Novice


20. Ptujski triatlon 2023 (7. maj 2023)


Po dveh tednih premora smo se zopet odpravili na Ptuj; Terme Ptuj so namreč spet gostile triatlonce, tokrat pod okriljem TK Maraton iz Ptuja, ki tradicionalno organizira prvi triatlon na slovenskih tleh. In letos tudi edinega v prvem delu sezone, saj bo koprski žal odpadel.

Ptuj smo tokrat obiskali s štirinajst-člansko zasedbo, tekmovali pa smo v vseh starostnih kategorijah. Že močno dopoldansko sonce je napovedovalo, da bo dan vroč in da bo za spremembo treba poiskat senco in prvič letos uporabiti kremo za sončenje.

Tekmovalni dan se je začel s super sprint triatlonom (300m - 5km - 1,5km), katerega sta v absolutni konkurenci dobila naš Jurij Žagar in članica TK Ljubljana Luna Sraka. Jurijev brat Matic je bil drugi (oba 1. in 2. tudi med mlajšimi mladinci), v kategoriji starejše deklice pa si je Ela Križan pritekla 3. mesto.

Pred sprintom so dogajanje popestrili še najmlajši v cici akvatlonu A in B, slednjega (200m - 1000m) je dobil Jure Majdič, Bor Križan pa je bil drugi.

Dan se je nadaljeval s sprint triatlonom, na katerem je nastopilo nekaj čez 70 tekmovalcev, med katerimi sta bila ob koncu najhitrejša Domen Bojanc in Sara Navodnik (TK Velenje), naš Taj Žagar je zasedel odlično 7. mesto absolutno in zmagal med mlajšimi mladinci.

Rezultati na External link opens in new tab or windowPro-Time

       
Državno prvenstvo v akvatlonu (22. april 2023)


Sezono so z državnim prvenstvom v akvatlonu štartali tudi akvatlonci. TK 3Life je zopet prevzel organizacijo, prizorišče pa zaradi gradbenih del v Mariboru postavil na Ptuj, natančneje v Terme Ptuj, kjer bo kmalu tudi prvi triatlon v letošnji sezoni.

Sami smo imeli na Ptuju nekaj tekmovalcev, med katerimi sta si Matej Dečman in Simona Dolinar Majdič na sprintu (2,5km - 1km - 2,5km) pritekla absolutno drugo mesto in postala državna podprvaka v akvatlonu. Matej je v cilju zaostal za zmagovalcem Jako Borcem (TK 3Life), Simona pa pa za zmagovalko Saro Navodnik iz TK Velenje. Matej je sicer zmagal med člani 1, Simona pa med članicami 2.

Na sprint akvatlonu smo imeli še dva predstavnika in sicer Tomaža Majdiča, ki je zmagal med veterani 2 in Sergeja Fajfarja, ki je zmagal med člani 2.

Super sprint akvatlon je ponudil dve distanci za st. dečke in deklice (1km - 400m - 1km) ter kadete in kadetinje (1,5km - 500m - 1,5km). Med starejšimi deklicami je bila Ela Križan 3, na cici akvatlonu (500m - 200m - 500m) pa sta bila naša cicibana Jure Majdič in Bor Križan prvi in drugi.

Rezultati: External link opens in new tab or windowPro-Time
Začetek nove sezone z državnim prvenstvom v duatlonu - Duatlon Ribnica 2023 (15. april 2023)


Po lanski zasneženi epizodi na naši duatlonski prireditvi smo si na dan letošnjega državnega prvenstva v duatlonu obetali nekoliko lažjih razmer za tekmo. In želja se nam je uresničila, vreme je bilo le nekoliko boljše. A le nekoliko.

Državnega prvenstva v super sprint (1,5km - 4,5km - 1km) in v sprint duatlonu (5km - 22km - 2,5km) se je skupaj s cici duatlonom ter promocijskim tekom za najmlajše tako kljub neugodnim razmeram na cesti udeležilo skoraj 190 tekmovalcev. Sprint duatlon za članske kategorije smo bili kot resen in odgovoren organizator skrajšati v delu kolesarske proge (na vsega 1 krog), saj sta dež in mraz postala prezahtevna, predvsem za tiste najpočasnejše.
Prireditev se je tako pozno popoldne uspešno zaključila, zasluge zato pa gredo v celoti organizacijski ekipi in mnogim neumornim prostovoljcem, ki se vedno odzovejo k sodelovanju in brez pritoževanja opravijo svoje delo kot profesionalci.
Državna prvaka v sprint duatlonu sta letos postala kar dva tekmovalca, saj sta v cilj pritekla istočasno in sicer v času 38:34:59. To sta bila član TK Ljubljana Tjaž Dolgan in član TK Ajdovščina Luka Kosovel. V ženski konkurenci je zmagala Tinkara Stres, prav tako iz TK Ajdovščina.
Naša najhitrejša predstavnica Simona Dolinar Majdič je bila absolutno druga (1. mesto članice 2); zanjo je bil to uvod v letošnjo tekmovalno sezono, v kateri bo sredi junija v Celovcu na Ironmanu poskušala ujeti kvalifikacijo za letošnje svetovno prvenstvo na Havajih. Če ji uspe, bo Simona tretji član oz. članica Triatlon kluba Inles Riko Ribnica, ki bo tekmoval na Havajih. Seveda držimo pesti, da bi se vse dobro izteklo in da pride v "havajski klub".

Za državnega prvaka se je vnel hud boj tudi v super sprintu, kjer pa domačina Jurij in Matic Žagar nista spustila nikogar prav blizu. V cilj sta pritekla kot prvi in drugi (Jurij 1. in Matic 2.), a le z nekaj sekundno medsebojno razliko in dobre pol minute pred ostalimi zasledovalci. Med dekleti je zmagala Ljubljančanka Luna Sraka (TK Ljubljana).
Po medaljah pa so posegli tudi naši mladi cici duatlonci: Bor Križan in Jure Majdič sta bila na razdalji cici duatlona B 500m - 2km - 500m drugi in tretji. Ostali naši prejemniki medalj in nagrad so bili še: Grega Dolinar - 1. mesto člani 2, Dejan Mihelič - 1. mesto veterani 2, Tomaž Majdič - 3. mesto veterani 2, Maša Mihelič - 2. mesto st. deklice, Ela Križan - 3. mesto st. deklice in Tinkara Prelesnik - 3. mesto kadetinje.
Vsi rezultati so voljo na External link opens in new tab or windowPro-Time, galerija fotografij pa na naši FB strani.
foto: External link opens in new tab or windowVid RotarPodelitev priznanj in nagrad najboljšim tekmovalcem v pokalnem šestevku (25. november 2022)


Triatlonska zveza Slovenije je konec novembra v ljubljanskem Koloseju organizirala svečano podelitev, na kateri je podelila priznanja ter nagrade najboljšim tekmovalcem po točkovanju v slovenskem pokalu v duatlonu in triatlonu za leto 2022. Prireditev je potekala v eni od kinodvoran, kar se je izkazalo za zelo zanimiv in domiseln zaključek letošnjega leta. Podelili so priznanja za vsa prva tri mesta po točkovanju v pokalu, ki so ga sestavljale letošnje tekme po Sloveniji.

In med vsemi, ki so jih razglasili, smo Ribničani posegli kar po 15-tih, vsi podrobnejši rezultati so na voljo na straneh External link opens in new tab or windowTZS, vse fotografije pa na FB External link opens in new tab or windowPrijavim.se.

Naši dobitniki priznanj pa so naslednji:


DUATLON:

1. mesto mlajši mladinci - JURIJ ŽAGAR

1. mesto veterani 1 - DEJAN MIHELIČ

1. mesto veterani 4 - STANE FAJFAR


2. mesto starejše deklice - URŠA KROMAR

2. mesto starejše mladinke - MONIKA BARTOL

2. mesto člani 1 - MATEJ DEČMAN


3. mesto starejše deklice - ELA KRIŽAN

3. mesto kadetinje - TINKARA PRELESNIK

3. mesto veterani 3 - DAMIJAN KROMAR


TRIATLON:

1. mesto mlajši mladinci - JURIJ ŽAGAR

1. mesto članice 2 - SIMONA DOLINAR MAJDIČ

1. mesto veterani 1 - DEJAN MIHELIČ

1. mesto veterani 2 - ALEKSANDER RADIVOJEVIĆ


2. mesto kadetinje - TINKARA PRELESNIK

2. mesto člani 1 - MATEJ DEČMAN


foto: Prijavim.se


Državno prvenstvo v standard triatlonu - Triglav Triatlon Bled 2022 (3. september 2022)


Preko 500 tekmovalcev v triatlonu, duatlonu, akvabike-u in akvatlonu se je v začetku septembra spet zvrstilo na blejski športni veselici, kjer pa smo poleg vsega dogajanja z največjim zanimanjem spremljali državno prvenstvo v standard triatlonu. Zmagal je Ljubljančan Jakob Medved (TK Ljubljana), med dekleti pa je bila od naše Simone Dolinar Majdič hitrejša le Tjaša Vrtačič (TK Trisport CSE Projekt).

Simona je tako postala državna prvakinja v svoji kategoriji članic 1, poleg nje pa je med veterani 1 zasedel drugo mesto še Dejan Mihelič, ki je sicer v absolutni kategoriji dosegel 17. mesto.

Medalji sta osvojila še Jurij Žagar - 2. mesto v super sprint triatlonu med mlajšimi mladinci ter Jure Majdič, ki je zmagal v cici akvatlonu med mlajšimi dečki.

Rezultati na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljanafoto: Tomaž MajdičTriatlon Ljubljana 2022 (27. - 28. avgust 2022)

 

Ljubljanski triatlonski klub je teden dni po našem državnem prvenstvu v sprint triatlonu na Kodeljevem organiziral še državno prvenstvo v super sprint triatlonu; že tradicionalno se je dogodek za mladino izpeljal v soboto, nedelja pa je bila rezervirana na članski sprint. Sobotnega državnega prvenstva v super sprintu se je udeležila velika množica mladih iz vse Slovenije, poleg njih pa še veliko število tujih mladincev in kadetov, ki so ravno zaključili z mednarodnim triatlonskim taborom v Radovljici. 

S super sprint triatlonom, ki je potekal v in ob bazenu ter v okolici Kodeljevega, smo dobili naslednje državne prvake oz. nosilce medalj za leto 2022:

- starejši dečki: Maks Mori - TK Ljubljana

- starejše deklice: Enja Martinšek - TK Ljubljana

- kadeti: Marcel Pavlin - TK Utrip

- kadetinje: Anja Bezlaj - TK 3Life

- mlajši mladinci: Nevan Vimos Kocbek - TK Ljubljana

- mlajše mladinke: Luna Sraka - Tk Ljubljana

Nosilci medalj pri naših članih so bili Tinkara Prelesnik - 2. mesto med kadetinjami ter Jurij in Taj Žagar - 2. in 3. mesto med mlajšimi mladinci.

