji starostni skupini med veterani 4 je zmagal tudi Stane Fajfar (23. mesto absolutno).
Medalje si je na obeh super sprintih in na cici duatlonu priteklo še nekaj naše mladine: 1. mesto Tinkara Prelesnik - kadetinje, 2. mesto Ela Križan - starejše deklice, 3. mesto Jurij Žagar - mlajši mladinci ter 2. mesto Luka Cukrov med cicibani.
Rezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljanafoto: Prijavim.se

foto: Triatlonski klub Trisport Kamnik


Evropski pokal v triatlonu Yenisehir - Turčija (17. april 2022)


V tednu po zasneženem ribniškem duatlonu je zmagovalka le-tega Monika Bartol odpotovala v veliko bolj toplo Turčijo, kjer je v nedeljo, 17. aprila prvič v svoji karieri nastopila v članski (elite) konkurenci na evropskem pokalu v triatlonu. Dvo-dnevno tekmovanje v triatlonu za mladince in člane je potekalo v starem mestu Mersin, ki leži na jugu Turčije ob Sredozemskem morju. Konkurenca med dekleti je bila zelo močna in Monika je med njimi nastopila kot najmlajša. Zasedla je obetajoče 24. mesto in osvojila nekaj točk.
Po nastopu nam je zaupala nekaj besed: "Po plavanju sem za las ujela drugo skupino na kolesu in skupaj smo ujele še nekaj tekmovalk iz ospredja. Na tek sem prišla s precej utrujenimi nogami, vendar sem kljub temu solidno odtekla. S tekmo sem zadovoljna, dala sem vse od sebe in dosegla svoje prve točke v elite konkurenci." 

 


foto: Triatlon Medya TV


Duatlon Ribnica 2022 (9. april 2022)


Po lanskem duatlonu, ki smo ga zaradi covida in zdravstvene situacije v Sloveniji morali izpeljati šele oktobra, smo letos postavili dogodek spet v mesec april. Z olajšanjem smo v mesecu pred tekmo spremljali ukinjanje nadležnih ukrepov in situacija je prav do našega datuma tekme postala tista "spet svobodna". Škoda le, da nismo zadeli z datumom, kar se vremena tiče. Oziroma smo, kakor se vzame.
V soboto, 9. aprila smo po vseh letih izpeljali tekmo, ki si jo bomo prav zagotovo zapomnili za vselej. Če so si ti naši duatloni z leti postali precej podobni, bomo o temu zanesljivo govorili še čez leta; prepričani smo, da bo postal legendaren.
Res je, da je bila vremenska napoved v pičico natančna, a dopoldne smo še pri 15 stopinjah ohranjali optimizem in se tolažili, da pač sploh ni mogoče, da se nam "zgodi" sneg. Nekoliko več skrbi so povzročile novice, da po severu Slovenije že divja fronta in da se spušča proti Ribnici.
Otroške štarte smo tako izpeljali le z nekaj kapljami prvega dežja, situacija se je močno zresnila, ko sta bila na vrsti oba super sprint duatlona. Zaradi mokre ceste in sodre, ki je tolkla po tekmovalcih, smo se odločili, da skrajšamo oba super sprinta in kasneje tudi sprint za člane, predvsem kolesarski del.
Prizorišče in vse, ki smo bili na njem, je že pokrivala plast snega, ko so štartali člani na sprintu. Pogled na zasnežene tekmovalce je bil na trenutke prav nerealističen. Težave so poleg tekmovalcev imeli tudi vsi ostali prisotni, saj zjutraj v resnici nihče ni bil pripravljen na zimo. Sprint sta ob močno skrajšani progi dobila član TK Utripa Žiga Podgoršek in naša Monika Bartol. Za oba je bil ta duatlon tudi nekakšna trening tekma pred prihajajočo sezono; Monika se bo naslednji vikend udeležila mladinskega evropskega triatlonskega pokala v Turčiji in zato že stiskamo pesti. Poleg nje smo imeli tokrat na sprintu le še dva predstavnika; Matej Dečman je zasedel 2. mesto med člani 1, Dejan Mihelič pa je zmagal med veterani 1.

Novost letošnje sezone je delitev super sprint kategorije v duatlonu in triatlonu na dve različni distanci; odločitev pozdravljamo, saj je mladim tekmovalcem vedno lažje prestopati v zahtevnejšo kategorijo, če le-ta ni prezahtevna. Klasični super sprint duatlon 2km - 8km - 1km se je tako za starejše dečke in deklice skoraj razpolovil in smo ga izvedli dolžini v 1,5km - 4,5km - 500m. Zmagala sta Jaka Mlakar iz TK Utrip-a ter Enja Martinšek iz TK Ljubljana. Urša Kromar je zasedla 2. mesto.
Poleg te novosti smo letos uvedli še eno; kategorijo mlajših mladincev in mlajših mladink, ki so morali do sedaj ob vstopu v to kategorijo preiti na sprint distanco, se je zadržalo na super sprintu, kar je nedvomno ena bolj prijaznih odločitev glede mladih tekmovalcev. Ta super sprint sta dobila naš Jurij Žagar ter članica TK Ljubljana Luna Sraka (oba mlajša mladinca), med kadeti pa sta zmagala naša Tinkara Prelesnik in Marcel Pavlin iz TK Utrip-a. Matic Žagar je med mlajšimi mladinci zasedel drugo mesto.
Piko na i je ob vsem skupaj pritisnila razposajena zmagovita trojka mlajših dečkov iz našega kluba; Bor Križan s 1., Jure Majdič  z 2. in Filip Žagar s 3. mestom na cici duatlonu B.
Rezultati: External link opens in new tab or windowPro - Time

  

  

foto: Aljaž Lovšin


Monika svetovna mladinska prvakinja - Aviles, Španija 2021 (7. november 2021)


Kot češnjo na torti smo iz Španije sredi zaspanega nedeljskega popoldneva sprejeli čudovito novico, da je Monika Bartol postala svetovna mladinska prvakinja v duatlonu!