Rezultati na External link opens in new tab or windowTiming LjubljanaPrav tako se je nedeljskega sprinta na Kodeljevem udeležila skupina starejših kategorij, med katerimi smo si pritekli nekaj mest na stopničkah. Zmagal je domč tekmovalec, predstavnik TK Ljubljana Jakob Medved, drugi je bil David Aljoša Pavlin iz TK Utrip-a in na tretje mesto v absolutni razvrstitvi se je povzpel naš Grega Dolinar, ki je sicer zmagal v svoji kategoriji člani 2. Preostali člani Triatlon kluba Inles Riko Ribnica so zasedli naslednje uvrstitve:
- Matej Dečman 2. mesto člani 1 ( abs. 4. mesto)
- Dejan Mihelič 2. mesto veterani 1 (abs. 14. mesto)
- Aleksander Radivojević 2. mesto veterani 2 (abs. 20. mesto)
- Primož Šobar 7. mesto člani 1 (abs. 24. mesto)
- Sergej Fajfar 8. mesto člani 2 (abs. 44. mesto)
Rezultati na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana

     

     

  

 


foto: Boštjan Vidrajz, Brigita Kromar


Državno prvenstvo v sprint triatlonu - TRIATLON KOČEVJE 2022 (20. avgust 2022)


Po štirih letih obnavljanja cest, pločnikov in križišč ter dolge večletne sezone covida smo si letos zopet privoščili organizacijo triatlona v Kočevju, kjer smo izpeljali državno prvenstvo v sprint triatlonu, poleg tega pa izpeljali še super sprint triatlon za mlajše mladince, mlajše mladinke , kadete, kadetinje in starejše dečke, deklice ter danes skorajda že obvezni akvatlon za otroke. Ti so z akvatlonom tudi odprli športni dan ob Kočevskem jezeru in domov smo odnesli dve medalji - Bor Križan je pritekel v cilj kot drugi, prav tako tudi Martin Arko med cicibani. S Triatlonom Kočevje 2022 smo tudi odprli "jesenski" del slovenske tekmovalne sezone, ki je bila letos končno spet podobna preteklim letom pred covidom. Letošnji sprint je bil poleg državnega prvenstva tudi prvenstvo Slovenske vojske

Državni prvak v sprint triatlonu je v moški konkurenci v do samega konca zelo tesnem boju postal predstavnik TK 3Life Klemen Bojanc, v ženski pa članica TK Ljubljana Luna Sraka. Ostali najhitrejši v absolutni razvrstitvi so bili še: Jakob Medved (TK Ljubljana) 2. mesto, Luka Kosovel (TK Ajdovščina) 3. mesto, pri dekletih pa Tjaša Vrtačič (TK Trisport CSE Projekt) 2. mesto in pa Tinkara Stres (TK Ajdovščina) 3. mesto. Med našimi člani so v sprintu v svojih kategorijah posegli po medaljah tudi Dejan Mihelič - 1. mesto med veterani 1, Simona Dolinar Majdič - 1. mesto med članicami 2 in Aleksander Radivojević - 3. mesto med veterani 2.
Spremljevalni del tekmovanja v super sprint triatlonu smo izpeljali v eni tekmi v razdaljah 300m - 6,5km - 1,5km in ga razdelili med tri različne starostne kategorije. Med kadetinjami je Tinkara Prelesnik dosegla 2. mesto, Urša Kromar pa 3. mesto med starejšimi deklicami, sicer pa sta super sprint absolutno dobila Marcel Pavlin iz TK Utrip-a ter Anja Bezlaj iz TK 3Life.

Rezultati na External link opens in new tab or windowPro - Time


         

 

     


foto: Aljaž Lovšin


Državno prvenstvo v triatlonu v mešanih štafetah (25. junij 2022)


Na 31. rojstni dan naše države so v štajerskem klubu TK 3Life, pod okriljem Triatlonske zveze Slovenije organizirali državno prvenstvo v triatlonu v mešanih štafetah. Med 13 ekipami so Triatlon klub Inles Riko Ribnica zastopali Grega Dolinar, Monika Bartol, Matej Dečman in Simona Dolinar Majdič. Da je vez v ekipi res močna, povesta že dejstvi, da sta Simona in Grega brat in sestra, Monika in Matej pa par tudi v zasebnem življenju.

Za popestritev je bila tekmovalcem na plavanju izredno slaba vidljivost v vodi, precej strm in ne kratek prehod do menjalnega prostora, sicer ravna, a tehnično zahtevna, zavita kolesarska proga in tek po prodnati sprehajalni poti, na mestih polni sobotnih obiskovalcev narave in ribičev.

V ribniški ekipi je prvi štartal Grega, ki je svoj zaostanek po plavalnem delu zmanjšal s trdim delom na kolesu in odličnim tekom. Monika je bila v vseh treh delih skupaj najhitrejša od vseh deklet in je bila na predaji skupno na drugem mestu. Matej pa je s svojim vedno odličnim plavanjem povedel in napravil tako razliko, da je prvo mesto ohranil do predaje. Simono kot zadnjo v ekipi je na plavalnem delu prehitela ena tekmovalka, ki pa jo je do menjave na tek Simona že prehitela in v cilj pritekla kot prva.

Prizorišče je bilo jezero v občini Duplek, na katerem deluje tudi popularni Wakepark Dooplek, krajši del lokalne ceste in sprehajalna pot okoli jezera. Format tekmovanja je bila štafeta; za vsakega člana ekipe super sprint razdalja, kar pomeni najprej 300m plavanja v plitkem jezeru, nato 5km cestnega kolesarjenja in nazadnje 1,5km teka. Predaja štafete z dotikom in skokom v vodo naslednjega tekmovalca je potekala na pomolu v bližini štartno - ciljnega prostora. O klubski taktiki je bilo pred in po tekmi rečeno res veliko besed, a brez dvoma se je nasvet najbolj izkušenega ribniškega triatlonca Damijana Kromarja izkazal za pravega. Ekipa Triatlon kluba Inles Riko Ribnica je namreč postala prvak v mešanih štafetah.

Rezultati: External link opens in new tab or windowPro Time     foto: Tomaž MajdičTriatlon za pokal Istre (11. junij 2022)


Koprski triatlon je organizator letos postavil na novo lokacijo v Žusterno, ki pa se je prav tako kot center samega Kopra izkazala za lepo urejeno in logistično dobro potezo. Sprememba je nazadnje dobrodošla ne le za tekmovalce, pač pa tudi za mnoge obiskovalce. Izpeljali so otroške akvatlone, oba super sprint triatlona ter sprint in na koncu še standard triatlon.
Že tradicionalno se tega triatlona množično udeležimo tudi Ribničani, in letos ni bilo nič drugače. S tekmovalnim dnevom so najprej začeli otroci na akvatlonu na katerem je med dečki - cicibani A Martinu Arku uspelo priteči na drugo mesto. Super sprint za starejše dečke in deklice je bil uspešen za Uršo Kromar, ki si je v samem šprintu v cilju pritekla tretje mesto.
Poglavje zase pa je na naših tleh vedno standard triatlon, ki je seveda tudi standardno zahteven. Z veliko prednostjo petih minut je zmagal član TK Ljubljana Jakob Medved, drugi je bil naš Matej Dečman, tretji pa je bil predstvanik TK Utrip-a Mark Mandič, vsi trije sicer 1., 2. in 3. v kategoriji člani 1.
Med ženskami je zmagala članica TK Trisport CSE Projekt Jana Levec.
Vsi rezultati so na straneh External link opens in new tab or windowPro-Time.


  

  

  

foto: Brigita Kromar


14. Rabski triatlon (4. - 5. junij 2022)


Po lanski zmagi na sprint triatlonu na Rabu, kjer je zmagala naša Monika Bartol, smo se letos odločili odpeljati tja še našo mladino, ki je tekmovala v obeh tekmovalnih dneh, kjer so sicer Hrvati izpeljali državno prvenstvo za letošnje leto. Trojica Žagarjevih fantov je tekmovala na sprintu že v soboto in osvojila vsa tri prva mesta v svoji kategoriji MU17 - 1. mesto Jurij, 2. mesto Matic in 3. mesto Taj Žagar, oz 10., 11. in 12. mesto v absolutni konkurenci. Ostali so imeli super sprint triatlon v nedeljo in bili prav tako uspešni: Urša Kromar je zmagala med ŽU13, Tinkara in France Prelesnik pa sta bila druga na ŽU15 in MU13.


  

 

  

foto: Brigita Kromar


DP v akvatlonu - Akvatlon Maribor (29. maj 2022)


Po odpovedanem državnem prvenstvu v akvatlonu v Brestanici, se je pobuda za organizacijo le-tega prevzela v Mariboru in sicer pod okriljem Triatlon kluba 3Life iz Maribora. Po duatlonu prejšnji vikend je Monika Bartol naslov državne prvakinje prevzela tudi v akvatlonu (2,5km - 1000m - 2,5km), v moški konkurenci pa je bil v fotofinišu najhitrejši Ljubljančan Jakob Medved iz TK Ljubljana.
Akvatlon je odplavalo in preteklo še nekaj naših članov, najvišje pa so posegli naslednji:
- cici akvatlon (250m - 50m - 250m) Martin Arko 2. mesto med cicibani
- cici akvatlon (500m - 200m - 500m) Jure Majdič 1. mesto ter Bor Križan 2. mesto, oba mlajša dečka
- super sprint akvatlon (1km - 400m - 1km) Urša Kromar 3. mesto med starejšimi deklicami
- sprint akvatlon (2,5km - 1000m - 2,5km) Matej Dečman 2. mesto med člani 1 (4. absolutno)

Vsi rezultati so na voljo na External link opens in new tab or windowPro Time

  


 
 
foto: Simona Dolinar Majdič


DP v duatlonu - Duatlon Logatec 2022 (22. maj 2022)


Triatlon klub Logatec nadaljuje svoje uspešno poslanstvo in tudi letos se je izkazal kot resen in dober organizator duatlona; tokrat so v GRC Zapolju v Logatcu organizirali in izpeljali državno prvenstvo v duatlonu. Pravo poletno vzdušje in množica obiskovalcev sta sredi obrtne cone naredila prav zanimivo tekmovanje v vseh starostnih kategorijah, med katerimi smo bili v ospredju seveda tudi Ribničani.
Državna prvaka v duatlonu sta postala naša Monika Bartol in član TK Ljubljana Jakob Medved, po svojih kategorijah pa so se med prejemnike medalj zapisali še:
- cici duatlon (mlajši cicibani) - Martin Arko 3. mesto- cici duatlon (cicibani) - Luka Cukrov 3. mesto- super sprint duatlon (starejše deklice) - Urša Kromar 2. mesto- sprint duatlon (veterani 1) - Dejan Mihelič 2. mesto- sprint duatlon (veterani 3) - Damijan Kromar 3. mesto- sprint duatlon (veterani 4) - Stane Fajfar 2. mesto
Rezultati na External link opens in new tab or windowTIMING LJUBLJANA


 

   

foto_ Brigita Kromar


Oceanlava Montenegro 2022 (15. maj 2022)


Črna gora postaja zadnja leta poleg turizma še zelo znana triatlonska destinacija, na kateri triatlonci kljub oddaljenosti in balkanski legi najdejo več kot tam, kjer ima triatlon že nekaj zgodovine. Eden od znanih črnogorskih dogodkov je vsekakor srednji triatlon Oceanlava Montenegro (1,9 - 90 - 21) v prelepem Kotorju. Sicer sta ga pretekli dve leti zaradi covida nekoliko "zabremzali", a prireditev, ki jo z vso skrbnostjo vodi domačin Igor Majer, se ponovno vzpenja na lestvici obiskanosti.Skupno je nastopilo preko 250 tekmovalcev, zmagi v moški in ženski konkurenci pa sta šli v hrvaške roke; pri moških je bil najhitrejši Hrvat Silvije Tomac, pri ženskah pa Marija Lukina iz TK Rudolf Perešin. V svoji kategoriji 50 - 54 je zmagal tudi naš Damijan Kromar (absolutno 25.), Dejan Mihelič ter Miha Škulj pa sta v svoji kategoriji 40 - 44 zasedla 5. in 7. mesto (absolutno 19. in 24.).
Rezultati na External link opens in new tab or windowPro Time


 

foto: Marjana


19. Ptujski triatlon (8. maj 2022)


Terme Ptuj z okolico so 8. maja po enem letu spet gostile triatlonce in letos izpeljale prvi triatlon za slovenski pokal. Sprint je dobil član TK Life Klemen Bojanc, med dekleti pa je bila najhitrejša Kamničanka Tjaša Vrtačič (TK Trisport CSE Projekt). Matej Dečman je bil tretji med člani 1 (absolutno 8. mesto), Dejan Mihelič pa je zmagal med veterani 1 (absolutno 20. mesto).


Nosilci medalj med našimi člani so bili še:

- super sprint triatlon (300 - 10 - 2): 1. mesto Tinkara Prelesnik (kadetinje), Jurij Žagar 2. mesto mlajši mladinci in Matic Žagar 3. mesto mlajši mladinci

- mini super sprint triatlon (300 - 5 - 1): 1. mesto Urša Kromar (starejše deklice) in Ela Križan 3. mesto (starejše deklice)

- akvatlonB (200 - 1): 1. mesto Jure Majdič in 3 . mesto Bor Križan

- akvatlon A (50 - 500): 2. mesto Martin Arko


Rezultati na External link opens in new tab or windowPro Time
 


     


foto: Tadeja Benčina, Dejan MiheličAmbrož duatlon Komenda 2022 (24. april 2022)


Duatlonci in duatlonke so se v borbi za nove točke slovenskega pokala v duatlonu morali podati v Komendo, kjer je kamniški Triatlonsku klub Trisport v Poslovni coni Komenda organiziral duatlon za vse kategorije. Sprint duatlon sta dobila David Aljoša Pavlin iz TK Utrip-a in Tanja Kompan, članica domačega TK Trisport CSE Projekt, dobro pa so se odrezali tudi naši predstavniki kluba; Matej Dečman je zmagal med člani 1 (5. mesto absolutno), Dejan Mihelič je bil drugi med veterani 1 (7. mesto absolutno), v svoji starostni skupini med veterani 4 je zmagal tudi Stane Fajfar (23. mesto absolutno).
Medalje si je na obeh super sprintih in na cici duatlonu priteklo še nekaj naše mladine: 1. mesto Tinkara Prelesnik - kadetinje, 2. mesto Ela Križan - starejše deklice, 3. mesto Jurij Žagar - mlajši mladinci ter 2. mesto Luka Cukrov med cicibani.
Rezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljanafoto: Prijavim.se

foto: Triatlonski klub Trisport Kamnik


Evropski pokal v triatlonu Yenisehir - Turčija (17. april 2022)


V tednu po zasneženem ribniškem duatlonu je zmagovalka le-tega Monika Bartol odpotovala v veliko bolj toplo Turčijo, kjer je v nedeljo, 17. aprila prvič v svoji karieri nastopila v članski (elite) konkurenci na evropskem pokalu v triatlonu. Dvo-dnevno tekmovanje v triatlonu za mladince in člane je potekalo v starem mestu Mersin, ki leži na jugu Turčije ob Sredozemskem morju. Konkurenca med dekleti je bila zelo močna in Monika je med njimi nastopila kot najmlajša. Zasedla je obetajoče 24. mesto in osvojila nekaj točk.
Po nastopu nam je zaupala nekaj besed: "Po plavanju sem za las ujela drugo skupino na kolesu in skupaj smo ujele še nekaj tekmovalk iz ospredja. Na tek sem prišla s precej utrujenimi nogami, vendar sem kljub temu solidno odtekla. S tekmo sem zadovoljna, dala sem vse od sebe in dosegla svoje prve točke v elite konkurenci." 

 


foto: Triatlon Medya TV


Duatlon Ribnica 2022 (9. april 2022)


Po lanskem duatlonu, ki smo ga zaradi covida in zdravstvene situacije v Sloveniji morali izpeljati šele oktobra, smo letos postavili dogodek spet v mesec april. Z olajšanjem smo v mesecu pred tekmo spremljali ukinjanje nadležnih ukrepov in situacija je prav do našega datuma tekme postala tista "spet svobodna". Škoda le, da nismo zadeli z datumom, kar se vremena tiče. Oziroma smo, kakor se vzame.
V soboto, 9. aprila smo po vseh letih izpeljali tekmo, ki si jo bomo prav zagotovo zapomnili za vselej. Če so si ti naši duatloni z leti postali precej podobni, bomo o temu zanesljivo govorili še čez leta; prepričani smo, da bo postal legendaren.
Res je, da je bila vremenska napoved v pičico natančna, a dopoldne smo še pri 15 stopinjah ohranjali optimizem in se tolažili, da pač sploh ni mogoče, da se nam "zgodi" sneg. Nekoliko več skrbi so povzročile novice, da po severu Slovenije že divja fronta in da se spušča proti Ribnici.
Otroške štarte smo tako izpeljali le z nekaj kapljami prvega dežja, situacija se je močno zresnila, ko sta bila na vrsti oba super sprint duatlona. Zaradi mokre ceste in sodre, ki je tolkla po tekmovalcih, smo se odločili, da skrajšamo oba super sprinta in kasneje tudi sprint za člane, predvsem kolesarski del.
Prizorišče in vse, ki smo bili na njem, je že pokrivala plast snega, ko so štartali člani na sprintu. Pogled na zasnežene tekmovalce je bil na trenutke prav nerealističen. Težave so poleg tekmovalcev imeli tudi vsi ostali prisotni, saj zjutraj v resnici nihče ni bil pripravljen na zimo. Sprint sta ob močno skrajšani progi dobila član TK Utripa Žiga Podgoršek in naša Monika Bartol. Za oba je bil ta duatlon tudi nekakšna trening tekma pred prihajajočo sezono; Monika se bo naslednji vikend udeležila mladinskega evropskega triatlonskega pokala v Turčiji in zato že stiskamo pesti. Poleg nje smo imeli tokrat na sprintu le še dva predstavnika; Matej Dečman je zasedel 2. mesto med člani 1, Dejan Mihelič pa je zmagal med veterani 1.

Novost letošnje sezone je delitev super sprint kategorije v duatlonu in triatlonu na dve različni distanci; odločitev pozdravljamo, saj je mladim tekmovalcem vedno lažje prestopati v zahtevnejšo kategorijo, če le-ta ni prezahtevna. Klasični super sprint duatlon 2km - 8km - 1km se je tako za starejše dečke in deklice skoraj razpolovil in smo ga izvedli dolžini v 1,5km - 4,5km - 500m. Zmagala sta Jaka Mlakar iz TK Utrip-a ter Enja Martinšek iz TK Ljubljana. Urša Kromar je zasedla 2. mesto.
Poleg te novosti smo letos uvedli še eno; kategorijo mlajših mladincev in mlajših mladink, ki so morali do sedaj ob vstopu v to kategorijo preiti na sprint distanco, se je zadržalo na super sprintu, kar je nedvomno ena bolj prijaznih odločitev glede mladih tekmovalcev. Ta super sprint sta dobila naš Jurij Žagar ter članica TK Ljubljana Luna Sraka (oba mlajša mladinca), med kadeti pa sta zmagala naša Tinkara Prelesnik in Marcel Pavlin iz TK Utrip-a. Matic Žagar je med mlajšimi mladinci zasedel drugo mesto.
Piko na i je ob vsem skupaj pritisnila razposajena zmagovita trojka mlajših dečkov iz našega kluba; Bor Križan s 1., Jure Majdič  z 2. in Filip Žagar s 3. mestom na cici duatlonu B.
Rezultati: External link opens in new tab or windowPro - Time

  

  

foto: Aljaž Lovšin


Monika svetovna mladinska prvakinja - Aviles, Španija 2021 (7. november 2021)


Kot češnjo na torti smo iz Španije sredi zaspanega nedeljskega popoldneva sprejeli čudovito novico, da je Monika Bartol postala svetovna mladinska prvakinja v duatlonu!

Mladinke in mladinci so tekmovali v nam bolj znanem sprint duatlonu (5,1km - 18km - 2,6km) v centru Avilesa, mesta na severu Španije, ki je znano prav po mednarodnem kulturnem centru Oscarja Niemeyerja, v katerega so organizatorji tokrat pripeljali svetovno prvenstvo v duatlonu in s tem poskrbeli še za krasno kuliso celotnega dogodka. Za Moniko je bila to zadnja tekma letos in očitno je najboljše prihranila prav za konec. Kljub temu, da se je letos soočala s poškodbami in boleznijo, se je ob koncu spet postavila na noge in prikazala najboljšo predstavo letos.

Zelo zadovoljna in še vedno pod vtisom uspeha ob prihodu domov zaupala naslednje misli:


"Kljub zdravstvenim težavam avgusta sem se uspela na tekmo odlično pripraviti. V Avilés sem prispela v torek, kjer sem kljub slabemu vremenu opravila še zadnje treninge in in si temeljito ogledala progo. Na dan tekme sem bila precej nervozna, takoj po samem štartu pa je nervoza popustila, noge so stekle in lahko sem pokazala, kako sem pripravljena in kaj zmorem. Po prvem teku sem na kolo prišla v prvi skupini z še dvema sotekmovalkama iz Italije in Poljske, ker pa sem se na kolesu počutila zelo močno, sem s pobegom uspela na drugi tek priti kot prva ter vodstvo na zadnjem teku obdržala do konca. Ja, postala sem svetovna mladinska prvakinja v duatlonu, na kar sem zelo ponosna! To je bila odlična nagrada za konec naporne in zahtevne sezone ter za ves trud, ki sem ga vložila v treninge.

Kljub temu, da me v naslednji sezoni čaka zaključek gimnazije in matura ter da bo zaradi zaprtja ribniškega bazena potrebno veliko prilagajanja, kar se tiče treningov plavanja, ki jih bom morala vsak dan opraviti v Ljubljani, ostajam optimistična in se nadejam uspehov tudi v triatlonu. Res upam, da se bodo v naslednji sezoni vsi moji načrti uspešno izpeljali, začela bi namreč rada nabirati točke za olimpijske igre v Parizu leta 2024."Rezultati: External link opens in new tab or windowhttps://triathlon.org/results/result/2021_world_triathlon_duathlon_championships_aviles/500502foto: World Triatlon Media   

foto: Matej DečmanOcean Lava Vrsar 2021 (23. oktober 2021)


Zadnja "naša" tekma letos, ki se je sicer odvila v hrvaškem Vrsarju, se je v veliki meri dotaknila tudi slovenskih triatloncev, za katere je bil "half distance", torej srednji triatlon konec oktobra tudi slovensko državno prvenstvo. Že hiter ogled štartne liste je dal vedeti, da so favoriti za zmago prav Slovenci in to se je na koncu tudi potrdilo. Za pičle pol minute pred našim Grego Dolinarjem je predvsem z odlično predstavo na kolesarskem delu zmagal član NLS Coaching Tim Gošnjak (4:21:03), ki pa letos ni imel licence krovne zveze in tako je naslov novega državnega prvaka prevzel Grega Dolinar (4:21:38).
Poleg Grege sta se odlično odrezala tudi Matej Dečman, ki je v svoji age grupi 18-24 s časom 4:56:47 zasedel drugo mesto (11. absolutno) in Miha Škulj (5:02:57), ki je zasedel skupno 15. in 5. mesto v svoji kategoriji 35-44.
Prav tako kakor v moški konkurenci, je državna prvakinja v srednjem triatlonu postala drugouvrščena predstavnica TK Trisport Kamnik Tanja Kompan (5:27:02), zmagala je Poljakinja Katarzyna Galewicz (5:21:53).

Rezultati na External link opens in new tab or windowPro Time

 
 

    


foto: Mitja Dečman, Tina Kociper


Ambrož duatlon Komenda 2021 (10. oktober 2021)


TK Trisport iz Kamnika je na prav tako prestavljen datum v Komendi spet uspešno organiziral duatlon, tokrat državno prvenstvo v duatlonu za vse kategorije. Prav s to tekmo smo v Sloveniji zaključili slovenski pokal in čas bo prešteti točke v pokalni razvrstitvi tudi v tej za organizatorje tekem zelo zahtevni sezoni.

Državni prvak v sprint duatlonu je postal predstavnik TK Utrip-a Žiga Podgoršek, med dekleti pa spet pričakovano naša Monika Bartol. Žigi je v napetem in tesnem sprintu na ciljni črti sledil Ul Denša (TK Ljubljana), merilci so izmerili pičlih šest stotink zaostanka za zmagovalcem, tretji pa je v cilj pritekel Staš Tomšič (Triatlon klub Inles Riko Ribnica). Povsem drugačno sliko pa smo videli v ženski konkurenci; Monika je drugouvrščeni Tanji Kompan (TK Trisport CSE Projekt) "naložila" slabe štiri minute in spet suvereno zmagala. Tretja med dekleti je bila Lara Mihevc (TK Logatec).

Super sprint sta dobila Domen Bratun (TK Ljubljana), že zmagovalec z ribniškega duatlona in Ana Vita Verneker (PK Fužinar). Stopničke so si priborili še: Maks Škufca - 2. mesto člani 1, Jurij Žagar - 3. mesto kadeti in Tinkara Prelesnik - 2. mesto starejše deklice.