Mladinke in mladinci so tekmovali v nam bolj znanem sprint duatlonu (5,1km - 18km - 2,6km) v centru Avilesa, mesta na severu Španije, ki je znano prav po mednarodnem kulturnem centru Oscarja Niemeyerja, v katerega so organizatorji tokrat pripeljali svetovno prvenstvo v duatlonu in s tem poskrbeli še za krasno kuliso celotnega dogodka. Za Moniko je bila to zadnja tekma letos in očitno je najboljše prihranila prav za konec. Kljub temu, da se je letos soočala s poškodbami in boleznijo, se je ob koncu spet postavila na noge in prikazala najboljšo predstavo letos.

Zelo zadovoljna in še vedno pod vtisom uspeha ob prihodu domov zaupala naslednje misli:


"Kljub zdravstvenim težavam avgusta sem se uspela na tekmo odlično pripraviti. V Avilés sem prispela v torek, kjer sem kljub slabemu vremenu opravila še zadnje treninge in in si temeljito ogledala progo. Na dan tekme sem bila precej nervozna, takoj po samem štartu pa je nervoza popustila, noge so stekle in lahko sem pokazala, kako sem pripravljena in kaj zmorem. Po prvem teku sem na kolo prišla v prvi skupini z še dvema sotekmovalkama iz Italije in Poljske, ker pa sem se na kolesu počutila zelo močno, sem s pobegom uspela na drugi tek priti kot prva ter vodstvo na zadnjem teku obdržala do konca. Ja, postala sem svetovna mladinska prvakinja v duatlonu, na kar sem zelo ponosna! To je bila odlična nagrada za konec naporne in zahtevne sezone ter za ves trud, ki sem ga vložila v treninge.

Kljub temu, da me v naslednji sezoni čaka zaključek gimnazije in matura ter da bo zaradi zaprtja ribniškega bazena potrebno veliko prilagajanja, kar se tiče treningov plavanja, ki jih bom morala vsak dan opraviti v Ljubljani, ostajam optimistična in se nadejam uspehov tudi v triatlonu. Res upam, da se bodo v naslednji sezoni vsi moji načrti uspešno izpeljali, začela bi namreč rada nabirati točke za olimpijske igre v Parizu leta 2024."Rezultati: External link opens in new tab or windowhttps://triathlon.org/results/result/2021_world_triathlon_duathlon_championships_aviles/500502foto: World Triatlon Media   

foto: Matej DečmanOcean Lava Vrsar 2021 (23. oktober 2021)


Zadnja "naša" tekma letos, ki se je sicer odvila v hrvaškem Vrsarju, se je v veliki meri dotaknila tudi slovenskih triatloncev, za katere je bil "half distance", torej srednji triatlon konec oktobra tudi slovensko državno prvenstvo. Že hiter ogled štartne liste je dal vedeti, da so favoriti za zmago prav Slovenci in to se je na koncu tudi potrdilo. Za pičle pol minute pred našim Grego Dolinarjem je predvsem z odlično predstavo na kolesarskem delu zmagal član NLS Coaching Tim Gošnjak (4:21:03), ki pa letos ni imel licence krovne zveze in tako je naslov novega državnega prvaka prevzel Grega Dolinar (4:21:38).
Poleg Grege sta se odlično odrezala tudi Matej Dečman, ki je v svoji age grupi 18-24 s časom 4:56:47 zasedel drugo mesto (11. absolutno) in Miha Škulj (5:02:57), ki je zasedel skupno 15. in 5. mesto v svoji kategoriji 35-44.
Prav tako kakor v moški konkurenci, je državna prvakinja v srednjem triatlonu postala drugouvrščena predstavnica TK Trisport Kamnik Tanja Kompan (5:27:02), zmagala je Poljakinja Katarzyna Galewicz (5:21:53).

Rezultati na External link opens in new tab or windowPro Time

 
 

    


foto: Mitja Dečman, Tina Kociper


Ambrož duatlon Komenda 2021 (10. oktober 2021)


TK Trisport iz Kamnika je na prav tako prestavljen datum v Komendi spet uspešno organiziral duatlon, tokrat državno prvenstvo v duatlonu za vse kategorije. Prav s to tekmo smo v Sloveniji zaključili slovenski pokal in čas bo prešteti točke v pokalni razvrstitvi tudi v tej za organizatorje tekem zelo zahtevni sezoni.

Državni prvak v sprint duatlonu je postal predstavnik TK Utrip-a Žiga Podgoršek, med dekleti pa spet pričakovano naša Monika Bartol. Žigi je v napetem in tesnem sprintu na ciljni črti sledil Ul Denša (TK Ljubljana), merilci so izmerili pičlih šest stotink zaostanka za zmagovalcem, tretji pa je v cilj pritekel Staš Tomšič (Triatlon klub Inles Riko Ribnica). Povsem drugačno sliko pa smo videli v ženski konkurenci; Monika je drugouvrščeni Tanji Kompan (TK Trisport CSE Projekt) "naložila" slabe štiri minute in spet suvereno zmagala. Tretja med dekleti je bila Lara Mihevc (TK Logatec).