Rezultati na External link opens in new tab or windowTIMING LJUBLJANA

foto: Dejan MiheličDuatlon Ribnica 2021 (2. oktober 2021)


Jesenska izvedba našega duatlona v Ribnici se je letos v nasprotju z lanskim letom izkazala za pravo odločitev, saj smo se skozi leto imeli čas dobro pripraviti na sam dogodek, poleg tega pa nas je na to že jesensko soboto spremljalo še prekrasno vreme. Tekmovanje smo zaradi obnovitvenih gradbenih del v gradu postavili tik ob njega, v sosednji park pred Francoski most in tudi to se je izkazalo za dobro odločitev, saj so menjave tudi tu potekale tekoče in varno.

Duatlona se je udeležilo 120 tekmovalcev v vseh starostnih skupinah, v cici, super sprint in sprint duatlonu.

Sprint je dobil Ljubljančan Jakob Medved (TK Ljubljana), drugi in tretji sta bila njegov klubski kolega Tjaž Dolgan in član TK Novo mesto Simon Iskra. Med dekleti je pričakovano v cilj prva pritekla naša Monika Bartol, za katero je bil to tudi dober trening za državno prvenstvo v duatlonu prihodnjo nedeljo v Komendi. Tako kot sprint, nam je zmago med dekleti prinesel tudi super sprint, ki ga je dobila Urša Kromar, Domen Bratun iz TK Ljubljana pa je bil najhitrejši med fanti.
Medalje pa so z duatlona domov odnesli še naslednji naši člani:

2. mesto BOR KRIŽAN - CICI DUATLON 1

3. mesto ELA KRIŽAN - CICI DUATLON 2


2. mesto TINKARA PRELESNIK - STAREJŠE DEKLICE

2. mesto  MATIC ŽAGAR - KADETI

3. mesto JURIJ ŽAGAR - KADETI


3. mesto MAKS ŠKUFCA - ČLANI 1

2. mesto BOJAN CEBIN - ČLANI 2


2. mesto DEJAN MIHELIČ - VETERANI 1


Rezultati na External link opens in new tab or windowPro-TimePrireditev so nam s svojimi sredstvi pomagali organizirati spodaj navedeni sponzorji in vsem se iskreno zahvaljujemo! External link opens in new tab or window       External link opens in new tab or window            External link opens in new tab or window                   External link opens in new tab or window           External link opens in new tab or window


    External link opens in new tab or window             External link opens in new tab or window        External link opens in new tab or window            External link opens in new tab or window      External link opens in new tab or window

                                         

    External link opens in new tab or window       External link opens in new tab or window    External link opens in new tab or window External link opens in new tab or window  External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or window


External link opens in new tab or windowExternal link opens in new tab or window       External link opens in new tab or window        External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or windowExternal link opens in new tab or window
 

 

 


foto: Brigita Kromar


Oceanlava Montenegro 2021 (26. september 2021)


Zadnji vikend v septembru je dvema našima dolgoprogašema - Damijanu Kromarju in Mihi Škulju po lanski odpovedi "half distance" v Kotorju letos prinesel dve odlični uvrstitvi. Tekma in sam Kotor sta se kot v opravičilo za lansko leto kopala v soncu in še vedno v pravem poletnem vzdušju, ki ga prinašajo polne plaže in naključni turisti.

Vzdušje in črnogorska atmosfera, ki le "delno" priznava korona situacijo in se na vsakem koraku dela, da se tega s svojimi prebivalci ne bo šla zares, sploh pa ne s turisti in njihovimi evri, sta kot balzam za vse obiskovalce, ki se sicer v vsakdanjem življenju danes ukvarjajo z vsemi mogočimi omejitvami.


Tekme pod okriljem domačina External link opens in new tab or windowIgorja Majerja in njegove ekipe se je letos uspelo udeležiti le 117 triatloncev, kar predstavlja precejšnjo razliko od zadnjih 450 iz leta 2019, a prireditev in pogostitev udeležencev ni bila nič slabša kot leta poprej. Vsem so dali jasno vedeti, da so dobrodošli v njihovi deželi in da si jih želijo tudi nazaj.

Distanco 1.9 / 90 / 21 sta Damijan In Miha premagala v 4:33:54 (Damijan) in v 4:34:28 (Miha), kar je ob koncu pomenilo zmago za Damijana v kategoriji 45-49 (11. mesto absolutno) in tretje mesto za Miho v kategoriji 40-44 (13. mesto absolutno).

Absolutna zmagovalca med sicer le kategoriziranimi triatlonci sta postala 30-letni Hrvat Jadran Domančić (TK Samobor) in med ženskami prav toliko stara Turkinja Ozge Tuzun (341 Triathlon).
  


 


Rezultati na External link opens in new tab or windowPro-TimeIronman 70.3 Slovenian Istria (19. september 2021)


Po lanski odpovedi edinega polovičnega ironmana v Sloveniji, so v Kopru in širši okolici spet uspešno izpeljali to tako po vsem svetu oboževano znamko tekmovanja in v Koper pripeljali več kot šesto tekmovalcev in tekmovalk iz različnih koncev Evrope. Tekmovanje je znova "štelo" le za rekreativno oz. amatersko udeležbo, vsi udeleženci so bili uvrščeni v starostne kategorije.
Seveda se je tudi na tej prireditvi poznal negativni vpliv trenutne kovidne situacije, a dobra novica je, da so udeleženci tovrstnih tekem in njihovi spremljevalci spet optimistični in verjamejo, da bo ta "zadeva" prej ali slej šla tako kot je prišla.
Zmagal je Slovenec Sašo Kočar (4:20:35), v ženski konkurenci pa Poljakinja Joanna Soltysiak (4:52:15).

Koprske polovičke se je udeležila tudi skupina naših članov; najhitrejši med njimi je bil Dejan Mihelič, ki je s časom 4:53:46 v absolutni razvrstitvi zasedel 32. mesto, v svoji starostni grupi (30 - 34) pa je z odličnim 3. mestom stopil na zmagovalne stopničke. Tudi ostali naši niso veliko zaostajali za njim; Dejan je v cilju nanje čakal le dobrih deset minut in vsi so bili nared za skupno fotografiranje:

- Damijan Kromar 4:59:33 absolutno 41. mesto, 5. mesto v kategoriji 45 - 49
- Matej Dečman 5:03:25 absolutno 58. mesto, 8. mesto v kategoriji 18 - 24
- Miha Škulj 5:03:52 absolutno 59. mesto, 6. mesto v kategoriji 40 - 44

Štafeta, sestavljena iz nekaterih domačih tekmovalcev: Bane Klančar - plavanje, Primož Šobar - kolo in Sašo Knap - tek je med skupno 14 moškimi štafetami zasedla odlično četrto.

Rezultati: External link opens in new tab or windowRelay


   

   


foto: Marjana, Tina


Triglav triatlon Bled 2021 (5. september 2021)


Blejska Mala Zaka se je v začetku letos res lepega septembra spet spremenila v veliko triatlonsko prizorišče, kjer so se pod okriljem Trisporta iz Kamnika zvstile vse različice triatlonskega športa. Prvi so z evropskim mladinskim pokalom prizorišče napolnili mladinci iz celotne Evrope, med njimi tudi več Slovencev, kasneje pa so se vrvežu priključili vsi, od najmlajših na akvatlonu in najstarejših na standard distanci z novo kolesarsko "no draft" progo od Bleda do Bohinja ter posledično 10-kilometrskim tekom okoli Bohinjskega jezera.

S standard triatlonom sta med nahitreje opravila naša Simona Dolinar Majdič in član JK TRI TEAM-a Jaroslav Kovačič, poleg Simone pa je tekmovalo tudi šest naših članov. Najhitrejši iz te skupine je bil Grega Dolinar, ki je zaključil kot šesti absolutno (4. mesto člani 2), sledila sta mu Tomaž Majdič (zmaga v kategoriji veterani 1) in Dejan Mihelič (3. mesto veterani 1).

Mesto na stopničkah si je pritekel tudi Aleksander Radivojević (3. mesto veterani 2), Damijan Kromar pa je zaradi padca s kolesa zabeležil odstop in nekaj poštenih odrgnin.

Prav tako kot člani, so nam že tako lepo nedeljo s svojo borbo polepšali naši otroci. Bor Križan je zmagal na cici akvatlonu, Jure Majdič pa je bil drugi. Tinkara Prelesnik je ponovno zmagala med starejšimi deklicami na super sprint triatlonu in na zadnjem triatlonu letos dokazala, da ne odstopa od prvega mesta v pokalni razvrstitvi.

Rezultati na strani External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana.

     foto: Brigita KromarETU razvojni kamp Srbija 2021 (28. avgust 2021)


28. avgusta je v kraju Srebrno jezero je v Srbiji potekal mladinski evropski pokal v triatlonu. Po posamični preizkušnji je sledila še ekipna tekma, kjer sta slovenske barve zastopali dve ekipi, ki sta osvojili 7. in 13. mesto. Med ekipnimi tekmovalci je slovenske barve zastopal naš mladi Jurij Žagar, za katerega je bil to prvi mednarodni nastop, prav tako tudi za preostale člane v njegovi ekipi.
Tekmovalci iz ekipnega dela so po tekmovanju ostali v srbskem Kragujevcu, kjer so se udeležili ETU development kampa, ki je bil organiziran za mlade perspektivne triatlonce, ki šele začenjajo svojo tekmovalno pot.
Triatlon Ljubljana 2021 (28. - 29. avgust 2021)


Ljubljanski triatlonski klub je v zaključku avgusta za konec uradnih počitnic na Kodeljevem izpeljal dvo-dnevno triatlonsko tekmovanje; v soboto so se na akvatlonu in super sprint triatlonu, ki je štel za državno prvenstvo, pomerili najmlajši in osnovnošolski triatlonci, nedelja pa je zdaj že tradicionalno rezervirana za članske kategorije.

Sobotno državno prvenstvo je najbolje izkoristila Tinkara Prelesnik (3. abs.), ki je postala nova državna prvakinja med starejšimi deklicami,  Urša Kromar pa je v isti kategoriji zasedla treje mesto  (5. abs.). Prav tako sta si medalje med cici triatlonci pritekla Bor Križan in Jure Majdič, Bor je zmagal, Jure pa bil tretji.

Rezultati vseh preostalih na cici in super sprint triatlonu se nahajajo na straneh External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana.


          
Nedeljsko državno prvenstvo v kronometrskem sprint triatlonu pa je postreglo z zmagovalcema in novima državnima prvakoma Klemnom Bojancem (TK 3LIFE) v moški kategoriji ter Tjašo Vrtačič (TK Trisport CSE Projekt) med ženskami ter našo drugo uvrščeno Moniko Bartol v absolutni konkurenci. Sprinta so se med več kot 130 tekmovalci v Ljubljani udeležili še Matej Dečman - 8. abs., Staš Tomšič - 10. abs., Damijan Kromar - 14. abs., Tomaž Majdič - 17. abs., Aleksander Radivojević - 37. abs. in Primož Šobar - 52. v absolutni konkurenci.

Rezultati se prav tako najdejo na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana.


      


foto: Simona Dolinar Majdič, Boštjan VidrajzEvropsko prvenstvo v duatlonu - Targu Mures 2021 (3. julij 2021)


V začetku julija se je v romunskem Targu Mures odvilo evropsko prvenstvo v duatlonu in v kategoriji mladincev sta nastopila dva naša predstavnika; Monika Bartol v ženski kategoriji in Staš Tomšič v moški (oba na sprint razdalji 5km - 20km - 2,5km). Monika je žal padla na kolesarski progi, a se hitro spet sestavila in uspela priteči do srebrne medalje - čas 1:02:41. Staš je v moški mladinski kategoriji s časom 56:18 zasedel 7. mesto.Monika je po prihodu domov povedala: "Lahko bi rekli, da mi je bila tekma pisana na kožo, saj sta bila med disciplinami le tek in kolo. Po prvem teku sem v menjavo prišla prva, nato pa zaradi zelo spolzke ceste na kolesu padla. Po padcu sem se pobrala in dobro odtekla drugi tek ter si priborila končno drugo mesto."

Duatlon Logatec 2021 (25. junij 2021)


Duatlon Logatec so zaradi prestavitve iz spomladanskega v poletni termin Logatčani kljub zelo vročim in razbeljenim razmeram zelo dobro organizirali. Duatlona se je spet udeležila skupina naših mlajših članov in domov prinesla nov sveženj medalj. V absolutni konkurenci na sprintu sta  zmagala Klemen Bojanc (TK 3Life) in naša Monika Bartol, Staš Tomšič pa je zmagal med mlajšimi mladinci.

Na super sprintu je bila Tinkara Prelesnik spet najhitrejša med starejšimi deklicami, sledila ji je Urša Kromar, France Prelesnik je bil tretji med starejšimi dečki, Jurij Žagar pa tretji med kadeti.


Rezultati na External link opens in new tab or windowTIMING LJUBLJANA   


 


 


   


foto: Brigita KromarDP v akvatlonu - Akvatlon Rajhenburg 2021 (20. junij 2021)


Člani Triatlon kluba Inles Riko Ribnica smo tik pred počitnicami uspeli ujeti še nekaj medalj na državnem in pokalnem nivoju; 20. junija smo se udeležili državnega prvenstva v akvatlonu v Brestanici (tek - plavanje - tek), kjer si je Simona Majdič Dolinar pritekla naslov državne prvakinje absolutno v standard akvatlonu (2500m - 1000m - 2500m). Najhitrejši med moškimi je bil član TK 3Life Martin Bau. Martinu je z zaostankom le nekaj sekund sledil Staš Tomšič, ki je zasedel absolutno drugo mesto med moškimi, v svoji kategoriji mlajših mladincev pa je zmagal.

Poleg Simone in Staša so nekaj zelo dobrih uvrstitev dosegli tudi preostali: 1. mesto Jure Majdič (cici akvatlon 250m - 50m - 250m), 2. mesto Tinkara Prelesnik, 3. mesto Urša Kromar, 6. mesto France Prelesnik (vsi sprint akvatlon 400m - 1000m - 400m) in 8. mesto Tomaž Majdič na standard razdalji (zmaga med veterani 1).


Rezultati na: External link opens in new tab or windowB-FIT TIMING

 


      


   


foto: Simona Dolinar Majdič
DP v standard triatlonu - Triatlon za pokal Istre 2021 (12. junij 2021)


Z velikimi pričakovanji in zanimanjem smo začetek slovenskega pokala v triatlonu pričakali tudi v Triatlon klubu Inles Riko Ribnica; še pred kratkim je namreč zaradi zdravstvenih razmer na slovenskih tleh odpadlo kar nekaj prireditev, med drugim tudi naš ribniški duatlon, prav tako pa se dolgo ni vedelo, kaj bo s poletnimi termini tekem.


Sredi junija se je tako v Kopru končno pričela tekmovalna sezona; Koprčani so spet oraganizirali zdaj že tradicionalni Triatlon za pokal Istre, katerega se je udeležila večja skupina ribniških triatloncev. Tekmovali so v vseh starostnih kategorijah, v najpomembnejši – standard triatlonu (1500m – 40km – 10km) pa je bila med ženskami spet najhitrejša Monika Bartol, ki si je s to zmago zagotovila tudi naslov državne prvakinje v standard (olimpik) triatlonu. V moški konkurenci je zmagal predstavnik TK 3 Life Klemen Bojanc.

Poleg Monike se je ob koncu dneva zasvetilo še nekaj medalj po kategorijah in sicer: Jure Majdič 1. mesto cici akvatlon, Tomaž Majdič 1. mesto veterani 1, Aleksander Radivojević 1. mesto veterani 2, Simona Dolinar Majdič 2. mesto abs in članice 2, Tinkara Prelesnik 2. mesto st. deklice super sprint, Staš Tomšič 3. mesto abs  super sprint in Jurij Žagar 3. mesto kadeti super sprint.Vsi rezultati so na ogled na spletnih straneh na External link opens in new tab or windowPRO-TIME   


   
foto: Urša Kromar13. Rabski triatlon (5. junij 2022)


Začetek triatlonskih tekmovanj smo ob množici odpovedanih tekem pričakali na hrvaški obali oz natančneje na otoku Rabu, kjer so izpeljali sprint triatlon - 13. Rabski triatlon in poleg morskega zraka in okusa svobode domov med okoli 150 udeležencev odnesli tudi nekaj medalj.

Med dekleti absolutno je zmagala članica Triatlon kluba Inles Riko Ribnica Monika Bartol, Matej Dečman je zasedel 6. mesto (2. v kat. M20), Bojan Cebin 14. (2. v kat. M35) in Primož Šobar 46. mesto (6. v kat. M20).


Rezultati: External link opens in new tab or windowmy.raceresult.com


   


  


foto: Mitja DečmanDržavno prvenstvo v duatlonu - Duatlon Ribnica 2020 (3. oktober 2020)


Letošnje državno prvenstvo v duatlonu (sprint in super sprint duatlon) smo bili zaradi vseh zdravstveneih tegob in raznih ukrepov, ki so zajeli vso državo, izjemoma premakniti iz spomladanskega na jesenski termin. Oktobrski datum se je izkazal za res izrednega, saj smo se organizatorji že ves teden pred samo izvedbo zaradi slabe vremenske napovedi zaskrbljeno  držali za glavo.

Samo tekmovanje smo vse do letošnjega leta vedno popestrili z organizacijo kratkega promocijskega teka za vrtčevske otroke; letos smo se zaradi vseh NIJZ ukrepov morali temu odpovedati, v program smo poleg sprinta in super sprinta uvrstili le še cici duatlon, ki pa vedno privabi množico osnovnošolcev do 5. razreda; letos smo z veseljem ugotovili, da se otroci temu zaradi vseh nenavadnih razmer niso odpovedali. V cilju je spominsko medaljo tako dobilo kar 49 otrok. 

Oba dogodka za mlajše, cici in super sprint duatlon smo uspeli še pravočasno izpeljati v suhem, na kolesarskem delu sprinta pa je celotno Ribnico zajela nevihta, ki je ob cilju celo nekoliko ponehala, a se je spet razbesnela tik pred uradno podelitvijo priznanj in nagrad.


Super sprint in sprint duatlon sta po kategorijah postregla z več novimi državnimi prvaki, v absolutni konkurenci pa so bili najhitrejši:

DOMEN BOJANC - TK Trisport Kamnik in LARA MIHEVC - TK Logatec (super sprint) ter

KLEMEN BOJANC (ŠK Triatlon Lajf) in naša predstavnica MONIKA BARTOL (sprint).


Rezultati so na voljo na: External link opens in new tab or windowhttps://www.protime.si/dogodek/duatlon-ribnica/, obsežna galerija slik pa na naši FB strani.
foto: Mitja Ilc, Brigita KromarTriatlon Bled 2020 (19. september 2020)


Blejska destinacija nas je tudi letos pod okriljem kamniškega organizatorja TK Trisport Kamnik privabila v Malo Zako na tokrat že osemnajsto ponovitev triatlona na Blejskem jezeru. Ribniški triatlonci se na Bled radi vedno znova vračamo v večjem številu in prav od tu hranimo zelo lepe spomine. Letos kljub koronski peripetiji in v tem času že obveznih maskah na obrazih prav tako nismo ostali doma. Organizator je prireditev spet izpeljal na najvišjem nivoju, poleg tega se je Bled to septembrsko soboto kopal v soncu. Topla voda, krasno vreme, dobra družba sta nam pričarala pravo poletje. Na Bledu smo bili tako priča pravi mešanici različnih distanc, vse pa je seveda najbolj zanimala zadnja predstava na sporedu, državno prvenstvo v standard ali olimpik triatlonu.

Tega je dobil, očitno letos številka 1, Klemen Bojanc (ŠK Triatlon Lajf), med dekleti pa je nova državna prvakinja postala Tjaša Vrtačič (TK Trisport Kamnik). Naš najhitrejši je bil Bojan Cebin, zasedel je četrto mesto absolutno, Simona Dolinar Majdič pa je zasedla drugo mesto v ženski abolutni konkurenci.

Preostale vidne uvrstitve naših skozi ves dan pa so bile naslednje:


- 1. mesto Tomaž Majdič - veterani 1

- 1. mesto Toni Žagar - veterani 6

- 3. mesto Matej Dečman - člani 1

- 3. mesto Staš Tomšič - sprint triatlon

- 1. mesto Tinkara Prelesnik - st. deklice super sprint triatlon

- 1. mesto Urša Kromar - ml. deklice cici akvatlon

- 3. mesto Ela Križan - ml. deklice cici akvatlonRezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana    


      


foto: Brigita Kromar, Mitja Dečman, Primož DrevDuatlon Logatec (13. september 2020)


Za nami je še en tekmovalni vikend; tekme se vrstijo ena za drugo in dobro je, da bomo tako vsaj nekaj "polovili za nazaj". Tokrat smo se na duatlon odpravili v Logatec, kjer je TK Logatec v GRC Zapolju ob Logatcu organiziral cici, super sprint in sprint duatlon. Sprint je dobil letos očitno nepremagljivi Klemen Bojanc iz ŠK Triatlon Lajf, sledila sta mu naš Bojan Cebin in Tine Lavrenčič (TK Eklimas Ajdovščina). Domov je poleg Bojanove odšlo še nekaj medalj; 1. mesto veterani 6 - Toni Žagar, 2. mesto st. deklice - Tinkara Prelesnik in tretje med mlajšimi deklicami - Urša Kromar.


Rezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana        


        


foto: Mitja Dečman, Matej BenčinaDP  v akvatlonu - DP Hess akvatlon Rajhenburg 2020 (6. september 2020)


Kot po tekočem traku, bi lahko rekli za tekme, ki so in še bodo organizirane do samega konca sezone. Sezona, ki bi se sicer morala že počasi zaključevati, nam bo očitno vsak konec tedna vseeno postregla s tekmami, ki jih še moč spraviti pod streho. In kot da bi narava vedela, da smo zaradi virusa izgubili pretežni del leta, nam zdaj ponuja vsaj lepo vreme. Nič drugače, kakor sredi kakšnega vročega julija, ni bilo na državnem prvenstvu v začetku septembra v Brestanici pri Krškem.

Ribniški fantje in dekleta se tega akvatlona vedno radi udeležimo, saj poteka na simpatični in urejeni lokaciji ob njihovem odprtem bazenu. Letos sicer zaradi vseh prepovedi in navodil, ki morajo strogo slediti NIJZ, razen plavanja med tekmo ni bilo dovoljeno gratis plavanja po tekmi.

Akvatlon je "dal" nove državne prvake, absolutno pa sta bila najhitrejša Martin Bau (ŠK Triatlon Lajf) in članica TK Trisport Kamnik Tjaša Vrtačič. Sami se lahko pohvalimo s tremi naslovi: 1. mesto Simona Dolinar Majdič med članicami 2, 1. mesto Tomaž Majdič med veterani 1 ter 1. mesto Toni Žagar - veterani 6. Poleg njih so medalje v svojih kategorijah prejeli še:


2. mesto Staš Tomšič - mlajši mladinci

2. mesto Mia Križan - starejše deklice

2. mesto Urša Kromar - mlajše deklice

3. mesto Tinkara Prelesnik - starejše deklice

3. mesto Bor Križan - ciciban


Rezultati: External link opens in new tab or windowB-FIT TIMING


   


 


 


foto: Mitja Dečman, Tomaž MajdičTriatlon Ljubljana 2020 (30. avgust 2020)


In dočakali smo tudi triatlon! Tik pred začetkom novega šolskega leta je tudi Ljubljančanom uspelo pridobiti dovoljenje za organizacijo triatlona in v odličnem vzdušju so spet uspeli zelo dobro izpeljati svoj zdaj že 6. Triatlon Ljubljana. Tekmovanje so na Kodeljevem izpeljali ločeno v dveh dneh; v soboto so se s prvim triatlonom spopadli ciciji in mladina na super sprintu, nedelja pa je bila rezervirana za sprint triatlon.