Super sprint sta dobila Domen Bratun (TK Ljubljana), že zmagovalec z ribniškega duatlona in Ana Vita Verneker (PK Fužinar). Stopničke so si priborili še: Maks Škufca - 2. mesto člani 1, Jurij Žagar - 3. mesto kadeti in Tinkara Prelesnik - 2. mesto starejše deklice.


Rezultati na External link opens in new tab or windowTIMING LJUBLJANA

foto: Dejan MiheličDuatlon Ribnica 2021 (2. oktober 2021)


Jesenska izvedba našega duatlona v Ribnici se je letos v nasprotju z lanskim letom izkazala za pravo odločitev, saj smo se skozi leto imeli čas dobro pripraviti na sam dogodek, poleg tega pa nas je na to že jesensko soboto spremljalo še prekrasno vreme. Tekmovanje smo zaradi obnovitvenih gradbenih del v gradu postavili tik ob njega, v sosednji park pred Francoski most in tudi to se je izkazalo za dobro odločitev, saj so menjave tudi tu potekale tekoče in varno.

Duatlona se je udeležilo 120 tekmovalcev v vseh starostnih skupinah, v cici, super sprint in sprint duatlonu.

Sprint je dobil Ljubljančan Jakob Medved (TK Ljubljana), drugi in tretji sta bila njegov klubski kolega Tjaž Dolgan in član TK Novo mesto Simon Iskra. Med dekleti je pričakovano v cilj prva pritekla naša Monika Bartol, za katero je bil to tudi dober trening za državno prvenstvo v duatlonu prihodnjo nedeljo v Komendi. Tako kot sprint, nam je zmago med dekleti prinesel tudi super sprint, ki ga je dobila Urša Kromar, Domen Bratun iz TK Ljubljana pa je bil najhitrejši med fanti.
Medalje pa so z duatlona domov odnesli še naslednji naši člani:

2. mesto BOR KRIŽAN - CICI DUATLON 1

3. mesto ELA KRIŽAN - CICI DUATLON 2


2. mesto TINKARA PRELESNIK - STAREJŠE DEKLICE

2. mesto  MATIC ŽAGAR - KADETI

3. mesto JURIJ ŽAGAR - KADETI


3. mesto MAKS ŠKUFCA - ČLANI 1

2. mesto BOJAN CEBIN - ČLANI 2


2. mesto DEJAN MIHELIČ - VETERANI 1


Rezultati na External link opens in new tab or windowPro-TimePrireditev so nam s svojimi sredstvi pomagali organizirati spodaj navedeni sponzorji in vsem se iskreno zahvaljujemo! External link opens in new tab or window       External link opens in new tab or window            External link opens in new tab or window                   External link opens in new tab or window           External link opens in new tab or window


    External link opens in new tab or window             External link opens in new tab or window        External link opens in new tab or window            External link opens in new tab or window      External link opens in new tab or window

                                         

    External link opens in new tab or window       External link opens in new tab or window    External link opens in new tab or window External link opens in new tab or window  External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or window


External link opens in new tab or windowExternal link opens in new tab or window       External link opens in new tab or window        External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or windowExternal link opens in new tab or window
 

 

 


foto: Brigita Kromar


Oceanlava Montenegro 2021 (26. september 2021)


Zadnji vikend v septembru je dvema našima dolgoprogašema - Damijanu Kromarju in Mihi Škulju po lanski odpovedi "half distance" v Kotorju letos prinesel dve odlični uvrstitvi. Tekma in sam Kotor sta se kot v opravičilo za lansko leto kopala v soncu in še vedno v pravem poletnem vzdušju, ki ga prinašajo polne plaže in naključni turisti.

Vzdušje in črnogorska atmosfera, ki le "delno" priznava korona situacijo in se na vsakem koraku dela, da se tega s svojimi prebivalci ne bo šla zares, sploh pa ne s turisti in njihovimi evri, sta kot balzam za vse obiskovalce, ki se sicer v vsakdanjem življenju danes ukvarjajo z vsemi mogočimi omejitvami.


Tekme pod okriljem domačina External link opens in new tab or windowIgorja Majerja in njegove ekipe se je letos uspelo udeležiti le 117 triatloncev, kar predstavlja precejšnjo razliko od zadnjih 450 iz leta 2019, a prireditev in pogostitev udeležencev ni bila nič slabša kot leta poprej. Vsem so dali jasno vedeti, da so dobrodošli v njihovi deželi in da si jih želijo tudi nazaj.

Distanco 1.9 / 90 / 21 sta Damijan In Miha premagala v 4:33:54 (Damijan) in v 4:34:28 (Miha), kar je ob koncu pomenilo zmago za Damijana v kategoriji 45-49 (11. mesto absolutno) in tretje mesto za Miho v kategoriji 40-44 (13. mesto absolutno).

Absolutna zmagovalca med sicer le kategoriziranimi triatlonci sta postala 30-letni Hrvat Jadran Domančić (TK Samobor) in med ženskami prav toliko stara Turkinja Ozge Tuzun (341 Triathlon).
  


 


Rezultati na External link opens in new tab or windowPro-TimeIronman 70.3 Slovenian Istria (19. september 2021)


Po lanski odpovedi edinega polovičnega ironmana v Sloveniji, so v Kopru in širši okolici spet uspešno izpeljali to tako po vsem svetu oboževano znamko tekmovanja in v Koper pripeljali več kot šesto tekmovalcev in tekmovalk iz različnih koncev Evrope. Tekmovanje je znova "štelo" le za rekreativno oz. amatersko udeležbo, vsi udeleženci so bili uvrščeni v starostne kategorije.
Seveda se je tudi na tej prireditvi poznal negativni vpliv trenutne kovidne situacije, a dobra novica je, da so udeleženci tovrstnih tekem in njihovi spremljevalci spet optimistični in verjamejo, da bo ta "zadeva" prej ali slej šla tako kot je prišla.
Zmagal je Slovenec Sašo Kočar (4:20:35), v ženski konkurenci pa Poljakinja Joanna Soltysiak (4:52:15).