Triatlona se je v soboto udeležila skupinica naših malčkov, oči in pričakovanja pa so bila predvsem uprta v nedeljsko dogajanje na sprintu. Podobno kot v Komendi prejšnji vikend, so tudi v Ljubljani naši triatlonci v absolutni razvrstitvi zasedli tri od šestih prvih mest.

Za prvo med dekleti, našo Moniko Bartol je zdaj že jasno, da si tudi v triatlonu ne bo dovolila tesnejše konkurence, pred drugourščeno Tjašo Vrtačič (TK Trisport Kamnik) in tretjo, prav tako našo Simono Dolinar Majdič si je pritekla lepo prednost. Absolutno prvi na sprintu pa je bil predstavnik JK TRI TEAM-a Jaroslav Kovačič, tudi on je ob koncu zabeležil dobro minuto pred zasledovalci - drugim Klemnom Bojancem (TK Trisport Kamnik) in našim Bojanom Cebinom, kateri pa se lahko pohvali z najboljšim tekom triatlona.

Ljubljanski triatlon nam je poleg zmagovalnega odra spisal še nekaj prvih mest po kategorijah:


1. mesto Tomaž Majdič - veterani 1

2. mesto Matej Dečman - člani 1

3. mesto Staš Tomšič - ml. mladinci

3. mesto Toni Žagar - veterani 6


Rezultati: External link opens in new tab or window29.8.2020 - Timing Ljubljana, External link opens in new tab or window30.8.2020 Timing Ljubljana


   


 


foto: Mitja Dečman, Tomaž MajdičAmbrož duatlon Komenda (23. avgust 2020)


Konec letošnjega avgusta se je v tem posebnem letu tudi za slovenske triatlonce in duatlonce končno pričela težko pričakovana tekmovalna sezona. Tekmovalci, ki so vse leto do sedaj lahko le trenirali in se gledali le na daleč, so lahko svoje čase končno tudi izmerili. Prva takšna prireditev, ki je od NIJZ dobila zeleno luč za izpeljavo dogodka, seveda pod posebnimi protikoronskimi ukrepi, je bil Ambrož duatlon, ki ga je v Poslovni coni Komenda organiziral TK Trisport Kamnik.

Glede na to, da so pred, med in po duatlonu veljala posebna pravila, ki so nekoliko spremenila samo organizacijo, pa med samimi tekmovalci, ki so se borili za najvišja mesta, ni bilo velikih posebnosti.

Sprint duatlon je tako dobil član ŠK triatlon Lajf Klemen Bojanc, v ženski konkurenci pa pričakovano naša Monika Bartol. Bojancu sta na podelitvi sledila prav tako naša Bojan Cebin in mladi Staš Tomšič, za katerega je to sploh prva tekmovalna sezona v članski kategoriji.


Rezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana


              


foto: Mitja DečmanPoreč Triatlon 2019 - DP v srednjem triatlonu 2019 (13. oktober 2019)


Sedmo in zdaj že tradicionalno ponovitev srednjega triatlona v Poreču smo si Slovenci spet "sposodili" za svoje državno prvenstvo v srednjem triatlonu (1,9km - 90km - 21km) in na tej vedno dobro obiskani tekmi dobili nove državne prvake za letošnje leto. V moški konkurenci je med 270 triatlonci zmagal član 3KM Maribor Matija Meden (4:00:40), med ženskami pa s časom 4:34:42 naša Simona Dolinar Majdič; državni prvak pa je poleg Simone (članice 2) postal še Jure Majdič, ki je zmagal v svoji kategoriji člani 2. Preostali naši so zasedli naslednje uvrstitve:

- Grega Dolinar 4. mesto absolutno in 2. mesto DP člani 2 (4:08:31)
- Dejan Mihelič 20. mesto absolutno in 3. mesto DP veterani 1 (4:33:18)
- Aleksander Radivojević 45. mesto absolutno in 4. mesto DP veterani 2 (4:43:25)
- Boštjan Meden 221. mesto absolutno in 8. mesto DP veterani 2 (5:52:27) 

 

foto: Tomaž Majdič


11 TRI Triatlon Beograd 2019 (22. september 2019)


Na dan, ko se v Kopru vse vrtelo okoli slovenskega pol-ironmana, je potekal srednji triatlon (1,9km – 90km – 21km) tudi ob beograjski Adi Ciganliji in tudi tu smo imeli svojega predstavnika. Triatlon, ki prav tako postaja tradicija na koledarju triatloncev, je postavljen ob mirno jezero Ade Ciganlije ali kakor radi rečejo na »beograjsko morje« ter na dolge steze ob reki Savi. Tekmovanje je zaradi pregovorne srbske gostoljubnosti, odlične hrane ter dobre organizacije vsako leto dobro obiskano. Tudi letos se ga je udeležil dolgoletni član Triatlon kluba Inles Riko Ribnica Aleksander Radivojević, ki je v Beogradu pritekel do odličnega 11. mesta v skupnem seštevku, v svoji kategoriji  45 - 49 let pa je s časom 4:37:05 zmagal.

Tekmo je sicer dobil Srb Strahinja Trakić (4:06:30), med ženskami pa Madžarka Erika Csomor - 4:30:36.Ironman 70.3 Slovenian Istria 2019 (22. september 2019)


Po lanski zelo uspešni premierni izvedbi pol-ironmana na slovenskih tleh, so se letošnje udeležili tudi tisti, ki so lani le stali ob progi in poskrbeli, da so tokrat drugi navijali zanje. Osrednje dogajanje je bilo spet postavljeno v center Kopra, tekmovalna proga pa je sicer zajemala tudi okoliška mesta in krajši kolesarski skok v Italijo in nazaj. Skupno je tekmovalo skoraj 1800 tekmovalcev, med njimi seveda zaradi bližine največ Italijanov.

Tekmovanje je veljalo tudi kot kvalifacijsko za svetovno prvenstvo 2020 v polovičnem ironmanu, ki bo novembra naslednje leto na Novi Zelandiji. In ob koncu dneva se je zdelo, da je bil prav to ribniški cilj, saj se je kar pet od sedmih predstavnikov Triatlon kluba Inles Riko Ribnica uvrstilo in kvalificiralo na Novo Zelandijo.


Zmagal je mladi Nemec Maurice Herwig (4:15:06), drugi in peti v generalni razvrstitvi pa sta bila naša Jure Majdič - 4:17:37 in Grega Dolinar - 4:25:58. A ker je bilo tekmovanje le za starostne kategorije oz. age group, so na koncu šteli le dosežki po kategorijah. Jure je zmagal med svojo 35-39, Grega pa je bil drugi med 30-34. V svoji skupini 35-39 je zmagala tudi naša  favoritka Simona Dolinar Majdič (5:00:52), ki je pritekla v cilj kot absolutno peta med dekleti. Na stopničke se je uspelo uvrstiti tudi Damijanu Kromarju, ki je v skupini 45-49 zasedel drugo mesto.

Kvalifikacijo za SP na Novi Zelandiji sta poleg Simone, Grege, Damijana uspela ujeti še Miha Škulj (4:54:02  -  40-44  -  13.mesto) in Nejc Kromar (5:19:28  -  18-24  -  10.mesto). Za Nejca je bila to sploh prva tako dolga preizkušnja, poleg njega pa jo prvič uspešno zaključil še en član ribniške postave Miha Lavrič, ki je s časom 5:20:02 zasedel 34. mesto v skupini 25-29 let.


Rezultati: External link opens in new tab or windowIRONMAN 70.3 Slovenian Istria

 

DP v olimpik triatlonu - Bled 2019 (7. september 2019)


Nekoliko manj prijazno in na trenutke celo deževno vreme je letos spremljalo tradicionalni blejski triatlon, kjer se je tako kot ponavadi odvilo državno prvenstvo v olimpik ali po novem v standardnem triatlonu. Dež in mraz pa nista preprečila zmage obema favoritoma, pri ženskah naši Simoni Dolinar Majdič, ki je po odličnem nastopu na avgustovskem ironmanu v Estoniji očitno še vedno v zelo dobri tekmovalni formi, ter Kamničanu Matevžu Planku (TK Trisport Kamnik). Naš najhitrejši v moški kategoriji je bil spet Grega Dolinar, ki je zasedel absolutno sedmo mesto in zmagal v svoji kategoriji člani 2.

Spremljevalni program z vsemi preostalimi tekmami za različne starostne kategorije pa nam je prinesel naslednja mesta:
1. mesto JURE MAJDIČ - mlajši cicibani
1. mesto MAKS ŠKUFCA - starejši mladinci
3. mesto ALEKSANDER RADIVOJEVIĆ - veterani 2
Rezultati: External link opens in new tab or windowTIMING LJUBLJANA
foto: Tomaž Vrtačič


5. triatlon Ljubljana (1. september 2019)


Ljubljansko Kodeljevo in Triatlonski klub Ljubljana sta odprla še drugi del triatlonskih tekem na slovenskem in v začetku septembra gostila sprint triatlon v kronometrski oz. "no draft" obliki kolesarske vožnje. Letos že druga izvedba v takšni obliki pomeni tekmovanje, na katerem so tekmovalci na progo, torej v bazen, odhajali v časovnih intervalih 30 sekund, na kolesu pa so upoštevali pravilo, ki ne dovoljuje vožnje v zavetrju oz. da je minimalna razdalja med enim in drugim kolesarjem 12 metrov. Triatlona, ki sta ga poleg sprinta spremljala še super sprint in cici triatlon, se je letos udeležilo rekordno število udeležencev, vseh skupaj je bilo preko 350.
Sprint sta dobila naša Simona Dolinar Majdič in Klemen Bojanc (ŠK Triatlon Lajf), Simonin brat Grega Dolinar pa je zasedel tretje mesto absolutno. Staš Tomšič je postal zmagovalec super sprint triatlona, med dekleti pa Lara Mihevc iz TK Logatec.
Domov pa smo prinesli še nekaj medalj in sicer:
1. mesto MAKS ŠKUFCA - starejši mladinci
2. mesto MATEJ DEČMAN - starejši mladinci
2. mesto KRIŽAN MIA - mlajše deklice
3. mesto KRIŽAN ELA - cicibanke
2. mesto DAMIJAN KROMAR - veterani 2
Rezultati: External link opens in new tab or windowTIMING LJUBLJANA

     

     

     

foto: Tomaž Majdič


Ironman Tallinn (3. avgust 2019)


V svoje jeklene vrste smo v začetku letošnjega avgusta sprejeli še enega člana; po več mesecih priprav in treningov sta v Estonijo odpotovala Miha Škulj, ki je s svojim prvim ironmanom opravil v 9:42:06, kar ga je v svoji kategoriji 40-44 postavilo na 10. mesto ter Simona Dolinar Majdič, ki pa je s seboj prinesla tudi že nekaj izkušenj z lanskega ironmana v Italiji in zaključila na 4. mestu v kategoriji 35-39, s časom 10:13:31 pa zasedla odlično 14. mesto v absolutni razvrstitvi.

Po prihodu domov nam je Miha zaupal naslednje misli: "Sama tekma je bila odlično organizirana in tudi to, da se je temperatura morja v nekaj dneh spustila iz 22 na 11°C, ni razorožila prirediteljev, ki so štart tekme čez noč prestavili cca 11 km vzhodno od Tallinna ob jezero Harku. Odločni so bili izpeljati tekmo v vsem svojem obsegu in ne kakšne skrajšane oz. prirejene verzije.

Jutro na dan tekme je bilo precej hladno, le kakšnih 12°C. Voda v jezeru je bila 19°C, kar mi ni povzročalo hudih preglavic, saj smo plavali z neopreni. Na kolesarskem delu se je prav tako pokazalo, da mi tudi hladnejša temperatura zraka ne povzroča težav, zato sem tudi ta del odpeljal solidno in zadnjih 30-ih kilometrov odpeljal hitreje kot v začetku. Kolesarska proga je bila precej ravninska, speljana po čudovitih delih Estonije in dva kroga po 90 km sta kljub vetru hitro minila.


Menjava iz kolesarskega na tekaški del je bila tam, kjer je bil prvotno predviden štart, torej blizu centra mesta ob čudovitem pomorskem muzeju Lennusadam. In prav tu se je začela moja najmočnejša disciplina, tek. Pogoji za tek so bili idealni. Blizu 20 stopinj, delno oblačno in vzdušje ob progi, kot si ga lahko samo želiš. Sicer sem skozi celoten tek tempiral kontrolirano, ne prehitro, saj je bil to moj prvi maraton, ki je sledil plavanju in kolesarjenju in nisem vedel, kaj lahko pričakujem po 30 kilometru, ko se ponavadi pojavi določena kriza, ki jo je potrebno izigrati. Kilometri so bežali mimo in o kakšni hujši krizi ni bilo ne duha ne sluha. Maraton sem pretekel v 3:11:51 (tretji čas teka v kategoriji) in s končnim časom 9:42:06 oz. desetim časom v kategoriji 40-44 zaključil moj prvi Ironman.

Na tem mestu bi se zahvalil vsem mojim prijateljem, družini in Triatlon klubu Inles Riko Ribnica, ki so me podpirali na tej poti. Poleg vseh naštetih je pripomogel k rezultatu tudi Matej Žagar, INTU, ki si je vzel čas in mi pomagal, da sem lažje držal položaj na kolesu. Posebej pa bi se zahvalil Damijanu Kromarju, ki se je še enkrat več izkazal kot odličen trener.

In ja, to ni bil moj zadnji Ironman."

Rezultati: External link opens in new tab or windowIronman Tallinnfoto: Tomaž MajdičTriatlon Kitzbühel 2019 (23. junij 2019)


Letošnje evropsko prvenstvo za mlade v Kitzbühel-u se ni izšlo ravno po naših načrtih; naša ožja favoritka za zmago Monika Bartol je po zapletu v prvi menjavi sprinta enostavno izgubila preveč dragocenega časa in v cilj kljub odličnemu teku ob koncu pritekla med zadnjimi, se je pa izšlo na spremljevalnih tekmah Kitz Games Triathlon-a, kjer je Staš Tomšič v svoji skupini zasedel drugo, Matej Dečman in Maks Škufca pa v svoji 5. in 6.mesto.

Rezultati: External link opens in new tab or windowTriatlon Kitzbühel 2019Triatlonski tabor v Osilnici (25. - 28. junij 2019)


Letošnjo vodeno vadbo najmlajših smo v klubu tako kot lansko leto zaključili s prosto urico kopanja v ribniškem bazenu ter podelitvijo diplom ob koncu, teden dni kasneje oz. takoj po končanem šolskem letu pa še s štiri-dnevnim triatlonskim taborom v Osilnici. Tabora se je letos udeležilo 22 otrok, vseboval pa je vse dejavnosti, ki jih ponujata narava in hotel v Osilnici. Otroci so se preizkusili v raftu, opravili kolesarski trening, se vsak dan kopali v bazenu in ob tem preživeli veliko časa v naravi in ob reki Kolpi. Namen takega tabora je predvsem v privajanju otrok na samostojnost, skrbi za osebne stvari, prilagajanju družbi in osvajanju različnih nalog, ki jih prinaša življenje. Otroci so se na taboru spet odrezali dobro in si obljubili, da se vrnejo naslednje leto. V Triatlon klub Inles Riko Ribnica se bomo zanesljivo potrudili, da tudi naslednje leto izpeljemo podoben tabor, v primeru večjega povpraševanja celo v dveh različnih terminih ter organiziramo tudi tabor oz. priprave za nekoliko starejše otroke.
 
foto: Eva Troha, Nika Kožar


Ambrož duatlon Komenda 2019 (16. junij 2019)


Zadnji duatlon v letošnji sezoni je bil v organizaciji TK Trisport iz Kamnika prvič postavljen v Poslovno cono Komenda; v vročem vremenu, ko bi se sicer nekoliko bolj prilegel triatlon oz. nekaj vodnega, je v Komendo odšla tudi skupina mladih triatloncev iz Ribnice. Tekmovali so v cici, super sprint in sprint triatlonu ter zasedli naslednje uvrstitve:

cici duatlon:
4. mesto FILIP ŽAGAR ml. dečki
4. mesto MATEVŽ PODOBNIK cicibani
6. mesto TINE MIHELIČ cicibani
super sprint duatlon:
2. mesto JURIJ ŽAGAR st. dečki
4. mesto TAJ ŽAGAR st. dečki
10. mesto MATIC ŽAGAR st. dečki

sprint duatlon:
1. mesto MATEJ BENČINA člani 2
2. mesto TONI ŽAGAR veterani 5
 

Rezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana


 


foto: Matej Benčina, Mitja Dečman


Keszthely 575 Triathlon 2019 (15. junij 2019)


Madžarsko polovičko ob Blatnem jezeru, ki zaradi bližine in odlične organizacije vsako leto privabi tudi veliko slovenskih triatloncev, sta letos zopet obiskala Simona in Tomaž Majdič, poleg njiju pa sta tekme prvič udeležila tudi Aleksander Radivojević in Dejan Mihelič. Tekmo je letos zaznamovala zelo visoka temperatura, ki je marsikomu otežila predvsem zadnji, 21-kilometrski tek in tako krojila razplet triatlona. Zmagal je Madžar Petsuk Zoltán (4:13:14), naša najhitrejša pa je bila Simona Dolinar Majdič, ki je v absolutni razvrstitvi zasedla odlično 4. mesto. S časom 5:11:30 in 5:14:16 sta ji sledila Tomaž in Aleksander, Dejan pa je zaradi težav vodi žal moral odstopiti že na plavalnem delu.
Rezultati: http://triatlon.hu/upload/file/kozeptav_overall.pdffoto: Ancsin Gabor/ Keszthely Triathlon


3. Triatlon mesta Ajdovščine (15. junij 2019)


Triatlonski kolegi iz Ajdovščine so v soboto, 15. junija ob Letnem kopališču Ajdovščina organizirali že tretji triatlon oz. tokrat državno prvenstvo v super sprint triatlonu, ki sta ga spremljali še tekmi za najmlajše v dveh cici kategorijah. Iz Ribnice se je v Ajdovščino odpeljala le peščica udeležencev, a so bili ti zelo uspešni. Letos dominanten v vseh super sprint razdaljah Staš Tomšič se tudi v Ajdovščini ni pustil presenetiti in je tudi tokrat vse pustil za sabo.

V cici kategorijah so tekmovali Bor - 6. mesto ter Ela - 3. mesto (50m - 1km - 500m) in Mia Križan (200m - 2km - 1km), ki je bila med mlajšimi deklicami v svoji kategoriji najhitrejša in je zmagala.

Rezultati: External link opens in new tab or windowPro-Time


foto: Jani TomšičDP v akvatlonu - Akvatlon Rajhenburg 2019 (9. junij 2019)


TK Krško je ob brestaniškem odprtem bazenu tudi letos izpeljal državno prvenstvo v akvatlonu (tek - plavanja - tek). Ker smo bili do sedaj vedno uspešni tudi v tej disciplini, smo se akvatlona spet udeležili v večjem številu. Pričakovano je v članski kategoriji med ženskami zmagala naša Monika Bartol (2500m - 1000m - 2500m), pri moških pa Martin Bau (ŠK Triatlon Lajf). Prav tako suveren kot Monika in spet najhitrejši v super sprint razdalji akvatlona je bil Staš Tomšič (1000m - 400m - 1000m). Preostali zmagovalci po kategorijah:

1. Monika Bartol absolutno (2500m - 1000m - 2500m)
1. Ela Križan DP v cici 10 let in mlająe (250m - 50m - 250m)
1. Mia Križan DP v cici 2008-2009 (500m - 200m- 500m)
1. Staš Tomšič DP kadeti in 1. absolutno (1000m - 400m - 1000m)
1. Simona Dolinar Majdič DP članice 2 (2500m - 1000m - 2500m)
1. Tomaž Majdič DP veterani 1 (2500m - 1000m - 2500m)
1. Toni Žagar DP veterani 5 (2500m - 1000m - 2500m)

Rezultati: External link opens in new tab or windowB-FIT Timing 

 

foto: Matej Benčina


Triatlon za pokal Istre (1. junij 2019)


Ukmarjev trg je bil prvega junija letos spet rezerviran za triatlonce; lepo in udobno prizorišče, v neposredni bližini pa plaža in sladoled, ki sta vedno razlog za dobro obiskano tekmovanje tudi med mlajšimi. Tokrat so med drugim organizirali državno prvenstvo v sprint triatlonu in prav na tej tekmi se nas je zbralo največ. Otroški akvatlon so bili zaradi mrzlega morja primorani spremeniti v tek za otroke, super sprint, sprint in kratki triatlon pa so se odvili po načrtu.

Dan, ki ga je končno obsijalo že pravo poletno sonce, smo si z zajetnim kupčkom medalj polepšali tudi sami; na teku sta Tinkara Prelesnik in Urša Kromar osvojili drugo in tretje mesto (deklice 2008-2009), super sprint pa je tako kakor vse do sedaj dobil naš mladi Staš Tomšič.

Državno prvenstvo v sprint triatlonu je na štart prignalo preko 140 triatloncev in triatlonk, naslova državnega prvaka pa sta uspela dobiti sicer tudi favorita naša Monika Bartol v ženski in kamniški Matevž Planko (TK Trisport Exoterm) v moški konkurenci. Mesta in medalje z DP v sprintu smo si razdelili tako:


1. mesto absolutno - MONIKA BARTOL
1. mesto st. mladinci - MATEJ DEČMAN
2. mesto st. mladinci  - MAKS ŠKUFCA
1. mesto članice 2  - SIMONA DOLINAR MAJDIČ
1. mesto člani 2 - JURE MAJDIČ
1. mesto veterani 1 - TOMAŽ MAJDIČ
2. mesto veterani 2 - DAMIJAN KROMAR
3. mesto veterani 2 - ALEKSANDER RADIVOJEVIĆ
1. mesto veterani 3 - ALBIN CENTA
2. mesto veterani 5 - TONI ŽAGAR
 


   


foto: Brigita Kromar


18. Ptujski triatlon (12. maj 2019)


S ptujskim triatlonom se je končno odprla triatlonska sezona tudi pri nas, a glede na vreme, ki je botrovalo nedeljskemu sprintu, super sprintu in akvatlonu, bi se dalo še malo počakati...kljub temu se je na Ptuj oz. v Termalni Park po prve točke slovenskega pokala v triatlonu podala skupinica naših mladih in najmlajših ter domov prinesla nekaj medalj. Sprint je dobil Domen Dornik (ŠK Triatlon lajf), pri ženskah pa pričakovano naša Monika Bartol. Tudi super sprint ni prinesel presenečenj; med fanti je zmagal naš Staš Tomšič, pri puncah pa članica TK Logatec Lara Mihevc.
Stopničk v svojih kategorijah sta se razveselili še Tinkara Prelesnik (1. mesto akvatlon B) in Tea Podrecca, ki je med članicami 2 osvojila tretje mesto. Rezultati: External link opens in new tab or windowPro-Time

CICI A
10. Matevž Podobnik
13. Svit Mihajlović
18. Tine Mihelič

CICI B
8. David Dejak
10. France Prelesnik
19. Aleksander Koritnik
SUPER SPRINT
8. Jurij Žagar st. dečki
10. Taj Žagar st. dečki
18. Matic Žagar st. dečki

SPRINT
4. Matej Dečman ml. mladinci
5. Maks Škufca ml. mladinci 

 

foto: Mitja Dečman, Matej Benčina


6. Falkensteiner Punta Skala Triathlon 2019 (11. maj 2019)


Na zadrsko, tokrat že šesto polovičko, ki poleg dobro organiziranega tekmovanja ponuja še veliko hotelskega in apartmajskega udobja v Petrčanih ob Zadru, se je spet vrnila skupina naših članov dolgoprogašev.

S časom 3:59:41 je zmagal Avstrijec Michael Weiss, med ženskami pa Hrvatica Sonja Škevin (4:28:18). Medaljo za absolutno tretje mesto in drugo v kategoriji F35 je spet osvojila naša Simona Dolinar Majdič, ki tako pridno nabira kilometre pred ironmanom v estonskem Tallinnu, kjer si bo poskušala priteči enega od letošnjih glavnih dobitkov - slot za SP na Havajih.