Koprske polovičke se je udeležila tudi skupina naših članov; najhitrejši med njimi je bil Dejan Mihelič, ki je s časom 4:53:46 v absolutni razvrstitvi zasedel 32. mesto, v svoji starostni grupi (30 - 34) pa je z odličnim 3. mestom stopil na zmagovalne stopničke. Tudi ostali naši niso veliko zaostajali za njim; Dejan je v cilju nanje čakal le dobrih deset minut in vsi so bili nared za skupno fotografiranje:

- Damijan Kromar 4:59:33 absolutno 41. mesto, 5. mesto v kategoriji 45 - 49
- Matej Dečman 5:03:25 absolutno 58. mesto, 8. mesto v kategoriji 18 - 24
- Miha Škulj 5:03:52 absolutno 59. mesto, 6. mesto v kategoriji 40 - 44

Štafeta, sestavljena iz nekaterih domačih tekmovalcev: Bane Klančar - plavanje, Primož Šobar - kolo in Sašo Knap - tek je med skupno 14 moškimi štafetami zasedla odlično četrto.

Rezultati: External link opens in new tab or windowRelay


   

   


foto: Marjana, Tina


Triglav triatlon Bled 2021 (5. september 2021)


Blejska Mala Zaka se je v začetku letos res lepega septembra spet spremenila v veliko triatlonsko prizorišče, kjer so se pod okriljem Trisporta iz Kamnika zvstile vse različice triatlonskega športa. Prvi so z evropskim mladinskim pokalom prizorišče napolnili mladinci iz celotne Evrope, med njimi tudi več Slovencev, kasneje pa so se vrvežu priključili vsi, od najmlajših na akvatlonu in najstarejših na standard distanci z novo kolesarsko "no draft" progo od Bleda do Bohinja ter posledično 10-kilometrskim tekom okoli Bohinjskega jezera.

S standard triatlonom sta med nahitreje opravila naša Simona Dolinar Majdič in član JK TRI TEAM-a Jaroslav Kovačič, poleg Simone pa je tekmovalo tudi šest naših članov. Najhitrejši iz te skupine je bil Grega Dolinar, ki je zaključil kot šesti absolutno (4. mesto člani 2), sledila sta mu Tomaž Majdič (zmaga v kategoriji veterani 1) in Dejan Mihelič (3. mesto veterani 1).

Mesto na stopničkah si je pritekel tudi Aleksander Radivojević (3. mesto veterani 2), Damijan Kromar pa je zaradi padca s kolesa zabeležil odstop in nekaj poštenih odrgnin.

Prav tako kot člani, so nam že tako lepo nedeljo s svojo borbo polepšali naši otroci. Bor Križan je zmagal na cici akvatlonu, Jure Majdič pa je bil drugi. Tinkara Prelesnik je ponovno zmagala med starejšimi deklicami na super sprint triatlonu in na zadnjem triatlonu letos dokazala, da ne odstopa od prvega mesta v pokalni razvrstitvi.

Rezultati na strani External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana.

     foto: Brigita KromarETU razvojni kamp Srbija 2021 (28. avgust 2021)


28. avgusta je v kraju Srebrno jezero je v Srbiji potekal mladinski evropski pokal v triatlonu. Po posamični preizkušnji je sledila še ekipna tekma, kjer sta slovenske barve zastopali dve ekipi, ki sta osvojili 7. in 13. mesto. Med ekipnimi tekmovalci je slovenske barve zastopal naš mladi Jurij Žagar, za katerega je bil to prvi mednarodni nastop, prav tako tudi za preostale člane v njegovi ekipi.
Tekmovalci iz ekipnega dela so po tekmovanju ostali v srbskem Kragujevcu, kjer so se udeležili ETU development kampa, ki je bil organiziran za mlade perspektivne triatlonce, ki šele začenjajo svojo tekmovalno pot.
Triatlon Ljubljana 2021 (28. - 29. avgust 2021)


Ljubljanski triatlonski klub je v zaključku avgusta za konec uradnih počitnic na Kodeljevem izpeljal dvo-dnevno triatlonsko tekmovanje; v soboto so se na akvatlonu in super sprint triatlonu, ki je štel za državno prvenstvo, pomerili najmlajši in osnovnošolski triatlonci, nedelja pa je zdaj že tradicionalno rezervirana za članske kategorije.

Sobotno državno prvenstvo je najbolje izkoristila Tinkara Prelesnik (3. abs.), ki je postala nova državna prvakinja med starejšimi deklicami,  Urša Kromar pa je v isti kategoriji zasedla treje mesto  (5. abs.). Prav tako sta si medalje med cici triatlonci pritekla Bor Križan in Jure Majdič, Bor je zmagal, Jure pa bil tretji.

Rezultati vseh preostalih na cici in super sprint triatlonu se nahajajo na straneh External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana.


          
Nedeljsko državno prvenstvo v kronometrskem sprint triatlonu pa je postreglo z zmagovalcema in novima državnima prvakoma Klemnom Bojancem (TK 3LIFE) v moški kategoriji ter Tjašo Vrtačič (TK Trisport CSE Projekt) med ženskami ter našo drugo uvrščeno Moniko Bartol v absolutni konkurenci. Sprinta so se med več kot 130 tekmovalci v Ljubljani udeležili še Matej Dečman - 8. abs., Staš Tomšič - 10. abs., Damijan Kromar - 14. abs., Tomaž Majdič - 17. abs., Aleksander Radivojević - 37. abs. in Primož Šobar - 52. v absolutni konkurenci.

Rezultati se prav tako najdejo na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana.


      


foto: Simona Dolinar Majdič, Boštjan VidrajzEvropsko prvenstvo v duatlonu - Targu Mures 2021 (3. julij 2021)


V začetku julija se je v romunskem Targu Mures odvilo evropsko prvenstvo v duatlonu in v kategoriji mladincev sta nastopila dva naša predstavnika; Monika Bartol v ženski kategoriji in Staš Tomšič v moški (oba na sprint razdalji 5km - 20km - 2,5km). Monika je žal padla na kolesarski progi, a se hitro spet sestavila in uspela priteči do srebrne medalje - čas 1:02:41. Staš je v moški mladinski kategoriji s časom 56:18 zasedel 7. mesto.Monika je po prihodu domov povedala: "Lahko bi rekli, da mi je bila tekma pisana na kožo, saj sta bila med disciplinami le tek in kolo. Po prvem teku sem v menjavo prišla prva, nato pa zaradi zelo spolzke ceste na kolesu padla. Po padcu sem se pobrala in dobro odtekla drugi tek ter si priborila končno drugo mesto."

Duatlon Logatec 2021 (25. junij 2021)


Duatlon Logatec so zaradi prestavitve iz spomladanskega v poletni termin Logatčani kljub zelo vročim in razbeljenim razmeram zelo dobro organizirali. Duatlona se je spet udeležila skupina naših mlajših članov in domov prinesla nov sveženj medalj. V absolutni konkurenci na sprintu sta  zmagala Klemen Bojanc (TK 3Life) in naša Monika Bartol, Staš Tomšič pa je zmagal med mlajšimi mladinci.

Na super sprintu je bila Tinkara Prelesnik spet najhitrejša med starejšimi deklicami, sledila ji je Urša Kromar, France Prelesnik je bil tretji med starejšimi dečki, Jurij Žagar pa tretji med kadeti.


Rezultati na External link opens in new tab or windowTIMING LJUBLJANA   


 


 


   


foto: Brigita KromarDP v akvatlonu - Akvatlon Rajhenburg 2021 (20. junij 2021)


Člani Triatlon kluba Inles Riko Ribnica smo tik pred počitnicami uspeli ujeti še nekaj medalj na državnem in pokalnem nivoju; 20. junija smo se udeležili državnega prvenstva v akvatlonu v Brestanici (tek - plavanje - tek), kjer si je Simona Majdič Dolinar pritekla naslov državne prvakinje absolutno v standard akvatlonu (2500m - 1000m - 2500m). Najhitrejši med moškimi je bil član TK 3Life Martin Bau. Martinu je z zaostankom le nekaj sekund sledil Staš Tomšič, ki je zasedel absolutno drugo mesto med moškimi, v svoji kategoriji mlajših mladincev pa je zmagal.

Poleg Simone in Staša so nekaj zelo dobrih uvrstitev dosegli tudi preostali: 1. mesto Jure Majdič (cici akvatlon 250m - 50m - 250m), 2. mesto Tinkara Prelesnik, 3. mesto Urša Kromar, 6. mesto France Prelesnik (vsi sprint akvatlon 400m - 1000m - 400m) in 8. mesto Tomaž Majdič na standard razdalji (zmaga med veterani 1).


Rezultati na: External link opens in new tab or windowB-FIT TIMING

 


      


   


foto: Simona Dolinar Majdič
DP v standard triatlonu - Triatlon za pokal Istre 2021 (12. junij 2021)


Z velikimi pričakovanji in zanimanjem smo začetek slovenskega pokala v triatlonu pričakali tudi v Triatlon klubu Inles Riko Ribnica; še pred kratkim je namreč zaradi zdravstvenih razmer na slovenskih tleh odpadlo kar nekaj prireditev, med drugim tudi naš ribniški duatlon, prav tako pa se dolgo ni vedelo, kaj bo s poletnimi termini tekem.


Sredi junija se je tako v Kopru končno pričela tekmovalna sezona; Koprčani so spet oraganizirali zdaj že tradicionalni Triatlon za pokal Istre, katerega se je udeležila večja skupina ribniških triatloncev. Tekmovali so v vseh starostnih kategorijah, v najpomembnejši – standard triatlonu (1500m – 40km – 10km) pa je bila med ženskami spet najhitrejša Monika Bartol, ki si je s to zmago zagotovila tudi naslov državne prvakinje v standard (olimpik) triatlonu. V moški konkurenci je zmagal predstavnik TK 3 Life Klemen Bojanc.

Poleg Monike se je ob koncu dneva zasvetilo še nekaj medalj po kategorijah in sicer: Jure Majdič 1. mesto cici akvatlon, Tomaž Majdič 1. mesto veterani 1, Aleksander Radivojević 1. mesto veterani 2, Simona Dolinar Majdič 2. mesto abs in članice 2, Tinkara Prelesnik 2. mesto st. deklice super sprint, Staš Tomšič 3. mesto abs  super sprint in Jurij Žagar 3. mesto kadeti super sprint.Vsi rezultati so na ogled na spletnih straneh na External link opens in new tab or windowPRO-TIME   


   
foto: Urša Kromar13. Rabski triatlon (5. junij 2022)


Začetek triatlonskih tekmovanj smo ob množici odpovedanih tekem pričakali na hrvaški obali oz natančneje na otoku Rabu, kjer so izpeljali sprint triatlon - 13. Rabski triatlon in poleg morskega zraka in okusa svobode domov med okoli 150 udeležencev odnesli tudi nekaj medalj.

Med dekleti absolutno je zmagala članica Triatlon kluba Inles Riko Ribnica Monika Bartol, Matej Dečman je zasedel 6. mesto (2. v kat. M20), Bojan Cebin 14. (2. v kat. M35) in Primož Šobar 46. mesto (6. v kat. M20).


Rezultati: External link opens in new tab or windowmy.raceresult.com


   


  


foto: Mitja DečmanDržavno prvenstvo v duatlonu - Duatlon Ribnica 2020 (3. oktober 2020)


Letošnje državno prvenstvo v duatlonu (sprint in super sprint duatlon) smo bili zaradi vseh zdravstveneih tegob in raznih ukrepov, ki so zajeli vso državo, izjemoma premakniti iz spomladanskega na jesenski termin. Oktobrski datum se je izkazal za res izrednega, saj smo se organizatorji že ves teden pred samo izvedbo zaradi slabe vremenske napovedi zaskrbljeno  držali za glavo.

Samo tekmovanje smo vse do letošnjega leta vedno popestrili z organizacijo kratkega promocijskega teka za vrtčevske otroke; letos smo se zaradi vseh NIJZ ukrepov morali temu odpovedati, v program smo poleg sprinta in super sprinta uvrstili le še cici duatlon, ki pa vedno privabi množico osnovnošolcev do 5. razreda; letos smo z veseljem ugotovili, da se otroci temu zaradi vseh nenavadnih razmer niso odpovedali. V cilju je spominsko medaljo tako dobilo kar 49 otrok. 

Oba dogodka za mlajše, cici in super sprint duatlon smo uspeli še pravočasno izpeljati v suhem, na kolesarskem delu sprinta pa je celotno Ribnico zajela nevihta, ki je ob cilju celo nekoliko ponehala, a se je spet razbesnela tik pred uradno podelitvijo priznanj in nagrad.


Super sprint in sprint duatlon sta po kategorijah postregla z več novimi državnimi prvaki, v absolutni konkurenci pa so bili najhitrejši:

DOMEN BOJANC - TK Trisport Kamnik in LARA MIHEVC - TK Logatec (super sprint) ter

KLEMEN BOJANC (ŠK Triatlon Lajf) in naša predstavnica MONIKA BARTOL (sprint).


Rezultati so na voljo na: External link opens in new tab or windowhttps://www.protime.si/dogodek/duatlon-ribnica/, obsežna galerija slik pa na naši FB strani.
foto: Mitja Ilc, Brigita KromarTriatlon Bled 2020 (19. september 2020)


Blejska destinacija nas je tudi letos pod okriljem kamniškega organizatorja TK Trisport Kamnik privabila v Malo Zako na tokrat že osemnajsto ponovitev triatlona na Blejskem jezeru. Ribniški triatlonci se na Bled radi vedno znova vračamo v večjem številu in prav od tu hranimo zelo lepe spomine. Letos kljub koronski peripetiji in v tem času že obveznih maskah na obrazih prav tako nismo ostali doma. Organizator je prireditev spet izpeljal na najvišjem nivoju, poleg tega se je Bled to septembrsko soboto kopal v soncu. Topla voda, krasno vreme, dobra družba sta nam pričarala pravo poletje. Na Bledu smo bili tako priča pravi mešanici različnih distanc, vse pa je seveda najbolj zanimala zadnja predstava na sporedu, državno prvenstvo v standard ali olimpik triatlonu.

Tega je dobil, očitno letos številka 1, Klemen Bojanc (ŠK Triatlon Lajf), med dekleti pa je nova državna prvakinja postala Tjaša Vrtačič (TK Trisport Kamnik). Naš najhitrejši je bil Bojan Cebin, zasedel je četrto mesto absolutno, Simona Dolinar Majdič pa je zasedla drugo mesto v ženski abolutni konkurenci.

Preostale vidne uvrstitve naših skozi ves dan pa so bile naslednje:


- 1. mesto Tomaž Majdič - veterani 1

- 1. mesto Toni Žagar - veterani 6

- 3. mesto Matej Dečman - člani 1

- 3. mesto Staš Tomšič - sprint triatlon

- 1. mesto Tinkara Prelesnik - st. deklice super sprint triatlon

- 1. mesto Urša Kromar - ml. deklice cici akvatlon

- 3. mesto Ela Križan - ml. deklice cici akvatlonRezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana    


      


foto: Brigita Kromar, Mitja Dečman, Primož DrevDuatlon Logatec (13. september 2020)


Za nami je še en tekmovalni vikend; tekme se vrstijo ena za drugo in dobro je, da bomo tako vsaj nekaj "polovili za nazaj". Tokrat smo se na duatlon odpravili v Logatec, kjer je TK Logatec v GRC Zapolju ob Logatcu organiziral cici, super sprint in sprint duatlon. Sprint je dobil letos očitno nepremagljivi Klemen Bojanc iz ŠK Triatlon Lajf, sledila sta mu naš Bojan Cebin in Tine Lavrenčič (TK Eklimas Ajdovščina). Domov je poleg Bojanove odšlo še nekaj medalj; 1. mesto veterani 6 - Toni Žagar, 2. mesto st. deklice - Tinkara Prelesnik in tretje med mlajšimi deklicami - Urša Kromar.


Rezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana        


        


foto: Mitja Dečman, Matej BenčinaDP  v akvatlonu - DP Hess akvatlon Rajhenburg 2020 (6. september 2020)


Kot po tekočem traku, bi lahko rekli za tekme, ki so in še bodo organizirane do samega konca sezone. Sezona, ki bi se sicer morala že počasi zaključevati, nam bo očitno vsak konec tedna vseeno postregla s tekmami, ki jih še moč spraviti pod streho. In kot da bi narava vedela, da smo zaradi virusa izgubili pretežni del leta, nam zdaj ponuja vsaj lepo vreme. Nič drugače, kakor sredi kakšnega vročega julija, ni bilo na državnem prvenstvu v začetku septembra v Brestanici pri Krškem.

Ribniški fantje in dekleta se tega akvatlona vedno radi udeležimo, saj poteka na simpatični in urejeni lokaciji ob njihovem odprtem bazenu. Letos sicer zaradi vseh prepovedi in navodil, ki morajo strogo slediti NIJZ, razen plavanja med tekmo ni bilo dovoljeno gratis plavanja po tekmi.

Akvatlon je "dal" nove državne prvake, absolutno pa sta bila najhitrejša Martin Bau (ŠK Triatlon Lajf) in članica TK Trisport Kamnik Tjaša Vrtačič. Sami se lahko pohvalimo s tremi naslovi: 1. mesto Simona Dolinar Majdič med članicami 2, 1. mesto Tomaž Majdič med veterani 1 ter 1. mesto Toni Žagar - veterani 6. Poleg njih so medalje v svojih kategorijah prejeli še:


2. mesto Staš Tomšič - mlajši mladinci

2. mesto Mia Križan - starejše deklice

2. mesto Urša Kromar - mlajše deklice

3. mesto Tinkara Prelesnik - starejše deklice

3. mesto Bor Križan - ciciban


Rezultati: External link opens in new tab or windowB-FIT TIMING


   


 


 


foto: Mitja Dečman, Tomaž MajdičTriatlon Ljubljana 2020 (30. avgust 2020)


In dočakali smo tudi triatlon! Tik pred začetkom novega šolskega leta je tudi Ljubljančanom uspelo pridobiti dovoljenje za organizacijo triatlona in v odličnem vzdušju so spet uspeli zelo dobro izpeljati svoj zdaj že 6. Triatlon Ljubljana. Tekmovanje so na Kodeljevem izpeljali ločeno v dveh dneh; v soboto so se s prvim triatlonom spopadli ciciji in mladina na super sprintu, nedelja pa je bila rezervirana za sprint triatlon.

Triatlona se je v soboto udeležila skupinica naših malčkov, oči in pričakovanja pa so bila predvsem uprta v nedeljsko dogajanje na sprintu. Podobno kot v Komendi prejšnji vikend, so tudi v Ljubljani naši triatlonci v absolutni razvrstitvi zasedli tri od šestih prvih mest.

Za prvo med dekleti, našo Moniko Bartol je zdaj že jasno, da si tudi v triatlonu ne bo dovolila tesnejše konkurence, pred drugourščeno Tjašo Vrtačič (TK Trisport Kamnik) in tretjo, prav tako našo Simono Dolinar Majdič si je pritekla lepo prednost. Absolutno prvi na sprintu pa je bil predstavnik JK TRI TEAM-a Jaroslav Kovačič, tudi on je ob koncu zabeležil dobro minuto pred zasledovalci - drugim Klemnom Bojancem (TK Trisport Kamnik) in našim Bojanom Cebinom, kateri pa se lahko pohvali z najboljšim tekom triatlona.

Ljubljanski triatlon nam je poleg zmagovalnega odra spisal še nekaj prvih mest po kategorijah:


1. mesto Tomaž Majdič - veterani 1

2. mesto Matej Dečman - člani 1

3. mesto Staš Tomšič - ml. mladinci

3. mesto Toni Žagar - veterani 6


Rezultati: External link opens in new tab or window29.8.2020 - Timing Ljubljana, External link opens in new tab or window30.8.2020 Timing Ljubljana


   


 


foto: Mitja Dečman, Tomaž MajdičAmbrož duatlon Komenda (23. avgust 2020)


Konec letošnjega avgusta se je v tem posebnem letu tudi za slovenske triatlonce in duatlonce končno pričela težko pričakovana tekmovalna sezona. Tekmovalci, ki so vse leto do sedaj lahko le trenirali in se gledali le na daleč, so lahko svoje čase končno tudi izmerili. Prva takšna prireditev, ki je od NIJZ dobila zeleno luč za izpeljavo dogodka, seveda pod posebnimi protikoronskimi ukrepi, je bil Ambrož duatlon, ki ga je v Poslovni coni Komenda organiziral TK Trisport Kamnik.

Glede na to, da so pred, med in po duatlonu veljala posebna pravila, ki so nekoliko spremenila samo organizacijo, pa med samimi tekmovalci, ki so se borili za najvišja mesta, ni bilo velikih posebnosti.

Sprint duatlon je tako dobil član ŠK triatlon Lajf Klemen Bojanc, v ženski konkurenci pa pričakovano naša Monika Bartol. Bojancu sta na podelitvi sledila prav tako naša Bojan Cebin in mladi Staš Tomšič, za katerega je to sploh prva tekmovalna sezona v članski kategoriji.


Rezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana


              


foto: Mitja DečmanPoreč Triatlon 2019 - DP v srednjem triatlonu 2019 (13. oktober 2019)


Sedmo in zdaj že tradicionalno ponovitev srednjega triatlona v Poreču smo si Slovenci spet "sposodili" za svoje državno prvenstvo v srednjem triatlonu (1,9km - 90km - 21km) in na tej vedno dobro obiskani tekmi dobili nove državne prvake za letošnje leto. V moški konkurenci je med 270 triatlonci zmagal član 3KM Maribor Matija Meden (4:00:40), med ženskami pa s časom 4:34:42 naša Simona Dolinar Majdič; državni prvak pa je poleg Simone (članice 2) postal še Jure Majdič, ki je zmagal v svoji kategoriji člani 2. Preostali naši so zasedli naslednje uvrstitve:

- Grega Dolinar 4. mesto absolutno in 2. mesto DP člani 2 (4:08:31)
- Dejan Mihelič 20. mesto absolutno in 3. mesto DP veterani 1 (4:33:18)
- Aleksander Radivojević 45. mesto absolutno in 4. mesto DP veterani 2 (4:43:25)
- Boštjan Meden 221. mesto absolutno in 8. mesto DP veterani 2 (5:52:27) 

 

foto: Tomaž Majdič


11 TRI Triatlon Beograd 2019 (22. september 2019)


Na dan, ko se v Kopru vse vrtelo okoli slovenskega pol-ironmana, je potekal srednji triatlon (1,9km – 90km – 21km) tudi ob beograjski Adi Ciganliji in tudi tu smo imeli svojega predstavnika. Triatlon, ki prav tako postaja tradicija na koledarju triatloncev, je postavljen ob mirno jezero Ade Ciganlije ali kakor radi rečejo na »beograjsko morje« ter na dolge steze ob reki Savi. Tekmovanje je zaradi pregovorne srbske gostoljubnosti, odlične hrane ter dobre organizacije vsako leto dobro obiskano. Tudi letos se ga je udeležil dolgoletni član Triatlon kluba Inles Riko Ribnica Aleksander Radivojević, ki je v Beogradu pritekel do odličnega 11. mesta v skupnem seštevku, v svoji kategoriji  45 - 49 let pa je s časom 4:37:05 zmagal.

Tekmo je sicer dobil Srb Strahinja Trakić (4:06:30), med ženskami pa Madžarka Erika Csomor - 4:30:36.Ironman 70.3 Slovenian Istria 2019 (22. september 2019)


Po lanski zelo uspešni premierni izvedbi pol-ironmana na slovenskih tleh, so se letošnje udeležili tudi tisti, ki so lani le stali ob progi in poskrbeli, da so tokrat drugi navijali zanje. Osrednje dogajanje je bilo spet postavljeno v center Kopra, tekmovalna proga pa je sicer zajemala tudi okoliška mesta in krajši kolesarski skok v Italijo in nazaj. Skupno je tekmovalo skoraj 1800 tekmovalcev, med njimi seveda zaradi bližine največ Italijanov.

Tekmovanje je veljalo tudi kot kvalifacijsko za svetovno prvenstvo 2020 v polovičnem ironmanu, ki bo novembra naslednje leto na Novi Zelandiji. In ob koncu dneva se je zdelo, da je bil prav to ribniški cilj, saj se je kar pet od sedmih predstavnikov Triatlon kluba Inles Riko Ribnica uvrstilo in kvalificiralo na Novo Zelandijo.


Zmagal je mladi Nemec Maurice Herwig (4:15:06), drugi in peti v generalni razvrstitvi pa sta bila naša Jure Majdič - 4:17:37 in Grega Dolinar - 4:25:58. A ker je bilo tekmovanje le za starostne kategorije oz. age group, so na koncu šteli le dosežki po kategorijah. Jure je zmagal med svojo 35-39, Grega pa je bil drugi med 30-34. V svoji skupini 35-39 je zmagala tudi naša  favoritka Simona Dolinar Majdič (5:00:52), ki je pritekla v cilj kot absolutno peta med dekleti. Na stopničke se je uspelo uvrstiti tudi Damijanu Kromarju, ki je v skupini 45-49 zasedel drugo mesto.

Kvalifikacijo za SP na Novi Zelandiji sta poleg Simone, Grege, Damijana uspela ujeti še Miha Škulj (4:54:02  -  40-44  -  13.mesto) in Nejc Kromar (5:19:28  -  18-24  -  10.mesto). Za Nejca je bila to sploh prva tako dolga preizkušnja, poleg njega pa jo prvič uspešno zaključil še en član ribniške postave Miha Lavrič, ki je s časom 5:20:02 zasedel 34. mesto v skupini 25-29 let.


Rezultati: External link opens in new tab or windowIRONMAN 70.3 Slovenian Istria

 

DP v olimpik triatlonu - Bled 2019 (7. september 2019)


Nekoliko manj prijazno in na trenutke celo deževno vreme je letos spremljalo tradicionalni blejski triatlon, kjer se je tako kot ponavadi odvilo državno prvenstvo v olimpik ali po novem v standardnem triatlonu. Dež in mraz pa nista preprečila zmage obema favoritoma, pri ženskah naši Simoni Dolinar Majdič, ki je po odličnem nastopu na avgustovskem ironmanu v Estoniji očitno še vedno v zelo dobri tekmovalni formi, ter Kamničanu Matevžu Planku (TK Trisport Kamnik). Naš najhitrejši v moški kategoriji je bil spet Grega Dolinar, ki je zasedel absolutno sedmo mesto in zmagal v svoji kategoriji člani 2.

Spremljevalni program z vsemi preostalimi tekmami za različne starostne kategorije pa nam je prinesel naslednja mesta:
1. mesto JURE MAJDIČ - mlajši cicibani
1. mesto MAKS ŠKUFCA - starejši mladinci
3. mesto ALEKSANDER RADIVOJEVIĆ - veterani 2
Rezultati: External link opens in new tab or windowTIMING LJUBLJANA
foto: Tomaž Vrtačič