Zmago si je v kategoriji M45 tokrat pritekel še Damijan Kromar, ki je s časom 4:27:06 zasedel absolutno 13. mesto; ostali naši pa so zasedli naslednja mesta:


Tomaž Majdič - 5. mesto M40 (20. absolutno)

Miha Škulj - 6. mesto M40 (22. absolutno)

Dejan Mihelič - 9. mesto M40 (31. absolutno)


Rezultati: External link opens in new tab or windowPro-Time foto: Tina KociperPlava Laguna triathlon 5150 (5. maj 2019)


5150 triatlon, ki simbolizira 51,50km celotne proge (1,5km - 40km - 10km) je krajša izvedba triatlona pod okriljem serije Ironman, sicer med triatlonci bolj poznana kot kratki oz. olimpijski triatlon. Serija 5150 je tako kot sam ironman razširjena širom sveta, prvič pa so jo v začetku maja uprizorili še v bližnjem Poreču. Zaradi zgodnje cestne zapore so tekmovanje organizirali v jutranjih urah, ob tem pa so morali zaradi napovedi izredno slabega vremena prepoloviti tudi plavalni del triatlona. Vreme je na koncu vzdržalo in večji del tekmovanja je organizatorju uspelo spraviti na varno pod streho še v suhem.

Zmagala sta znana promotorja tekmovanja Andrej Vištica in Željka Šaban Miličić, naš najhitrejši pa je bil Grega Dolinar, ki je zasedel 4. mesto absolutno (2. v kategoriji 30 -34). Po priznanjih je posegla tudi preostala klubska ekipa:


2. mesto Maks Škufca 18 - 24 (6. absolutno)

1. mesto Damijan Kromar 45 -49 (12. absolutno)

1. mesto Dejan Mihelič 40 - 44 (14. absolutno)

2. mesto Aleksander Radivojević 45 - 49 (23. absolutno)

3. mesto Albin Centa 50 - 54 (60. absolutno)

4. mesto Matej Dečman 18 -24 (17. absolutno)


Rezultati: External link opens in new tab or window5i50 Croatia
foto: Brigita KromarDP v duatlonu - Duatlon Logatec 2019 (27. april 2019)


Konec aprila je TK Logatec v obrtni coni Zapolje pri Logatcu organiziral državno prvenstvo v duatlonu, ki je v nekoliko kislem vremenu z novimi naslovi državnih prvakov obdaril tudi naše tekmovalce. Monika Bartol, ki tudi v članski konkurenci nadaljuje niz neporaženih tekem, je tokrat prvič osvojila DP v sprint duatlonu, absolutni zmagovalec v super sprint duatlonu in s tem novi državni prvak med kadeti pa je postal Staš Tomšič. V moški konkurenci sprinta je duatlon dobil Kamničan Matevž Planko (TK Trisport Exoterm), v ženski konkurenci super sprinta pa tekmovalka domačega TK Logatec Lara Mihevc. Poleg Monike in Staša so za Triatlon klub Inles Riko Ribnica naslove oz. stopničke v svojih kategorijah osvojili še:


1. Simona Dolinar Majdič (članice 2)
1. Miha Škulj (veterani 1)
1. Jurij Žagar (starejši dečki)
2. Toni Žagar (veterani 5)
2. Tinkara Prelesnik (mlajše deklice)
3. Stane Fajfar (veterani 4)


                                                                                            

Rezultati na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana


 

foto: Mitja Dečman


Duatlon Ribnica 2019 (6. april 2019)


Po enoletnem premoru smo v Ribnici spet organizirali prvi duatlon v letošnjem letu in z njim tako, kot je v navadi, "odprli" sezono. Duatlona se je pričakovano udeležila tudi prava mala vojska najmlajših, ki so na kar se da prikupen način sprostili sicer veselo, a pred prvo tekmo v sezoni vedno nekoliko napeto člansko ozračje.

Super sprint duatlon sta dobila naš Staš Tomšič in članica TK Logatec Lara Mihevc, sprint pa že predhodni zmagovalec v Ribnici, sicer  Kamničan Matevž Planko (TK Trisport Exoterm), drugi je bil Klemen Bojanc (ŠK Triatlon Lajf) in tretji naš stari znanec z zmagovalnega odra, Bojan Cebin. V ženski konkurenci sprinta je s skoraj 3-minutno prednostjo pričakovano zmagala naša perspektivna Monika Bartol, za katero je bil to sploh prvi članski nastop v karieri in za katero upamo, da je prav s tem duatlonom pričela pisati svojo življensko zgodbo.

Duatlon in vse dogajanje okoli njega je ob koncu dneva lepo zaključilo še nekaj sončnih žarkov in napovedane dežne kaplje so dokončno ostale le pri napovedi. Prireditev smo tako kakor vedno izpeljali z veliko spretnimi in pridnimi rokami ribniških pristašev in prostovoljcev, svojo piko na i pa so s peko domačih dobrot spet postavile mamice naših otrok.

Rezultati so na voljo na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana.

foto: Brigita KromarRazvojni ETU kamp za mlade - Ciper 2019 (23. - 30. marec 2019)


Vsakoletni razvojni triatlonski kamp, organiziran s strani evropske triatlonske zveze, je letos potekal na Cipru. Na kampu se je zbralo lepo število mladih triatloncev in triatlonk ter njihovih trenerjev in trenerk iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Litve, Latvije, Romunije, Armenije, Grčije in Cipra. Slovenske triatlonske barve so poleg ribniške triatlonke Monike Bartol zastopali še Neža Turšič, Jakob Mamič in Jakob Močnik, kot njihova trenerka pa jih je spremljala Nika Kožar.


Tekmovalci in tekmovalke so najprej v začetku kampa opravili testiranje, nato pa so bili dnevi namenjeni treningu. Vreme in pogoji za trening so bili na Cipru več kot odlični. Bližina številnih tekaških poti, urejen atletski stadion, odprt 50m bazen, morje le nekaj korakov stran, urejene in razgibane ceste, so omogočali kvaliteten trening vseh treh disciplin. Poleg treninga je bil čas namenjen tudi snemanju in analizi tehnike teka in plavanja ter učenju vaj za izboljšanje le-te. Urnik vseh udeležencev kampa je bil tako zelo poln in pester, kljub vsemu pa se je našel čas tudi za povezovanje, spoznavanje ter druženje s predstavniki in predstavnicami drugih držav.

Naši predstavniki so se na kampu odlično počutili. Opravili so veliko kvalitetnih treningov, izpilili tekaško in plavalno tehniko, sklenili nova prijateljstva in teden zaključili utrujeni, a zelo zadovoljni in motivirani za nadaljnje treninge in tekmovanja. Naša tekmovalka Monika Bartol je o kampu povedala: »Zelo sem vesela, da sem se lahko udeležila ETU Campa v Paphosu na Cipru. Prepričana sem, da mi bo ta kamp zelo koristil, predvsem tehnični nasveti in pomoč drugih trenerjev. Spoznala sem tudi veliko novih triatloncev iz cele Evrope, s katerimi se odlično razumemo. Ta kamp je zame zares še ena nepozabna izkušnja.«.

Vsa pridobljena znanja in izkušnje bodo vsem udeležencem kampa pomagale pri razvoju športne poti. Zahvaljujoč razvojnemu kampu na Cipru v novo sezono vstopajo zelo motivirani in odlično pripravljeni.

Cebin zmagovalec maratona v Crikvenici (2. december 2018)


Vstop v letošnji veseli december smo v klubu zaznamovali z zmago Bojana Cebina na Adria Advent Maratonu v Crikvenici (2:35:49), prijetno morsko klimo in nekaj sonca pa so na malem maratonu dobro izkoristili še preostali naši tekmovalci, ki so se sicer prvič udeležili teka v Crikvenici:


6. Miha Škulj 1:17:54
7. Franci Šilc 1:18:15
15. Damijan Kromar 1:21:51
21. Dejan Mihelič 1:24:57
36. Sandi Radivojević 1:28:21
40. Matej Dečman 1:29:10
68. Nejc Kromar 1:35:09


     

foto: Mitja Dečman


Sahl Hasheesh Endurance Festival (22. - 24. november 2018)V mondenem predelu egipčanskega mesta Hurghada, Sahl Hasheesh, se je od 22. do 24. novembra že peto leto zapored odvijal Endurance festival. V sklopu slednjega so se v treh dneh zvrstile različne discipline: otroški tek, junior, super sprint, sprint in olimpik triatlon ter razdalja polovičnega ironmana. Gre za številčno zelo dobro obiskan festival, saj v povprečju na disciplino štarta okoli 300 tekmovalcev iz 30 različnih držav (izjema je bil le polovični ironman).


Festivala se je udeležil tudi naš član Jure Majdič, ki je v treh dneh opravil kar s tremi tekmovanji: sprint, olimpik in polovični ironman. Očitno mu visoke temperature in tropsko morje ustrezajo, saj je v vseh treh disciplinah zmagal. Ob zaključku je povedal, da ga je pozitivno presenetila odlična organizacija festivala, čudovit ambient in glasno spodbujanje navijačev. Glede na to, da triatlon v Egiptu sicer nima najboljšega potenciala (vsaj kar se tiče kolesarjenja) je poznavanje organizatorjev in pripravljenost tekmovalcev presegla vsa pričakovanja.


Zaključek dolge tekmovalne sezone je bil torej tak, kot si ga je Majdič lahko le želel - uspeh na tekmovanju, ki mu je sledil zaslužen dopust. V novo sezono torej vstopa z dodatno motivacijo in visokimi cilji.


Rezultati so na voljo naExternal link opens in new tab or window Thetrifactory.com

foto: Thetrifactory.comZaključek in podelitev priznanj TZS (23. november 2018)


Triatlonska zveza Slovenije je v Austria Trend hotelu v Ljubljani za tekmovalno leto 2018 slovesno podelila nagrade ter priznanja ob koncu triatlonske in duatlonske sezone in kar nekaj se jih je ob koncu prijetnega večera odpeljalo z nami v Ribnico. Nagrajenci oz. prvi trije po kategorijah so bili:


TRIATLON

:
1. Monika Bartol - kadetinje 
2. Staš Tomšič - kadeti
1. Maks Škufca - starejši mladinci
3. Matej Dečman - starejši mladinci
1. Jure Majdič - člani 2
2. Grega Dolinar - člani 2
2. Simona Dolinar Majdič - članice 2
3. Aleksander Radivojević - veterani 1
3. Toni Žagar - veterani 5

DUATLON

:
1. Monika Bartol - kadetinje
2. Staš Tomšič - kadet
2. Elias Škufca - mlajši mladinci
1. Maks Škufca - starejši mladinci
2. Matej Dečman - starejši mladinci
2. Bojan Cebin - člani 2
1. Simona Dolinar Majdič - članice 2
1. Toni Žagar - veterani 5


Podrobnejši rezultati so na ogled na straneh External link opens in new tab or windowTZS


Letos prvič je TZS kot novost organizirala priznanja in denarne nagrade tudi v super pokalu, ki ga je tvorila kombinacija 4 pokalnih tekem in sicer: Duatlon Logatec, Akvatlon Rajhenburg, Triatlon Kočevje in Triatlon Bled. Zmagovalci super pokala so bili tekmovalci z največjim izkupičkom točk s teh tekem in kar trije izmed šestih so člani našega Triatlon kluba Inles Riko Ribnica:

MOŠKI

super pokal:
1. Jan Škrjanc (TK Trisport Exoterm)
2. Jure Majdič (Triatlon klub Inles Riko Ribnica)
3. Bojan Cebin (Triatlon klub Inles Riko Ribnica)

ŽENSKI

super pokal:
1. Simona Dolinar Majdič (Triatlon klub Inles Riko Ribnica)
2. Katja Hočevavar (TK Telemach Ljubljana)
3. Nina Mandl (Multisport Krško)
Podrobnejši rezultati so na ogled na straneh External link opens in new tab or windowTZS
foto: