Novice


Ambrož duatlon Komenda 2022 (24. april 2022)


Duatlonci in duatlonke so se v borbi za nove točke slovenskega pokala v duatlonu morali podati v Komendo, kjer je kamniški Triatlonsku klub Trisport v Poslovni coni Komenda organiziral duatlon za vse kategorije. Sprint duatlon sta dobila David Aljša Pavlin iz TK Utrip-a in Tanja Kompan, članica domačega TK Trisport CSE Projekt, dobro pa so se odrezali tudi naši predstavniki kluba; Matej Dečman je zmagal med člani 1 (5. mesto absolutno), Dejan Mihelič je bil drugi med veterani 1 (7. mesto absolutno), v svoji starostni skupini med veterani 4 je zmagal tudi Stane Fajfar (23. mesto absolutno).
Medalje si je na obeh super sprintih in na cici duatlonu priteklo še nekaj naše mladine: 1. mesto Tinkara Prelesnik - kadetinje, 2. mesto Ela Križan - starejše deklice, 3. mesto Jurij Žagar - mlajši mladinci ter 2. mesto Luka Cukrov med cicibani.
Rezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljanafoto: Prijavim.se

foto: Triatlonski klub Trisport Kamnik


Evropski pokal v triatlonu Yenisehir - Turčija (17. april 2022)


V tednu po zasneženem ribniškem duatlonu je zmagovalka le-tega Monika Bartol odpotovala v veliko bolj toplo Turčijo, kjer je v nedeljo, 17. aprila prvič v svoji karieri nastopila v članski (elite) konkurenci na evropskem pokalu v triatlonu. Dvo-dnevno tekmovanje v triatlonu za mladince in člane je potekalo v starem mestu Mersin, ki leži na jugu Turčije ob Sredozemskem morju. Konkurenca med dekleti je bila zelo močna in Monika je med njimi nastopila kot najmlajša. Zasedla je obetajoče 24. mesto in osvojila nekaj točk.
Po nastopu nam je zaupala nekaj besed: "Po plavanju sem za las ujela drugo skupino na kolesu in skupaj smo ujele še nekaj tekmovalk iz ospredja. Na tek sem prišla s precej utrujenimi nogami, vendar sem kljub temu solidno odtekla. S tekmo sem zadovoljna, dala sem vse od sebe in dosegla svoje prve točke v elite konkurenci." 

 


foto: Triatlon Medya TV


Duatlon Ribnica 2022 (9. april 2022)


Po lanskem duatlonu, ki smo ga zaradi covida in zdravstvene situacije v Sloveniji morali izpeljati šele oktobra, smo letos postavili dogodek spet v mesec april. Z olajšanjem smo v mesecu pred tekmo spremljali ukinjanje nadležnih ukrepov in situacija je prav do našega datuma tekme postala tista "spet svobodna". Škoda le, da nismo zadeli z datumom, kar se vremena tiče. Oziroma smo, kakor se vzame.
V soboto, 9. aprila smo po vseh letih izpeljali tekmo, ki si jo bomo prav zagotovo zapomnili za vselej. Če so si ti naši duatloni z leti postali precej podobni, bomo o temu zanesljivo govorili še čez leta; prepričani smo, da bo postal legendaren.
Res je, da je bila vremenska napoved v pičico natančna, a dopoldne smo še pri 15 stopinjah ohranjali optimizem in se tolažili, da pač sploh ni mogoče, da se nam "zgodi" sneg. Nekoliko več skrbi so povzročile novice, da po severu Slovenije že divja fronta in da se spušča proti Ribnici.
Otroške štarte smo tako izpeljali le z nekaj kapljami prvega dežja, situacija se je močno zresnila, ko sta bila na vrsti oba super sprint duatlona. Zaradi mokre ceste in sodre, ki je tolkla po tekmovalcih, smo se odločili, da skrajšamo oba super sprinta in kasneje tudi sprint za člane, predvsem kolesarski del.
Prizorišče in vse, ki smo bili na njem, je že pokrivala plast snega, ko so štartali člani na sprintu. Pogled na zasnežene tekmovalce je bil na trenutke prav nerealističen. Težave so poleg tekmovalcev imeli tudi vsi ostali prisotni, saj zjutraj v resnici nihče ni bil pripravljen na zimo. Sprint sta ob močno skrajšani progi dobila član TK Utripa Žiga Podgoršek in naša Monika Bartol. Za oba je bil ta duatlon tudi nekakšna trening tekma pred prihajajočo sezono; Monika se bo naslednji vikend udeležila mladinskega evropskega triatlonskega pokala v Turčiji in zato že stiskamo pesti. Poleg nje smo imeli tokrat na sprintu le še dva predstavnika; Matej Dečman je zasedel 2. mesto med člani 1, Dejan Mihelič pa je zmagal med veterani 1.

Novost letošnje sezone je delitev super sprint kategorije v duatlonu in triatlonu na dve različni distanci; odločitev pozdravljamo, saj je mladim tekmovalcem vedno lažje prestopati v zahtevnejšo kategorijo, če le-ta ni prezahtevna. Klasični super sprint duatlon 2km - 8km - 1km se je tako za starejše dečke in deklice skoraj razpolovil in smo ga izvedli dolžini v 1,5km - 4,5km - 500m. Zmagala sta Jaka Mlakar iz TK Utrip-a ter Enja Martinšek iz TK Ljubljana. Urša Kromar je zasedla 2. mesto.
Poleg te novosti smo letos uvedli še eno; kategorijo mlajših mladincev in mlajših mladink, ki so morali do sedaj ob vstopu v to kategorijo preiti na sprint distanco, se je zadržalo na super sprintu, kar je nedvomno ena bolj prijaznih odločitev glede mladih tekmovalcev. Ta super sprint sta dobila naš Jurij Žagar ter članica TK Ljubljana Luna Sraka (oba mlajša mladinca), med kadeti pa sta zmagala naša Tinkara Prelesnik in Marcel Pavlin iz TK Utrip-a. Matic Žagar je med mlajšimi mladinci zasedel drugo mesto.
Piko na i je ob vsem skupaj pritisnila razposajena zmagovita trojka mlajših dečkov iz našega kluba; Bor Križan s 1., Jure Majdič  z 2. in Filip Žagar s 3. mestom na cici duatlonu B.
Rezultati: External link opens in new tab or windowPro - Time

  

  

foto: Aljaž Lovšin


Monika svetovna mladinska prvakinja - Aviles, Španija 2021 (7. november 2021)


Kot češnjo na torti smo iz Španije sredi zaspanega nedeljskega popoldneva sprejeli čudovito novico, da je Monika Bartol postala svetovna mladinska prvakinja v duatlonu!

Mladinke in mladinci so tekmovali v nam bolj znanem sprint duatlonu (5,1km - 18km - 2,6km) v centru Avilesa, mesta na severu Španije, ki je znano prav po mednarodnem kulturnem centru Oscarja Niemeyerja, v katerega so organizatorji tokrat pripeljali svetovno prvenstvo v duatlonu in s tem poskrbeli še za krasno kuliso celotnega dogodka. Za Moniko je bila to zadnja tekma letos in očitno je najboljše prihranila prav za konec. Kljub temu, da se je letos soočala s poškodbami in boleznijo, se je ob koncu spet postavila na noge in prikazala najboljšo predstavo letos.

Zelo zadovoljna in še vedno pod vtisom uspeha ob prihodu domov zaupala naslednje misli:


"Kljub zdravstvenim težavam avgusta sem se uspela na tekmo odlično pripraviti. V Avilés sem prispela v torek, kjer sem kljub slabemu vremenu opravila še zadnje treninge in in si temeljito ogledala progo. Na dan tekme sem bila precej nervozna, takoj po samem štartu pa je nervoza popustila, noge so stekle in lahko sem pokazala, kako sem pripravljena in kaj zmorem. Po prvem teku sem na kolo prišla v prvi skupini z še dvema sotekmovalkama iz Italije in Poljske, ker pa sem se na kolesu počutila zelo močno, sem s pobegom uspela na drugi tek priti kot prva ter vodstvo na zadnjem teku obdržala do konca. Ja, postala sem svetovna mladinska prvakinja v duatlonu, na kar sem zelo ponosna! To je bila odlična nagrada za konec naporne in zahtevne sezone ter za ves trud, ki sem ga vložila v treninge.

Kljub temu, da me v naslednji sezoni čaka zaključek gimnazije in matura ter da bo zaradi zaprtja ribniškega bazena potrebno veliko prilagajanja, kar se tiče treningov plavanja, ki jih bom morala vsak dan opraviti v Ljubljani, ostajam optimistična in se nadejam uspehov tudi v triatlonu. Res upam, da se bodo v naslednji sezoni vsi moji načrti uspešno izpeljali, začela bi namreč rada nabirati točke za olimpijske igre v Parizu leta 2024."Rezultati: https://triathlon.org/results/result/2021_world_triathlon_duathlon_championships_aviles/500502foto: World Triatlon Media   

foto: Matej DečmanOcean Lava Vrsar 2021 (23. oktober 2021)


Zadnja "naša" tekma letos, ki se je sicer odvila v hrvaškem Vrsarju, se je v veliki meri dotaknila tudi slovenskih triatloncev, za katere je bil "half distance", torej srednji triatlon konec oktobra tudi slovensko državno prvenstvo. Že hiter ogled štartne liste je dal vedeti, da so favoriti za zmago prav Slovenci in to se je na koncu tudi potrdilo. Za pičle pol minute pred našim Grego Dolinarjem je predvsem z odlično predstavo na kolesarskem delu zmagal član NLS Coaching Tim Gošnjak (4:21:03), ki pa letos ni imel licence krovne zveze in tako je naslov novega državnega prvaka prevzel Grega Dolinar (4:21:38).
Poleg Grege sta se odlično odrezala tudi Matej Dečman, ki je v svoji age grupi 18-24 s časom 4:56:47 zasedel drugo mesto (11. absolutno) in Miha Škulj (5:02:57), ki je zasedel skupno 15. in 5. mesto v svoji kategoriji 35-44.
Prav tako kakor v moški konkurenci, je državna prvakinja v srednjem triatlonu postala drugouvrščena predstavnica TK Trisport Kamnik Tanja Kompan (5:27:02), zmagala je Poljakinja Katarzyna Galewicz (5:21:53).

Rezultati na External link opens in new tab or windowPro Time

 
 

    foto: Mitja Dečman, Tina Kociper


Ambrož duatlon Komenda 2021 (10. oktober 2021)


TK Trisport iz Kamnika je na prav tako prestavljen datum v Komendi spet uspešno organiziral duatlon, tokrat državno prvenstvo v duatlonu za vse kategorije. Prav s to tekmo smo v Sloveniji zaključili slovenski pokal in čas bo prešteti točke v pokalni razvrstitvi tudi v tej za organizatorje tekem zelo zahtevni sezoni.

Državni prvak v sprint duatlonu je postal predstavnik TK Utrip-a Žiga Podgoršek, med dekleti pa spet pričakovano naša Monika Bartol. Žigi je v napetem in tesnem sprintu na ciljni črti sledil Ul Denša (TK Ljubljana), merilci so izmerili pičlih šest stotink zaostanka za zmagovalcem, tretji pa je v cilj pritekel Staš Tomšič (Triatlon klub Inles Riko Ribnica). Povsem drugačno sliko pa smo videli v ženski konkurenci; Monika je drugouvrščeni Tanji Kompan (TK Trisport CSE Projekt) "naložila" slabe štiri minute in spet suvereno zmagala. Tretja med dekleti je bila Lara Mihevc (TK Logatec).

Super sprint sta dobila Domen Bratun (TK Ljubljana), že zmagovalec z ribniškega duatlona in Ana Vita Verneker (PK Fužinar). Stopničke so si priborili še: Maks Škufca - 2. mesto člani 1, Jurij Žagar - 3. mesto kadeti in Tinkara Prelesnik - 2. mesto starejše deklice.


Rezultati na External link opens in new tab or windowTIMING LJUBLJANA

foto: Dejan MiheličDuatlon Ribnica 2021 (2. oktober 2021)


Jesenska izvedba našega duatlona v Ribnici se je letos v nasprotju z lanskim letom izkazala za pravo odločitev, saj smo se skozi leto imeli čas dobro pripraviti na sam dogodek, poleg tega pa nas je na to že jesensko soboto spremljalo še prekrasno vreme. Tekmovanje smo zaradi obnovitvenih gradbenih del v gradu postavili tik ob njega, v sosednji park pred Francoski most in tudi to se je izkazalo za dobro odločitev, saj so menjave tudi tu potekale tekoče in varno.

Duatlona se je udeležilo 120 tekmovalcev v vseh starostnih skupinah, v cici, super sprint in sprint duatlonu.

Sprint je dobil Ljubljančan Jakob Medved (TK Ljubljana), drugi in tretji sta bila njegov klubski kolega Tjaž Dolgan in član TK Novo mesto Simon Iskra. Med dekleti je pričakovano v cilj prva pritekla naša Monika Bartol, za katero je bil to tudi dober trening za državno prvenstvo v duatlonu prihodnjo nedeljo v Komendi. Tako kot sprint, nam je zmago med dekleti prinesel tudi super sprint, ki ga je dobila Urša Kromar, Domen Bratun iz TK Ljubljana pa je bil najhitrejši med fanti.
Medalje pa so z duatlona domov odnesli še naslednji naši člani:

2. mesto BOR KRIŽAN - CICI DUATLON 1

3. mesto ELA KRIŽAN - CICI DUATLON 2


2. mesto TINKARA PRELESNIK - STAREJŠE DEKLICE

2. mesto  MATIC ŽAGAR - KADETI

3. mesto JURIJ ŽAGAR - KADETI


3. mesto MAKS ŠKUFCA - ČLANI 1

2. mesto BOJAN CEBIN - ČLANI 2


2. mesto DEJAN MIHELIČ - VETERANI 1


Rezultati na External link opens in new tab or windowPro-TimePrireditev so nam s svojimi sredstvi pomagali organizirati spodaj navedeni sponzorji in vsem se iskreno zahvaljujemo! External link opens in new tab or window       External link opens in new tab or window            External link opens in new tab or window                   External link opens in new tab or window           External link opens in new tab or window


    External link opens in new tab or window             External link opens in new tab or window        External link opens in new tab or window            External link opens in new tab or window      External link opens in new tab or window

                                         

    External link opens in new tab or window       External link opens in new tab or window    External link opens in new tab or window External link opens in new tab or window  External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or window


External link opens in new tab or windowExternal link opens in new tab or window       External link opens in new tab or window        External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or windowExternal link opens in new tab or window
 

 

 

Oceanlava Montenegro 2021 (26. september 2021)


Zadnji vikend v septembru je dvema našima dolgoprogašema - Damijanu Kromarju in Mihi Škulju po lanski odpovedi "half distance" v Kotorju letos prinesel dve odlični uvrstitvi. Tekma in sam Kotor sta se kot v opravičilo za lansko leto kopala v soncu in še vedno v pravem poletnem vzdušju, ki ga prinašajo polne plaže in naključni turisti.

Vzdušje in črnogorska atmosfera, ki le "delno" priznava korona situacijo in se na vsakem koraku dela, da se tega s svojimi prebivalci ne bo šla zares, sploh pa ne s turisti in njihovimi evri, sta kot balzam za vse obiskovalce, ki se sicer v vsakdanjem življenju danes ukvarjajo z vsemi mogočimi omejitvami.


Tekme pod okriljem domačina External link opens in new tab or windowIgorja Majerja in njegove ekipe se je letos uspelo udeležiti le 117 triatloncev, kar predstavlja precejšnjo razliko od zadnjih 450 iz leta 2019, a prireditev in pogostitev udeležencev ni bila nič slabša kot leta poprej. Vsem so dali jasno vedeti, da so dobrodošli v njihovi deželi in da si jih želijo tudi nazaj.

Distanco 1.9 / 90 / 21 sta Damijan In Miha premagala v 4:33:54 (Damijan) in v 4:34:28 (Miha), kar je ob koncu pomenilo zmago za Damijana v kategoriji 45-49 (11. mesto absolutno) in tretje mesto za Miho v kategoriji 40-44 (13. mesto absolutno).

Absolutna zmagovalca med sicer le kategoriziranimi triatlonci sta postala 30-letni Hrvat Jadran Domančić (TK Samobor) in med ženskami prav toliko stara Turkinja Ozge Tuzun (341 Triathlon).
  


 


Rezultati na External link opens in new tab or windowPro-TimeIronman 70.3 Slovenian Istria (19. september 2021)


Po lanski odpovedi edinega polovičnega ironmana v Sloveniji, so v Kopru in širši okolici spet uspešno izpeljali to tako po vsem svetu oboževano znamko tekmovanja in v Koper pripeljali več kot šesto tekmovalcev in tekmovalk iz različnih koncev Evrope. Tekmovanje je znova "štelo" le za rekreativno oz. amatersko udeležbo, vsi udeleženci so bili uvrščeni v starostne kategorije.
Seveda se je tudi na tej prireditvi poznal negativni vpliv trenutne kovidne situacije, a dobra novica je, da so udeleženci tovrstnih tekem in njihovi spremljevalci spet optimistični in verjamejo, da bo ta "zadeva" prej ali slej šla tako kot je prišla.
Zmagal je Slovenec Sašo Kočar (4:20:35), v ženski konkurenci pa Poljakinja Joanna Soltysiak (4:52:15).

Koprske polovičke se je udeležila tudi skupina naših članov; najhitrejši med njimi je bil Dejan Mihelič, ki je s časom 4:53:46 v absolutni razvrstitvi zasedel 32. mesto, v svoji starostni grupi (30 - 34) pa je z odličnim 3. mestom stopil na zmagovalne stopničke. Tudi ostali naši niso veliko zaostajali za njim; Dejan je v cilju nanje čakal le dobrih deset minut in vsi so bili nared za skupno fotografiranje:

- Damijan Kromar 4:59:33 absolutno 41. mesto, 5. mesto v kategoriji 45 - 49
- Matej Dečman 5:03:25 absolutno 58. mesto, 8. mesto v kategoriji 18 - 24
- Miha Škulj 5:03:52 absolutno 59. mesto, 6. mesto v kategoriji 40 - 44

Štafeta, sestavljena iz nekaterih domačih tekmovalcev: Bane Klančar - plavanje, Primož Šobar - kolo in Sašo Knap - tek je med skupno 14 moškimi štafetami zasedla odlično četrto.

Rezultati: External link opens in new tab or windowRelay


   

   


foto: Marjana, TinaTriglav triatlon Bled 2021 (5. september 2021)


Blejska Mala Zaka se je v začetku letos res lepega septembra spet spremenila v veliko triatlonsko prizorišče, kjer so se pod okriljem Trisporta iz Kamnika zvstile vse različice triatlonskega športa. Prvi so z evropskim mladinskim pokalom prizorišče napolnili mladinci iz celotne Evrope, med njimi tudi več Slovencev, kasneje pa so se vrvežu priključili vsi, od najmlajših na akvatlonu in najstarejših na standard distanci z novo kolesarsko "no draft" progo od Bleda do Bohinja ter posledično 10-kilometrskim tekom okoli Bohinjskega jezera.

S standard triatlonom sta med nahitreje opravila naša Simona Dolinar Majdič in član JK TRI TEAM-a Jaroslav Kovačič, poleg Simone pa je tekmovalo tudi šest naših članov. Najhitrejši iz te skupine je bil Grega Dolinar, ki je zaključil kot šesti absolutno (4. mesto člani 2), sledila sta mu Tomaž Majdič (zmaga v kategoriji veterani 1) in Dejan Mihelič (3. mesto veterani 1).

Mesto na stopničkah si je pritekel tudi Aleksander Radivojević (3. mesto veterani 2), Damijan Kromar pa je zaradi padca s kolesa zabeležil odstop in nekaj poštenih odrgnin.

Prav tako kot člani, so nam že tako lepo nedeljo s svojo borbo polepšali naši otroci. Bor Križan je zmagal na cici akvatlonu, Jure Majdič pa je bil drugi. Tinkara Prelesnik je ponovno zmagala med starejšimi deklicami na super sprint triatlonu in na zadnjem triatlonu letos dokazala, da ne odstopa od prvega mesta v pokalni razvrstitvi.

Rezultati na strani External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana.

     


ETU razvojni kamp Srbija 2021 (28. avgust 2021)


28. avgusta je v kraju Srebrno jezero je v Srbiji potekal mladinski evropski pokal v triatlonu. Po posamični preizkušnji je sledila še ekipna tekma, kjer sta slovenske barve zastopali dve ekipi, ki sta osvojili 7. in 13. mesto. Med ekipnimi tekmovalci je slovenske barve zastopal naš mladi Jurij Žagar, za katerega je bil to prvi mednarodni nastop, prav tako tudi za preostale člane v njegovi ekipi.
Tekmovalci iz ekipnega dela so po tekmovanju ostali v srbskem Kragujevcu, kjer so se udeležili ETU development kampa, ki je bil organiziran za mlade perspektivne triatlonce, ki šele začenjajo svojo tekmovalno pot.

Triatlon Ljubljana 2021 (28. - 29. avgust 2021)


Ljubljanski triatlonski klub je v zaključku avgusta za konec uradnih počitnic na Kodeljevem izpeljal dvo-dnevno triatlonsko tekmovanje; v soboto so se na akvatlonu in super sprint triatlonu, ki je štel za državno prvenstvo, pomerili najmlajši in osnovnošolski triatlonci, nedelja pa je zdaj že tradicionalno rezervirana za članske kategorije.

Sobotno državno prvenstvo je najbolje izkoristila Tinkara Prelesnik (3. abs.), ki je postala nova državna prvakinja med starejšimi deklicami,  Urša Kromar pa je v isti kategoriji zasedla treje mesto  (5. abs.). Prav tako sta si medalje med cici triatlonci pritekla Bor Križan in Jure Majdič, Bor je zmagal, Jure pa bil tretji.

Rezultati vseh preostalih na cici in super sprint triatlonu se nahajajo na straneh External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana.


          
Nedeljsko državno prvenstvo v kronometrskem sprint triatlonu pa je postreglo z zmagovalcema in novima državnima prvakoma Klemnom Bojancem (TK 3LIFE) v moški kategoriji ter Tjašo Vrtačič (TK Trisport CSE Projekt) med ženskami ter našo drugo uvrščeno Moniko Bartol v absolutni konkurenci. Sprinta so se med več kot 130 tekmovalci v Ljubljani udeležili še Matej Dečman - 8. abs., Staš Tomšič - 10. abs., Damijan Kromar - 14. abs., Tomaž Majdič - 17. abs., Aleksander Radivojević - 37. abs. in Primož Šobar - 52. v absolutni konkurenci.

Rezultati se prav tako najdejo na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana.


      


foto: Simona Dolinar Majdič, Boštjan Vidrajz
Evropsko prvenstvo v duatlonu - Targu Mures 2021 (3. julij 2021)
V začetku julija se je v romunskem Targu Mures odvilo evropsko prvenstvo v duatlonu in v kategoriji mladincev sta nastopila dva naša predstavnika; Monika Bartol v ženski kategoriji in Staš Tomšič v moški (oba na sprint razdalji 5km - 20km - 2,5km). Monika je žal padla na kolesarski progi, a se hitro spet sestavila in uspela priteči do srebrne medalje - čas 1:02:41. Staš je v moški mladinski kategoriji s časom 56:18 zasedel 7. mesto.Monika je po prihodu domov povedala: "Lahko bi rekli, da mi je bila tekma pisana na kožo, saj sta bila med disciplinami le tek in kolo. Po prvem teku sem v menjavo prišla prva, nato pa zaradi zelo spolzke ceste na kolesu padla. Po padcu sem se pobrala in dobro odtekla drugi tek ter si priborila končno drugo mesto."


Duatlon Logatec 2021 (25. junij 2021)


Duatlon Logatec so zaradi prestavitve iz spomladanskega v poletni termin Logatčani kljub zelo vročim in razbeljenim razmeram zelo dobro organizirali. Duatlona se je spet udeležila skupina naših mlajših članov in domov prinesla nov sveženj medalj. V absolutni konkurenci na sprintu sta  zmagala Klemen Bojanc (TK 3Life) in naša Monika Bartol, Staš Tomšič pa je zmagal med mlajšimi mladinci.

Na super sprintu je bila Tinkara Prelesnik spet najhitrejša med starejšimi deklicami, sledila ji je Urša Kromar, France Prelesnik je bil tretji med starejšimi dečki, Jurij Žagar pa tretji med kadeti.


Rezultati na External link opens in new tab or windowTIMING LJUBLJANA   


 


 


   


foto: Brigita KromarDP v akvatlonu - Akvatlon Rajhenburg 2021 (20. junij 2021)


Člani Triatlon kluba Inles Riko Ribnica smo tik pred počitnicami uspeli ujeti še nekaj medalj na državnem in pokalnem nivoju; 20. junija smo se udeležili državnega prvenstva v akvatlonu v Brestanici (tek - plavanje - tek), kjer si je Simona Majdič Dolinar pritekla naslov državne prvakinje absolutno v standard akvatlonu (2500m - 1000m - 2500m). Najhitrejši med moškimi je bil član TK 3Life Martin Bau. Martinu je z zaostankom le nekaj sekund sledil Staš Tomšič, ki je zasedel absolutno drugo mesto med moškimi, v svoji kategoriji mlajših mladincev pa je zmagal.

Poleg Simone in Staša so nekaj zelo dobrih uvrstitev dosegli tudi preostali: 1. mesto Jure Majdič (cici akvatlon 250m - 50m - 250m), 2. mesto Tinkara Prelesnik, 3. mesto Urša Kromar, 6. mesto France Prelesnik (vsi sprint akvatlon 400m - 1000m - 400m) in 8. mesto Tomaž Majdič na standard razdalji (zmaga med veterani 1).


Rezultati na: External link opens in new tab or windowB-FIT TIMING


   


  


   

DP v standard triatlonu - Triatlon za pokal Istre 2021 (12. junij 2021)


Z velikimi pričakovanji in zanimanjem smo začetek slovenskega pokala v triatlonu pričakali tudi v Triatlon klubu Inles Riko Ribnica; še pred kratkim je namreč zaradi zdravstvenih razmer na slovenskih tleh odpadlo kar nekaj prireditev, med drugim tudi naš ribniški duatlon, prav tako pa se dolgo ni vedelo, kaj bo s poletnimi termini tekem.


Sredi junija se je tako v Kopru končno pričela tekmovalna sezona; Koprčani so spet oraganizirali zdaj že tradicionalni Triatlon za pokal Istre, katerega se je udeležila večja skupina ribniških triatloncev. Tekmovali so v vseh starostnih kategorijah, v najpomembnejši – standard triatlonu (1500m – 40km – 10km) pa je bila med ženskami spet najhitrejša Monika Bartol, ki si je s to zmago zagotovila tudi naslov državne prvakinje v standard (olimpik) triatlonu. V moški konkurenci je zmagal predstavnik TK 3 Life Klemen Bojanc.

Poleg Monike se je ob koncu dneva zasvetilo še nekaj medalj po kategorijah in sicer: Jure Majdič 1. mesto cici akvatlon, Tomaž Majdič 1. mesto veterani 1, Aleksander Radivojević 1. mesto veterani 2, Simona Dolinar Majdič 2. mesto abs in članice 2, Tinkara Prelesnik 2. mesto st. deklice super sprint, Staš Tomšič 3. mesto abs  super sprint in Jurij Žagar 3. mesto kadeti super sprint.Vsi rezultati so na ogled na spletnih straneh na External link opens in new tab or windowPRO-TIME   


   
foto: Urša Kromar
13. Rabski triatlon (5. junij 2021)


Začetek triatlonskih tekmovanj smo ob množici odpovedanih tekem pričakali na hrvaški obali oz natančneje na otoku Rabu, kjer so izpeljali sprint triatlon - 13. Rabski triatlon in poleg morskega zraka in okusa svobode domov med okoli 150 udeležencev odnesli tudi nekaj medalj.

Med dekleti absolutno je zmagala članica Triatlon kluba Inles Riko Ribnica Monika Bartol, Matej Dečman je zasedel 6. mesto (2. v kat. M20), Bojan Cebin 14. (2. v kat. M35) in Primož Šobar 46. mesto (6. v kat. M20).


Rezultati: External link opens in new tab or windowmy.raceresult.com


   


  


foto: Mitja DečmanDržavno prvenstvo v duatlonu - Duatlon Ribnica 2020

(3. oktober 2020)

Letošnje državno prvenstvo v duatlonu (sprint in super sprint duatlon) smo bili zaradi vseh zdravstveneih tegob in raznih ukrepov, ki so zajeli vso državo, izjemoma premakniti iz spomladanskega na jesenski termin. Oktobrski datum se je izkazal za res izrednega, saj smo se organizatorji že ves teden pred samo izvedbo zaradi slabe vremenske napovedi zaskrbljeno  držali za glavo.

Samo tekmovanje smo vse do letošnjega leta vedno popestrili z organizacijo kratkega promocijskega teka za vrtčevske otroke; letos smo se zaradi vseh NIJZ ukrepov morali temu odpovedati, v program smo poleg sprinta in super sprinta uvrstili le še cici duatlon, ki pa vedno privabi množico osnovnošolcev do 5. razreda; letos smo z veseljem ugotovili, da se otroci temu zaradi vseh nenavadnih razmer niso odpovedali. V cilju je spominsko medaljo tako dobilo kar 49 otrok. 

Oba dogodka za mlajše, cici in super sprint duatlon smo uspeli še pravočasno izpeljati v suhem, na kolesarskem delu sprinta pa je celotno Ribnico zajela nevihta, ki je ob cilju celo nekoliko ponehala, a se je spet razbesnela tik pred uradno podelitvijo priznanj in nagrad.


Super sprint in sprint duatlon sta po kategorijah postregla z več novimi državnimi prvaki, v absolutni konkurenci pa so bili najhitrejši:

DOMEN BOJANC - TK Trisport Kamnik in LARA MIHEVC - TK Logatec (super sprint) ter

KLEMEN BOJANC (ŠK Triatlon Lajf) in naša predstavnica MONIKA BARTOL (sprint).


Rezultati so na voljo na: External link opens in new tab or windowhttps://www.protime.si/dogodek/duatlon-ribnica/ , obsežna galerija slik pa na naši FB strani.


foto: Mitja Ilc, Brigita Kromar


Triatlon Bled 2020

(19.9.2020)


Blejska destinacija nas je tudi letos pod okriljem kamniškega organizatorja TK Trisport Kamnik privabila v Malo Zako na tokrat že osemnajsto ponovitev triatlona na Blejskem jezeru. Ribniški triatlonci se na Bled radi vedno znova vračamo v večjem številu in prav od tu hranimo zelo lepe spomine. Letos kljub koronski peripetiji in v tem času že obveznih maskah na obrazih prav tako nismo ostali doma. Organizator je prireditev spet izpeljal na najvišjem nivoju, poleg tega se je Bled to septembrsko soboto kopal v soncu. Topla voda, krasno vreme, dobra družba sta nam pričarala pravo poletje. Na Bledu smo bili tako priča pravi mešanici različnih distanc, vse pa je seveda najbolj zanimala zadnja predstava na sporedu, državno prvenstvo v standard ali olimpik triatlonu.

Tega je dobil, očitno letos številka 1, Klemen Bojanc (ŠK Triatlon Lajf), med dekleti pa je nova državna prvakinja postala Tjaša Vrtačič (TK Trisport Kamnik). Naš najhitrejši je bil Bojan Cebin, zasedel je četrto mesto absolutno, Simona Dolinar Majdič pa je zasedla drugo mesto v ženski abolutni konkurenci.

Preostale vidne uvrstitve naših skozi ves dan pa so bile naslednje:


- 1. mesto Tomaž Majdič - veterani 1

- 1. mesto Toni Žagar - veterani 6

- 3. mesto Matej Dečman - člani 1

- 3. mesto Staš Tomšič - sprint triatlon

- 1. mesto Tinkara Prelesnik - st. deklice super sprint triatlon

- 1. mesto Urša Kromar - ml. deklice cici akvatlon

- 3. mesto Ela Križan - ml. deklice cici akvatlonRezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana    


      


foto: Brigita Kromar, Mitja Dečman, Primož Drev
Duatlon Logatec

(13.9.2020)


Za nami je še en tekmovalni vikend; tekme se vrstijo ena za drugo in dobro je, da bomo tako vsaj nekaj "polovili za nazaj". Tokrat smo se na duatlon odpravili v Logatec, kjer je TK Logatec v GRC Zapolju ob Logatcu organiziral cici, super sprint in sprint duatlon. Sprint je dobil letos očitno nepremagljivi Klemen Bojanc iz ŠK Triatlon Lajf, sledila sta mu naš Bojan Cebin in Tine Lavrenčič (TK Eklimas Ajdovščina). Domov je poleg Bojanove odšlo še nekaj medalj; 1. mesto veterani 6 - Toni Žagar, 2. mesto st. deklice - Tinkara Prelesnik in tretje med mlajšimi deklicami - Urša Kromar.


Rezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana        


        


foto: Mitja Dečman, Matej Benčina
DP  v akvatlonu - DP Hess akvatlon Rajhenburg 2020

(6.9.2020)


Kot po tekočem traku, bi lahko rekli za tekme, ki so in še bodo organizirane do samega konca sezone. Sezona, ki bi se sicer morala že počasi zaključevati, nam bo očitno vsak konec tedna vseeno postregla s tekmami, ki jih še moč spraviti pod streho. In kot da bi narava vedela, da smo zaradi virusa izgubili pretežni del leta, nam zdaj ponuja vsaj lepo vreme. Nič drugače, kakor sredi kakšnega vročega julija, ni bilo na državnem prvenstvu v začetku septembra v Brestanici pri Krškem.

Ribniški fantje in dekleta se tega akvatlona vedno radi udeležimo, saj poteka na simpatični in urejeni lokaciji ob njihovem odprtem bazenu. Letos sicer zaradi vseh prepovedi in navodil, ki morajo strogo slediti NIJZ, razen plavanja med tekmo ni bilo dovoljeno gratis plavanja po tekmi.

Akvatlon je "dal" nove državne prvake, absolutno pa sta bila najhitrejša Martin Bau (ŠK Triatlon Lajf) in članica TK Trisport Kamnik Tjaša Vrtačič. Sami se lahko pohvalimo s tremi naslovi: 1. mesto Simona Dolinar Majdič med članicami 2, 1. mesto Tomaž Majdič med veterani 1 ter 1. mesto Toni Žagar - veterani 6. Poleg njih so medalje v svojih kategorijah prejeli še:


2. mesto Staš Tomšič - mlajši mladinci

2. mesto Mia Križan - starejše deklice

2. mesto Urša Kromar - mlajše deklice

3. mesto Tinkara Prelesnik - starejše deklice

3. mesto Bor Križan - ciciban


Rezultati: External link opens in new tab or windowB-FIT TIMING


   


 


 


foto: Mitja Dečman, Tomaž Majdič
Triatlon Ljubljana 2020

(30.8.2020)


In dočakali smo tudi triatlon! Tik pred začetkom novega šolskega leta je tudi Ljubljančanom uspelo pridobiti dovoljenje za organizacijo triatlona in v odličnem vzdušju so spet uspeli zelo dobro izpeljati svoj zdaj že 6. Triatlon Ljubljana. Tekmovanje so na Kodeljevem izpeljali ločeno v dveh dneh; v soboto so se s prvim triatlonom spopadli ciciji in mladina na super sprintu, nedelja pa je bila rezervirana za sprint triatlon.

Triatlona se je v soboto udeležila skupinica naših malčkov, oči in pričakovanja pa so bila predvsem uprta v nedeljsko dogajanje na sprintu. Podobno kot v Komendi prejšnji vikend, so tudi v Ljubljani naši triatlonci v absolutni razvrstitvi zasedli tri od šestih prvih mest.

Za prvo med dekleti, našo Moniko Bartol je zdaj že jasno, da si tudi v triatlonu ne bo dovolila tesnejše konkurence, pred drugourščeno Tjašo Vrtačič (TK Trisport Kamnik) in tretjo, prav tako našo Simono Dolinar Majdič si je pritekla lepo prednost. Absolutno prvi na sprintu pa je bil predstavnik JK TRI TEAM-a Jaroslav Kovačič, tudi on je ob koncu zabeležil dobro minuto pred zasledovalci - drugim Klemnom Bojancem (TK Trisport Kamnik) in našim Bojanom Cebinom, kateri pa se lahko pohvali z najboljšim tekom triatlona.

Ljubljanski triatlon nam je poleg zmagovalnega odra spisal še nekaj prvih mest po kategorijah:


1. mesto Tomaž Majdič - veterani 1

2. mesto Matej Dečman - člani 1

3. mesto Staš Tomšič - ml. mladinci

3. mesto Toni Žagar - veterani 6


Rezultati: External link opens in new tab or window29.8.2020 - Timing Ljubljana, External link opens in new tab or window30.8.2020 Timing Ljubljana


   


 


foto: Mitja Dečman, Tomaž Majdič
Ambrož duatlon Komenda

(23.8.2020)


Konec letošnjega avgusta se je v tem posebnem letu tudi za slovenske triatlonce in duatlonce končno pričela težko pričakovana tekmovalna sezona. Tekmovalci, ki so vse leto do sedaj lahko le trenirali in se gledali le na daleč, so lahko svoje čase končno tudi izmerili. Prva takšna prireditev, ki je od NIJZ dobila zeleno luč za izpeljavo dogodka, seveda pod posebnimi protikoronskimi ukrepi, je bil Ambrož duatlon, ki ga je v Poslovni coni Komenda organiziral TK Trisport Kamnik.

Glede na to, da so pred, med in po duatlonu veljala posebna pravila, ki so nekoliko spremenila samo organizacijo, pa med samimi tekmovalci, ki so se borili za najvišja mesta, ni bilo velikih posebnosti.

Sprint duatlon je tako dobil član ŠK triatlon Lajf Klemen Bojanc, v ženski konkurenci pa pričakovano naša Monika Bartol. Bojancu sta na podelitvi sledila prav tako naša Bojan Cebin in mladi Staš Tomšič, za katerega je to sploh prva tekmovalna sezona v članski kategoriji.


Rezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana


              


foto: Mitja Dečman
Poreč Triatlon 2019

- DP v srednjem triatlonu 2019

(13.10.2019)

Sedmo in zdaj že tradicionalno ponovitev srednjega triatlona v Poreču smo si Slovenci spet "sposodili" za svoje državno prvenstvo v srednjem triatlonu (1,9km - 90km - 21km) in na tej vedno dobro obiskani tekmi dobili nove državne prvake za letošnje leto. V moški konkurenci je med 270 triatlonci zmagal član 3KM Maribor Matija Meden (4:00:40), med ženskami pa s časom 4:34:42 naša Simona Dolinar Majdič; državni prvak pa je poleg Simone (članice 2) postal še Jure Majdič, ki je zmagal v svoji kategoriji člani 2. Preostali naši so zasedli naslednje uvrstitve:

- Grega Dolinar 4. mesto absolutno in 2. mesto DP člani 2 (4:08:31)
- Dejan Mihelič 20. mesto absolutno in 3. mesto DP veterani 1 (4:33:18)
- Aleksander Radivojević 45. mesto absolutno in 4. mesto DP veterani 2 (4:43:25)
- Boštjan Meden 221. mesto absolutno in 8. mesto DP veterani 2 (5:52:27) 

 

foto: Tomaž Majdič11 TRI Triatlon Beograd 2019

(22.9.2019)

Na dan, ko se v Kopru vse vrtelo okoli slovenskega pol-ironmana, je potekal srednji triatlon (1,9km – 90km – 21km) tudi ob beograjski Adi Ciganliji in tudi tu smo imeli svojega predstavnika. Triatlon, ki prav tako postaja tradicija na koledarju triatloncev, je postavljen ob mirno jezero Ade Ciganlije ali kakor radi rečejo na »beograjsko morje« ter na dolge steze ob reki Savi. Tekmovanje je zaradi pregovorne srbske gostoljubnosti, odlične hrane ter dobre organizacije vsako leto dobro obiskano. Tudi letos se ga je udeležil dolgoletni član Triatlon kluba Inles Riko Ribnica Aleksander Radivojević, ki je v Beogradu pritekel do odličnega 11. mesta v skupnem seštevku, v svoji kategoriji  45 - 49 let pa je s časom 4:37:05 zmagal.

Tekmo je sicer dobil Srb Strahinja Trakić (4:06:30), med ženskami pa Madžarka Erika Csomor - 4:30:36.
Ironman 70.3 Slovenian Istria 2019

(22.9.2019)


Po lanski zelo uspešni premierni izvedbi pol-ironmana na slovenskih tleh, so se letošnje udeležili tudi tisti, ki so lani le stali ob progi in poskrbeli, da so tokrat drugi navijali zanje. Osrednje dogajanje je bilo spet postavljeno v center Kopra, tekmovalna proga pa je sicer zajemala tudi okoliška mesta in krajši kolesarski skok v Italijo in nazaj. Skupno je tekmovalo skoraj 1800 tekmovalcev, med njimi seveda zaradi bližine največ Italijanov.

Tekmovanje je veljalo tudi kot kvalifacijsko za svetovno prvenstvo 2020 v polovičnem ironmanu, ki bo novembra naslednje leto na Novi Zelandiji. In ob koncu dneva se je zdelo, da je bil prav to ribniški cilj, saj se je kar pet od sedmih predstavnikov Triatlon kluba Inles Riko Ribnica uvrstilo in kvalificiralo na Novo Zelandijo.


Zmagal je mladi Nemec Maurice Herwig (4:15:06), drugi in peti v generalni razvrstitvi pa sta bila naša Jure Majdič - 4:17:37 in Grega Dolinar - 4:25:58. A ker je bilo tekmovanje le za starostne kategorije oz. age group, so na koncu šteli le dosežki po kategorijah. Jure je zmagal med svojo 35-39, Grega pa je bil drugi med 30-34. V svoji skupini 35-39 je zmagala tudi naša  favoritka Simona Dolinar Majdič (5:00:52), ki je pritekla v cilj kot absolutno peta med dekleti. Na stopničke se je uspelo uvrstiti tudi Damijanu Kromarju, ki je v skupini 45-49 zasedel drugo mesto.

Kvalifikacijo za SP na Novi Zelandiji sta poleg Simone, Grege, Damijana uspela ujeti še Miha Škulj (4:54:02  -  40-44  -  13.mesto) in Nejc Kromar (5:19:28  -  18-24  -  10.mesto). Za Nejca je bila to sploh prva tako dolga preizkušnja, poleg njega pa jo prvič uspešno zaključil še en član ribniške postave Miha Lavrič, ki je s časom 5:20:02 zasedel 34. mesto v skupini 25-29 let.


Rezultati: External link opens in new tab or windowIRONMAN 70.3 Slovenian Istria


 


DP v olimpik triatlonu - Bled 2019

(7.9.2019)

Nekoliko manj prijazno in na trenutke celo deževno vreme je letos spremljalo tradicionalni blejski triatlon, kjer se je tako kot ponavadi odvilo državno prvenstvo v olimpik ali po novem v standardnem triatlonu. Dež in mraz pa nista preprečila zmage obema favoritoma, pri ženskah naši Simoni Dolinar Majdič, ki je po odličnem nastopu na avgustovskem ironmanu v Estoniji očitno še vedno v zelo dobri tekmovalni formi, ter Kamničanu Matevžu Planku (TK Trisport Kamnik). Naš najhitrejši v moški kategoriji je bil spet Grega Dolinar, ki je zasedel absolutno sedmo mesto in zmagal v svoji kategoriji člani 2.

Spremljevalni program z vsemi preostalimi tekmami za različne starostne kategorije pa nam je prinesel naslednja mesta:
1. mesto JURE MAJDIČ - mlajši cicibani
1. mesto MAKS ŠKUFCA - starejši mladinci
3. mesto ALEKSANDER RADIVOJEVIĆ - veterani 2
Rezultati: External link opens in new tab or windowTIMING LJUBLJANA
foto: Tomaž Vrtačič5. triatlon Ljubljana

(1.9.2019)

Ljubljansko Kodeljevo in Triatlonski klub Ljubljana sta odprla še drugi del triatlonskih tekem na slovenskem in v začetku septembra gostila sprint triatlon v kronometrski oz. "no draft" obliki kolesarske vožnje. Letos že druga izvedba v takšni obliki pomeni tekmovanje, na katerem so tekmovalci na progo, torej v bazen, odhajali v časovnih intervalih 30 sekund, na kolesu pa so upoštevali pravilo, ki ne dovoljuje vožnje v zavetrju oz. da je minimalna razdalja med enim in drugim kolesarjem 12 metrov. Triatlona, ki sta ga poleg sprinta spremljala še super sprint in cici triatlon, se je letos udeležilo rekordno število udeležencev, vseh skupaj je bilo preko 350.
Sprint sta dobila naša Simona Dolinar Majdič in Klemen Bojanc (ŠK Triatlon Lajf), Simonin brat Grega Dolinar pa je zasedel tretje mesto absolutno. Staš Tomšič je postal zmagovalec super sprint triatlona, med dekleti pa Lara Mihevc iz TK Logatec.
Domov pa smo prinesli še nekaj medalj in sicer:
1. mesto MAKS ŠKUFCA - starejši mladinci
2. mesto MATEJ DEČMAN - starejši mladinci
2. mesto KRIŽAN MIA - mlajše deklice
3. mesto KRIŽAN ELA - cicibanke
2. mesto DAMIJAN KROMAR - veterani 2
Rezultati: External link opens in new tab or windowTIMING LJUBLJANA

     

     

     

foto: Tomaž MajdičIronman Tallinn

(3.8.2019)

V svoje jeklene vrste smo v začetku letošnjega avgusta sprejeli še enega člana; po več mesecih priprav in treningov sta v Estonijo odpotovala Miha Škulj, ki je s svojim prvim ironmanom opravil v 9:42:06, kar ga je v svoji kategoriji 40-44 postavilo na 10. mesto ter Simona Dolinar Majdič, ki pa je s seboj prinesla tudi že nekaj izkušenj z lanskega ironmana v Italiji in zaključila na 4. mestu v kategoriji 35-39, s časom 10:13:31 pa zasedla odlično 14. mesto v absolutni razvrstitvi.

Po prihodu domov nam je Miha zaupal naslednje misli: "Sama tekma je bila odlično organizirana in tudi to, da se je temperatura morja v nekaj dneh spustila iz 22 na 11°C, ni razorožila prirediteljev, ki so štart tekme čez noč prestavili cca 11 km vzhodno od Tallinna ob jezero Harku. Odločni so bili izpeljati tekmo v vsem svojem obsegu in ne kakšne skrajšane oz. prirejene verzije.

Jutro na dan tekme je bilo precej hladno, le kakšnih 12°C. Voda v jezeru je bila 19°C, kar mi ni povzročalo hudih preglavic, saj smo plavali z neopreni. Na kolesarskem delu se je prav tako pokazalo, da mi tudi hladnejša temperatura zraka ne povzroča težav, zato sem tudi ta del odpeljal solidno in zadnjih 30-ih kilometrov odpeljal hitreje kot v začetku. Kolesarska proga je bila precej ravninska, speljana po čudovitih delih Estonije in dva kroga po 90 km sta kljub vetru hitro minila.


Menjava iz kolesarskega na tekaški del je bila tam, kjer je bil prvotno predviden štart, torej blizu centra mesta ob čudovitem pomorskem muzeju Lennusadam. In prav tu se je začela moja najmočnejša disciplina, tek. Pogoji za tek so bili idealni. Blizu 20 stopinj, delno oblačno in vzdušje ob progi, kot si ga lahko samo želiš. Sicer sem skozi celoten tek tempiral kontrolirano, ne prehitro, saj je bil to moj prvi maraton, ki je sledil plavanju in kolesarjenju in nisem vedel, kaj lahko pričakujem po 30 kilometru, ko se ponavadi pojavi določena kriza, ki jo je potrebno izigrati. Kilometri so bežali mimo in o kakšni hujši krizi ni bilo ne duha ne sluha. Maraton sem pretekel v 3:11:51 (tretji čas teka v kategoriji) in s končnim časom 9:42:06 oz. desetim časom v kategoriji 40-44 zaključil moj prvi Ironman.

Na tem mestu bi se zahvalil vsem mojim prijateljem, družini in Triatlon klubu Inles Riko Ribnica, ki so me podpirali na tej poti. Poleg vseh naštetih je pripomogel k rezultatu tudi Matej Žagar, INTU, ki si je vzel čas in mi pomagal, da sem lažje držal položaj na kolesu. Posebej pa bi se zahvalil Damijanu Kromarju, ki se je še enkrat več izkazal kot odličen trener.

In ja, to ni bil moj zadnji Ironman."

Rezultati: External link opens in new tab or windowIronman Tallinnfoto: Tomaž Majdič
Triatlon Kitzbühel 2019

(23.6.2019)


Letošnje evropsko prvenstvo za mlade v Kitzbühel-u se ni izšlo ravno po naših načrtih; naša ožja favoritka za zmago Monika Bartol je po zapletu v prvi menjavi sprinta enostavno izgubila preveč dragocenega časa in v cilj kljub odličnemu teku ob koncu pritekla med zadnjimi, se je pa izšlo na spremljevalnih tekmah Kitz Games Triathlon-a, kjer je Staš Tomšič v svoji skupini zasedel drugo, Matej Dečman in Maks Škufca pa v svoji 5. in 6.mesto.

Rezultati: External link opens in new tab or windowTriatlon Kitzbühel 2019
Triatlonski tabor v Osilnici

(25. - 28.6.2019)

Letošnjo vodeno vadbo najmlajših smo v klubu tako kot lansko leto zaključili s prosto urico kopanja v ribniškem bazenu ter podelitvijo diplom ob koncu, teden dni kasneje oz. takoj po končanem šolskem letu pa še s štiri-dnevnim triatlonskim taborom v Osilnici. Tabora se je letos udeležilo 22 otrok, vseboval pa je vse dejavnosti, ki jih ponujata narava in hotel v Osilnici. Otroci so se preizkusili v raftu, opravili kolesarski trening, se vsak dan kopali v bazenu in ob tem preživeli veliko časa v naravi in ob reki Kolpi. Namen takega tabora je predvsem v privajanju otrok na samostojnost, skrbi za osebne stvari, prilagajanju družbi in osvajanju različnih nalog, ki jih prinaša življenje. Otroci so se na taboru spet odrezali dobro in si obljubili, da se vrnejo naslednje leto. V Triatlon klub Inles Riko Ribnica se bomo zanesljivo potrudili, da tudi naslednje leto izpeljemo podoben tabor, v primeru večjega povpraševanja celo v dveh različnih terminih ter organiziramo tudi tabor oz. priprave za nekoliko starejše otroke.
 
foto: Eva Troha, Nika KožarAmbrož duatlon Komenda 2019

(16.6.2019)

Zadnji duatlon v letošnji sezoni je bil v organizaciji TK Trisport iz Kamnika prvič postavljen v Poslovno cono Komenda; v vročem vremenu, ko bi se sicer nekoliko bolj prilegel triatlon oz. nekaj vodnega, je v Komendo odšla tudi skupina mladih triatloncev iz Ribnice. Tekmovali so v cici, super sprint in sprint triatlonu ter zasedli naslednje uvrstitve:

cici duatlon:
4. mesto FILIP ŽAGAR ml. dečki
4. mesto MATEVŽ PODOBNIK cicibani
6. mesto TINE MIHELIČ cicibani
super sprint duatlon:
2. mesto JURIJ ŽAGAR st. dečki
4. mesto TAJ ŽAGAR st. dečki
10. mesto MATIC ŽAGAR st. dečki

sprint duatlon:
1. mesto MATEJ BENČINA člani 2
2. mesto TONI ŽAGAR veterani 5
 

Rezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana


 


foto: Matej Benčina, Mitja DečmanKeszthely 575 Triathlon 2019

(15.6.2019)

Madžarsko polovičko ob Blatnem jezeru, ki zaradi bližine in odlične organizacije vsako leto privabi tudi veliko slovenskih triatloncev, sta letos zopet obiskala Simona in Tomaž Majdič, poleg njiju pa sta tekme prvič udeležila tudi Aleksander Radivojević in Dejan Mihelič. Tekmo je letos zaznamovala zelo visoka temperatura, ki je marsikomu otežila predvsem zadnji, 21-kilometrski tek in tako krojila razplet triatlona. Zmagal je Madžar Petsuk Zoltán (4:13:14), naša najhitrejša pa je bila Simona Dolinar Majdič, ki je v absolutni razvrstitvi zasedla odlično 4. mesto. S časom 5:11:30 in 5:14:16 sta ji sledila Tomaž in Aleksander, Dejan pa je zaradi težav vodi žal moral odstopiti že na plavalnem delu.
Rezultati: http://triatlon.hu/upload/file/kozeptav_overall.pdffoto: Ancsin Gabor/ Keszthely Triathlon3. Triatlon mesta Ajdovščine

(15.6.2019)


Triatlonski kolegi iz Ajdovščine so v soboto, 15. junija ob Letnem kopališču Ajdovščina organizirali že tretji triatlon oz. tokrat državno prvenstvo v super sprint triatlonu, ki sta ga spremljali še tekmi za najmlajše v dveh cici kategorijah. Iz Ribnice se je v Ajdovščino odpeljala le peščica udeležencev, a so bili ti zelo uspešni. Letos dominanten v vseh super sprint razdaljah Staš Tomšič se tudi v Ajdovščini ni pustil presenetiti in je tudi tokrat vse pustil za sabo.

V cici kategorijah so tekmovali Bor - 6. mesto ter Ela - 3. mesto (50m - 1km - 500m) in Mia Križan (200m - 2km - 1km), ki je bila med mlajšimi deklicami v svoji kategoriji najhitrejša in je zmagala.

Rezultati: External link opens in new tab or windowPro-Time


foto: Jani Tomšič
DP v akvatlonu - Akvatlon Rajhenburg 2019

(9.6.2019)

TK Krško je ob brestaniškem odprtem bazenu tudi letos izpeljal državno prvenstvo v akvatlonu (tek - plavanja - tek). Ker smo bili do sedaj vedno uspešni tudi v tej disciplini, smo se akvatlona spet udeležili v večjem številu. Pričakovano je v članski kategoriji med ženskami zmagala naša Monika Bartol (2500m - 1000m - 2500m), pri moških pa Martin Bau (ŠK Triatlon Lajf). Prav tako suveren kot Monika in spet najhitrejši v super sprint razdalji akvatlona je bil Staš Tomšič (1000m - 400m - 1000m). Preostali zmagovalci po kategorijah:

1. Monika Bartol absolutno (2500m - 1000m - 2500m)
1. Ela Križan DP v cici 10 let in mlająe (250m - 50m - 250m)
1. Mia Križan DP v cici 2008-2009 (500m - 200m- 500m)
1. Staš Tomšič DP kadeti in 1. absolutno (1000m - 400m - 1000m)
1. Simona Dolinar Majdič DP članice 2 (2500m - 1000m - 2500m)
1. Tomaž Majdič DP veterani 1 (2500m - 1000m - 2500m)
1. Toni Žagar DP veterani 5 (2500m - 1000m - 2500m)

Rezultati: External link opens in new tab or windowB-FIT Timing 

 

foto: Matej BenčinaTriatlon za pokal Istre

(1.6.2019)


Ukmarjev trg je bil prvega junija letos spet rezerviran za triatlonce; lepo in udobno prizorišče, v neposredni bližini pa plaža in sladoled, ki sta vedno razlog za dobro obiskano tekmovanje tudi med mlajšimi. Tokrat so med drugim organizirali državno prvenstvo v sprint triatlonu in prav na tej tekmi se nas je zbralo največ. Otroški akvatlon so bili zaradi mrzlega morja primorani spremeniti v tek za otroke, super sprint, sprint in kratki triatlon pa so se odvili po načrtu.

Dan, ki ga je končno obsijalo že pravo poletno sonce, smo si z zajetnim kupčkom medalj polepšali tudi sami; na teku sta Tinkara Prelesnik in Urša Kromar osvojili drugo in tretje mesto (deklice 2008-2009), super sprint pa je tako kakor vse do sedaj dobil naš mladi Staš Tomšič.

Državno prvenstvo v sprint triatlonu je na štart prignalo preko 140 triatloncev in triatlonk, naslova državnega prvaka pa sta uspela dobiti sicer tudi favorita naša Monika Bartol v ženski in kamniški Matevž Planko (TK Trisport Exoterm) v moški konkurenci. Mesta in medalje z DP v sprintu smo si razdelili tako:


1. mesto absolutno - MONIKA BARTOL
1. mesto st. mladinci - MATEJ DEČMAN
2. mesto st. mladinci  - MAKS ŠKUFCA
1. mesto članice 2  - SIMONA DOLINAR MAJDIČ
1. mesto člani 2 - JURE MAJDIČ
1. mesto veterani 1 - TOMAŽ MAJDIČ
2. mesto veterani 2 - DAMIJAN KROMAR
3. mesto veterani 2 - ALEKSANDER RADIVOJEVIĆ
1. mesto veterani 3 - ALBIN CENTA
2. mesto veterani 5 - TONI ŽAGAR
 


   

18. Ptujski triatlon

(12.5.2019)

S ptujskim triatlonom se je končno odprla triatlonska sezona tudi pri nas, a glede na vreme, ki je botrovalo nedeljskemu sprintu, super sprintu in akvatlonu, bi se dalo še malo počakati...kljub temu se je na Ptuj oz. v Termalni Park po prve točke slovenskega pokala v triatlonu podala skupinica naših mladih in najmlajših ter domov prinesla nekaj medalj. Sprint je dobil Domen Dornik (ŠK Triatlon lajf), pri ženskah pa pričakovano naša Monika Bartol. Tudi super sprint ni prinesel presenečenj; med fanti je zmagal naš Staš Tomšič, pri puncah pa članica TK Logatec Lara Mihevc.
Stopničk v svojih kategorijah sta se razveselili še Tinkara Prelesnik (1. mesto akvatlon B) in Tea Podrecca, ki je med članicami 2 osvojila tretje mesto. Rezultati: External link opens in new tab or windowPro-Time

CICI A
10. Matevž Podobnik
13. Svit Mihajlović
18. Tine Mihelič

CICI B
8. David Dejak
10. France Prelesnik
19. Aleksander Koritnik
SUPER SPRINT
8. Jurij Žagar st. dečki
10. Taj Žagar st. dečki
18. Matic Žagar st. dečki

SPRINT
4. Matej Dečman ml. mladinci
5. Maks Škufca ml. mladinci 

 

foto: Mitja Dečman, Matej Benčina6. Falkensteiner Punta Skala Triathlon 2019

(11.5.2019)


Na zadrsko, tokrat že šesto polovičko, ki poleg dobro organiziranega tekmovanja ponuja še veliko hotelskega in apartmajskega udobja v Petrčanih ob Zadru, se je spet vrnila skupina naših članov dolgoprogašev.

S časom 3:59:41 je zmagal Avstrijec Michael Weiss, med ženskami pa Hrvatica Sonja Škevin (4:28:18). Medaljo za absolutno tretje mesto in drugo v kategoriji F35 je spet osvojila naša Simona Dolinar Majdič, ki tako pridno nabira kilometre pred ironmanom v estonskem Tallinnu, kjer si bo poskušala priteči enega od letošnjih glavnih dobitkov - slot za SP na Havajih.

Zmago si je v kategoriji M45 tokrat pritekel še Damijan Kromar, ki je s časom 4:27:06 zasedel absolutno 13. mesto; ostali naši pa so zasedli naslednja mesta:


Tomaž Majdič - 5. mesto M40 (20. absolutno)

Miha Škulj - 6. mesto M40 (22. absolutno)

Dejan Mihelič - 9. mesto M40 (31. absolutno)


Rezultati: External link opens in new tab or windowPro-Time foto: Tina Kociper
Plava Laguna triathlon 5150

(5.5.2019)


5150 triatlon, ki simbolizira 51,50km celotne proge (1,5km - 40km - 10km) je krajša izvedba triatlona pod okriljem serije Ironman, sicer med triatlonci bolj poznana kot kratki oz. olimpijski triatlon. Serija 5150 je tako kot sam ironman razširjena širom sveta, prvič pa so jo v začetku maja uprizorili še v bližnjem Poreču. Zaradi zgodnje cestne zapore so tekmovanje organizirali v jutranjih urah, ob tem pa so morali zaradi napovedi izredno slabega vremena prepoloviti tudi plavalni del triatlona. Vreme je na koncu vzdržalo in večji del tekmovanja je organizatorju uspelo spraviti na varno pod streho še v suhem.

Zmagala sta znana promotorja tekmovanja Andrej Vištica in Željka Šaban Miličić, naš najhitrejši pa je bil Grega Dolinar, ki je zasedel 4. mesto absolutno (2. v kategoriji 30 -34). Po priznanjih je posegla tudi preostala klubska ekipa:


2. mesto Maks Škufca 18 - 24 (6. absolutno)

1. mesto Damijan Kromar 45 -49 (12. absolutno)

1. mesto Dejan Mihelič 40 - 44 (14. absolutno)

2. mesto Aleksander Radivojević 45 - 49 (23. absolutno)

3. mesto Albin Centa 50 - 54 (60. absolutno)

4. mesto Matej Dečman 18 -24 (17. absolutno)


Rezultati: External link opens in new tab or window5i50 CroatiaDP v duatlonu - Duatlon Logatec 2019

(27.4.2019)


Konec aprila je TK Logatec v obrtni coni Zapolje pri Logatcu organiziral državno prvenstvo v duatlonu, ki je v nekoliko kislem vremenu z novimi naslovi državnih prvakov obdaril tudi naše tekmovalce. Monika Bartol, ki tudi v članski konkurenci nadaljuje niz neporaženih tekem, je tokrat prvič osvojila DP v sprint duatlonu, absolutni zmagovalec v super sprint duatlonu in s tem novi državni prvak med kadeti pa je postal Staš Tomšič. V moški konkurenci sprinta je duatlon dobil Kamničan Matevž Planko (TK Trisport Exoterm), v ženski konkurenci super sprinta pa tekmovalka domačega TK Logatec Lara Mihevc. Poleg Monike in Staša so za Triatlon klub Inles Riko Ribnica naslove oz. stopničke v svojih kategorijah osvojili še:


1. Simona Dolinar Majdič (članice 2)
1. Miha Škulj (veterani 1)
1. Jurij Žagar (starejši dečki)
2. Toni Žagar (veterani 5)
2. Tinkara Prelesnik (mlajše deklice)
3. Stane Fajfar (veterani 4)


                                                                                            

Rezultati na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana


 

foto: Mitja DečmanDuatlon Ribnica 2019

(6.4.2019)


Po enoletnem premoru smo v Ribnici spet organizirali prvi duatlon v letošnjem letu in z njim tako, kot je v navadi, "odprli" sezono. Duatlona se je pričakovano udeležila tudi prava mala vojska najmlajših, ki so na kar se da prikupen način sprostili sicer veselo, a pred prvo tekmo v sezoni vedno nekoliko napeto člansko ozračje.

Super sprint duatlon sta dobila naš Staš Tomšič in članica TK Logatec Lara Mihevc, sprint pa že predhodni zmagovalec v Ribnici, sicer  Kamničan Matevž Planko (TK Trisport Exoterm), drugi je bil Klemen Bojanc (ŠK Triatlon Lajf) in tretji naš stari znanec z zmagovalnega odra, Bojan Cebin. V ženski konkurenci sprinta je s skoraj 3-minutno prednostjo pričakovano zmagala naša perspektivna Monika Bartol, za katero je bil to sploh prvi članski nastop v karieri in za katero upamo, da je prav s tem duatlonom pričela pisati svojo življensko zgodbo.

Duatlon in vse dogajanje okoli njega je ob koncu dneva lepo zaključilo še nekaj sončnih žarkov in napovedane dežne kaplje so dokončno ostale le pri napovedi. Prireditev smo tako kakor vedno izpeljali z veliko spretnimi in pridnimi rokami ribniških pristašev in prostovoljcev, svojo piko na i pa so s peko domačih dobrot spet postavile mamice naših otrok.

Rezultati so na voljo na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana.
Razvojni ETU kamp za mlade - Ciper 2019

(23.3. - 30.3.2019)


Vsakoletni razvojni triatlonski kamp, organiziran s strani evropske triatlonske zveze, je letos potekal na Cipru. Na kampu se je zbralo lepo število mladih triatloncev in triatlonk ter njihovih trenerjev in trenerk iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Litve, Latvije, Romunije, Armenije, Grčije in Cipra. Slovenske triatlonske barve so poleg ribniške triatlonke Monike Bartol zastopali še Neža Turšič, Jakob Mamič in Jakob Močnik, kot njihova trenerka pa jih je spremljala Nika Kožar.


Tekmovalci in tekmovalke so najprej v začetku kampa opravili testiranje, nato pa so bili dnevi namenjeni treningu. Vreme in pogoji za trening so bili na Cipru več kot odlični. Bližina številnih tekaških poti, urejen atletski stadion, odprt 50m bazen, morje le nekaj korakov stran, urejene in razgibane ceste, so omogočali kvaliteten trening vseh treh disciplin. Poleg treninga je bil čas namenjen tudi snemanju in analizi tehnike teka in plavanja ter učenju vaj za izboljšanje le-te. Urnik vseh udeležencev kampa je bil tako zelo poln in pester, kljub vsemu pa se je našel čas tudi za povezovanje, spoznavanje ter druženje s predstavniki in predstavnicami drugih držav.

Naši predstavniki so se na kampu odlično počutili. Opravili so veliko kvalitetnih treningov, izpilili tekaško in plavalno tehniko, sklenili nova prijateljstva in teden zaključili utrujeni, a zelo zadovoljni in motivirani za nadaljnje treninge in tekmovanja. Naša tekmovalka Monika Bartol je o kampu povedala: »Zelo sem vesela, da sem se lahko udeležila ETU Campa v Paphosu na Cipru. Prepričana sem, da mi bo ta kamp zelo koristil, predvsem tehnični nasveti in pomoč drugih trenerjev. Spoznala sem tudi veliko novih triatloncev iz cele Evrope, s katerimi se odlično razumemo. Ta kamp je zame zares še ena nepozabna izkušnja.«.

Vsa pridobljena znanja in izkušnje bodo vsem udeležencem kampa pomagale pri razvoju športne poti. Zahvaljujoč razvojnemu kampu na Cipru v novo sezono vstopajo zelo motivirani in odlično pripravljeni.


Cebin zmagovalec maratona v Crikvenici

(2.12.2018)


Vstop v letošnji veseli december smo v klubu zaznamovali z zmago Bojana Cebina na Adria Advent Maratonu v Crikvenici (2:35:49), prijetno morsko klimo in nekaj sonca pa so na malem maratonu dobro izkoristili še preostali naši tekmovalci, ki so se sicer prvič udeležili teka v Crikvenici:


6. Miha Škulj 1:17:54
7. Franci Šilc 1:18:15
15. Damijan Kromar 1:21:51
21. Dejan Mihelič 1:24:57
36. Sandi Radivojević 1:28:21
40. Matej Dečman 1:29:10
68. Nejc Kromar 1:35:09


     

foto: Mitja DečmanSahl Hasheesh Endurance Festival

(22. - 24.11.2018)V mondenem predelu egipčanskega mesta Hurghada, Sahl Hasheesh, se je od 22. do 24. novembra že peto leto zapored odvijal Endurance festival. V sklopu slednjega so se v treh dneh zvrstile različne discipline: otroški tek, junior, super sprint, sprint in olimpik triatlon ter razdalja polovičnega ironmana. Gre za številčno zelo dobro obiskan festival, saj v povprečju na disciplino štarta okoli 300 tekmovalcev iz 30 različnih držav (izjema je bil le polovični ironman).


Festivala se je udeležil tudi naš član Jure Majdič, ki je v treh dneh opravil kar s tremi tekmovanji: sprint, olimpik in polovični ironman. Očitno mu visoke temperature in tropsko morje ustrezajo, saj je v vseh treh disciplinah zmagal. Ob zaključku je povedal, da ga je pozitivno presenetila odlična organizacija festivala, čudovit ambient in glasno spodbujanje navijačev. Glede na to, da triatlon v Egiptu sicer nima najboljšega potenciala (vsaj kar se tiče kolesarjenja) je poznavanje organizatorjev in pripravljenost tekmovalcev presegla vsa pričakovanja.


Zaključek dolge tekmovalne sezone je bil torej tak, kot si ga je Majdič lahko le želel - uspeh na tekmovanju, ki mu je sledil zaslužen dopust. V novo sezono torej vstopa z dodatno motivacijo in visokimi cilji.


Rezultati so na voljo naExternal link opens in new tab or window Thetrifactory.com

foto: Thetrifactory.com
Zaključek in podelitev priznanj TZS

(23.11.2018)

Triatlonska zveza Slovenije je v Austria Trend hotelu v Ljubljani za tekmovalno leto 2018 slovesno podelila nagrade ter priznanja ob koncu triatlonske in duatlonske sezone in kar nekaj se jih je ob koncu prijetnega večera odpeljalo z nami v Ribnico. Nagrajenci oz. prvi trije po kategorijah so bili:


TRIATLON

:
1. Monika Bartol - kadetinje 
2. Staš Tomšič - kadeti
1. Maks Škufca - starejši mladinci
3. Matej Dečman - starejši mladinci
1. Jure Majdič - člani 2
2. Grega Dolinar - člani 2
2. Simona Dolinar Majdič - članice 2
3. Aleksander Radivojević - veterani 1
3. Toni Žagar - veterani 5

DUATLON

:
1. Monika Bartol - kadetinje
2. Staš Tomšič - kadet
2. Elias Škufca - mlajši mladinci
1. Maks Škufca - starejši mladinci
2. Matej Dečman - starejši mladinci
2. Bojan Cebin - člani 2
1. Simona Dolinar Majdič - članice 2
1. Toni Žagar - veterani 5


Podrobnejši rezultati so na ogled na straneh External link opens in new tab or windowTZSLetos prvič je TZS kot novost organizirala priznanja in denarne nagrade tudi v super pokalu, ki ga je tvorila kombinacija 4 pokalnih tekem in sicer: Duatlon Logatec, Akvatlon Rajhenburg, Triatlon Kočevje in Triatlon Bled. Zmagovalci super pokala so bili tekmovalci z največjim izkupičkom točk s teh tekem in kar trije izmed šestih so člani našega Triatlon kluba Inles Riko Ribnica:

MOŠKI

super pokal:
1. Jan Škrjanc (TK Trisport Exoterm)
2. Jure Majdič (Triatlon klub Inles Riko Ribnica)
3. Bojan Cebin (Triatlon klub Inles Riko Ribnica)

ŽENSKI

super pokal:
1. Simona Dolinar Majdič (Triatlon klub Inles Riko Ribnica)
2. Katja Hočevavar (TK Telemach Ljubljana)
3. Nina Mandl (Multisport Krško)
Podrobnejši rezultati so na ogled na straneh External link opens in new tab or windowTZSVolkswagen 23. Ljubljanski maraton

(27. - 28.10.2018)

Letos so Timing-ovi organizatorji izvedli že 23. Ljubljanski maraton, ki iz leta v leto še vedno številčno raste. In tako kot vsako leto, smo po ljubljanskih ulicah tekli tudi člani Triatlon kluba Inles Riko Ribnica. Sobota je tradicionalno rezervirana za osnovnošolce in srednješolce, nedelja pa za tiste, ki tečejo na daljših razdaljah.
V soboto smo spet uživali v izvrstem teku naše mladine; z drugim mestom med učenci letnika 2004 nas je razveselil Staš Tomšič (med 190 učenci), nekaj kasneje pa Monika Bartol z zmago med 250 srednješolkami letnika 2002 in mlajšimi. Med srednješolci l. 2000-2001 je Matej Dečman zasedel 20. mesto, Aljaž Čop pa med učenci 2004 55. mesto. V tekih netekmovalnega značaja sta tekmovali še Maša Mihelič in Urša Kromar.


Maraton, katerega sta letos zaznamovala tudi rekorda proge v moški in ženski konkurenci, in ki sta ga postavila Etiopijec Sisay Lemma Kasaye  (2:04:58) ter Kenijka Visiline Jepkesho (2:22:58), je med 1350 moških maratoncev uspešno preteklo tudi pet naših bolj vzdržnih in v dobrih pogojih kljub rahlemu dežju zasedlo naslednje uvrstitve:

  • 1138 BOJAN CEBIN - 2:40:08 - 26. mesto
  • 1310 FRANCI ŠILC - 2:50:55 - 41. mesto
  • 1064 MIHA ŠKULJ - 2:57:16 - 64. mesto
  • 630 DEJAN MIHELIČ - 3:07:00 - 123. mesto
  • 525 ALEKSANDER RADIVOJEVIĆ - 3:19:08 - 214. mesto


  

   
Poreč Half Triathlon

(14.10.2018)


Na poreškem srednjem triatlonu je sredi oktobra med poplavo slovenskih dolgoprogašev tekmovala tudi skupinica naših triatloncev. S časom 3:55:29 je zmagal Hrvat Andrej Vištica, med ženskami pa je bila najhitrejša Avstrijka Simone Kumhofer (4:31:47). Naš najhitrejši je bil Matej Abrahamsberg, ki je zasedel absolutno 9.mesto (4:22:32 - 3.mesto v M30), s časom 4:30:02 in z zmago v kategoriji M40 mu je sledil Dejan Mihelič (18. abs); v isti kategoriji M40 je bil Aleksander Radivojević s časom 4:35:53 četrti (27. abs) ter Boštjan Meden 31. v kategoriji M45 (6:05:37).


Rezultati na External link opens in new tab or windowPro-Time.


    


foto: Simona Dolinar Majdič
Ironman World Championship Hawaii 2018

(13.10.2018)


Na letošnje svetovno prvenstvo v ironmanu na Havajih, ki je letos praznovalo jubilejno 40-obletnico, se je avgusta v estonskem Tallinnu uspelo uvrstiti našemu Damijanu Kromarju, ki je tako v svoji dolgoletni triatlonski karieri obiskal Kono na Big Islandu že šestič. Kronski ironman, ki vsem, ki so se uspeli skozi leto kvalificirati nanj (2500 tekmovalcev), že od izstopa iz letala vzbuja veliko spoštovanje in globoko ponižnost, poleg samih tekmovalcev vsako leto trumoma privablja še družinske člane in klubske navijače, ki tekmo kljub gneči naredijo res veličastno. Zadnja leta nam tehnologija omogoča tudi neposredni prenos dogodka, ki za evropske prebivalce zaradi 12-urne časovne razlike pomeni celonočno spremljanje prenosa s Havajev.

Z rekordom proge 7:52:39 je zmagal Nemec Patrick Lange, prav tako je rekord proge med ženskami dosegla Švicarka Daniela Ryf (8:26:18), oba tudi že lanskoletna zmagovalca.

Damijan je svojo šesto epizodo na Havajih končal s časom 10:03:24, ki je v njegovi kategoriji 45-49 let na koncu prineslo 97.mesto, z nami pa je delil tudi nekaj spominov na samo tekmo:

"Na Havaje sem se letos zaradi tekem v septembru nekoliko slabše pripravil, a s samo aklimatizacijo tokrat nisem imel nobenih težav in pred tekmo sem se uspel celo nekoliko spočiti...letos je bilo vreme pred tekmo nekoliko bolj deževno in vlaga je bila na trenutke res neznosna, prvič se je tudi zgodilo, da smo tekmovali skoraj v popolnem brezvetrju, kar je bilo za kolesarsko progo še dobrodošlo, za tek pa toliko manj. Prvič se mi je tudi zgodilo, da sem led potreboval že na kolesu in ga tlačil vsepovsod, kamor mi je dres pač dovoljeval. S časom sem zadovoljen, a želja po času pod desetimi urami seveda še ostaja."


Rezultati na External link opens in new tab or windowIronman World Championship.  


I FEEL IRONMAN 70.3 Slovenian Istria 2018

(23.9.2018)


Ob koncu letošnjega septembra smo mnogi, ki že več let spremljamo dogajanje okoli triatlonov serije Ironman, končno pričakali prvo takšno prireditev tudi na naših tleh, natančneje v Kopru in okolici. Prireditev je osebju, ki je prevzelo tako visok rang tekmovanja in ga prvič uprizorilo na tej lokaciji, odlično uspela, ob koncu dneva so bili zelo zadovoljni tekmovalci ter vsi tako ali drugače sodelujoči. Na "polovički" so zaenkrat smeli tekmovali le tekmovalci rekreativnega statusa, za kaj več bo potrebno počakati kakšno leto ali dve, prav tako bodo apetiti zagotovo sčasoma zrasli in nekega dne se ob takšni organizaciji zagotovo lahko nadejamo še veliko prestižnejše tekme. Na štartu se je zbralo nekaj več kot 1400 tekmovalcev, tekma in z njo kvota nastopajočih pa je bila že več mesecev "razprodana".

Seveda smo nekaj prispevali tudi ribniški tekmovalci in predvsem četa prostovoljcev, ki se je prav zaradi tega v nedeljo zgodaj zjutraj množično pripeljala v Koper.

Ciljno črto je v času 4:18:52 prvi prečkal Poljak Michal Rajca, drugi je bil Nemec Jakob Heindl (4:21:10), tretji pa že prvi Slovenec Janez Klančnik (4:22:01). Prva ženska v cilju je bila Nemka Kristina Ziemons (4:51:57).Naš najhitrejši je bil Grega Dolinar (4:42:06) - 22. mesto absolutno (7. kat. 30-34), Damijan Kromar je bil absolutno 40. (čas 4:47:49 - 4. kat. 45-49), Miha Škulj 85. (čas 4:57:44 - 16. kat. 35-39), Boštjan Meden pa 858. ter 137. v kategoriji 45-49 (6:54:07).

Poleg posamičnih nastopov so nastopile tudi štafete, med katerimi pa smo imeli prav mi najhitrejšo; štafeta Matej Dečman - plavanje, Jure Majdič - kolo in Bojan Cebin - tek je bila najhitrejša in zasluženo zmagala.


Rezultati na External link opens in new tab or windowIronman 70.3 Slovenian Istria 2018

   


foto: Brigita Kromar, Jernej Rodič
Ironman Italy - Emilia Romagna

(22.9.2018)


Italijanskega Ironmana v mestu Cervia na drugi strani Jadranskega morja se je pretekli vikend udeležil klubski triatlonski par, Tomaž Majdič in njegova žena Simona Dolinar Majdič. Za oba je bil to sploh prvi Ironman klasične distance in oba sta se dalj časa pripravljala nanj. S tem smo v klubu končno dobili tudi prvo žensko predstavnico na tej razdalji; Simona je do sedaj že opravila z več polovičnimi ironmani, krono vsem pa je postavila prav z Ironmanom v Italiji. Z odličnim drugim časom plavanja in sedmim v teku je v svoji kategoriji 30-34 dosegla zavidljivo 4. mesto (skupni čas 10:22:50), Tomaž pa v svoji kategoriji 43. mesto - kategorija 40-44, čas 10:02:30. Glede na videno predstavo in zadovoljna obraza para Majdič - Dolinar se v klubu lahko veselimo prihodnjih tekem in rezultatov, ki jih bosta zanesljivo osvajala tudi v prihodnje.Po prihodu domov sta z nami delila nekaj svojih misli:


Tomaž: "Želja po nastopu na tekmi dolgega triatlona serije Ironman je bila v meni prisotna že dalj časa, na njo sem se prijavil pred približno enim letom, posebej zanjo pa sem se pripravljal skozi vse poletne počitnice.

Cervia je zelo lep in primeren kraj za tako prireditev, tekma je bila odlično organizirana, manjkala je morda le ena dodatna vodna postaja na kolesu, saj je bilo takrat tam precej vroče. Škoda je tudi, da lokalna skupnost ni bolj vpletena, saj bi navijačev lahko bilo precej več in kakšen nepazljiv sprehajalec ali kolesar po tekaški trasi manj.
Moje osebne cilje sem skoraj v celoti izpolnil; užival sem, varno, brez večjih težav in zdrav sem prišel do cilja, le čas pod deset  ur se mi je izmuznil za dve minuti in pol. Z nastopom sem zadovoljen, še bolj pa z izkušnjo, ki mi bo pomagala pri naslednjih pripravah in nastopih, ki se jih že veselim. Srečen in hvaležen sem, da sem en izmed tistih, ki je v življenju privilegiran za možnost biti del tega lepega športa.
Zahvalil bi se vsem, ki so mi kakorkoli svetovali in me spodbujali, tašči in tastu za nesebičen dopust, najbolj pa Simoni za sparing pri treningih in Damijanu za neprecenljivo mentorstvo."

Simona: "Končno se mi je odvalil en velik kamen - vsa pričakovanja in vprašanja, ali sploh lahko opravim z vsemi tremi disciplinami v takšni količini v kosu, so se iz dneva v dan samo stopnjevala. Po tem, ko so se mi med treningi pojavljali dvomi, je bilo veselje, ko sem prečkala ciljno črto, toliko večje...pred samim štartom sem imela veliko tremo. Vsa ta množica tekmovalcev, ki je nestrpno čakala na štart dolge pustolovščine, me je dodatno motivirala in navdajala z veseljem, da bom danes del te zgodbe. V vodi sem se zamotila z meduzami, ki so plavale pod nami. Dobila sem dober občutek, ko sem ves čas nekoga prehitevala. Plavanje je bilo opravljeno z lahkoto in to z odličnim časom; nisem si mislila, da bo tako. Kolo je bila pa druga pesem - borba z glavo. Temperatura se je dvigovala, veter je še dodatno oteževal vožnjo. Trajalo je dolgo, a vseeno sem zadevo odpeljala do konca. In končno tek, po dolgem času sem na teku zelo uživala, tekla z lahkoto in v presenetljivo hitrem tempu. Ko sem se mogla po vseh teh zaužitih gelih vseeno zaustaviti na wc-ju, so noge postale trde. Tek kar naenkrat ni bil več tako lahkoten. Zamotila sem se z opazovanjem navijačev ob progi. Najbolj sem se razveselila, ko sem zagledala mojega Jureta, ki je navijal z babi in je bil pripravljen, da mi v vsakem krogu "da eno petko". Zadnje tri kilometre sem bila z glavo že v cilju. Priti skozi cilj - neprecenljivo. Neizmerno veselje, da sem kar pozabila, da so me noge pa vseeno malo bolele. V cilju sem zasluženo obiskala maserja in pripravila bančno kartico za zaslužen nakup izdelkov "I`am an IRONMAN!". 

Izpolnila se mi je velika želja. A brez nasvetov Damijana in ekipe v klubu bi bilo vse težje - hvala vsem, da sem lahko del te ekipe in da ste mi pomagali do uresničevanja svojih ciljev.

Rezultati na External link opens in new tab or windowIronman Italy  (neuradni)


foto selfi: Tomaž MajdičIronman 70.3 Nica 2018

(16.9.2018)


Francoska Azurna obala, ki je sicer v začetku poletja že bila gostiteljica bolj znanega Ironman-a France, s katerega imamo v klubu zelo prijeten spomin; leta 2009 se je namreč našemu Franciju Šilcu s fantastičnim tekom na Ironmanu uspelo prebiti na vrhunsko External link opens in new tab or window10. mesto absolutno, je letos kot generalko za prihodnje leto organizirala še polovični Ironman - Ironman 70.3 Nica 2018. Tekmovanje, na katerem je vedno zagotovljeno lepo in toplo vreme tudi v jesenski dnevih, je postavljeno na isto lokacijo kakor Ironman France, bistvena razlika je le v trasi kolesarske proge, ki zaradi mnogih ozkih vaških cestic v bližnjih hribih velja za zelo zahtevno.

S časom 4:09:50 je zmagal mladi 25-letni Američan Rodolphe Von Berg, v kategoriji 45-49 pa je edini naš predstavnik Damijan Kromar zasedel 16. mesto (5:04:55).

Rezultati na IExternal link opens in new tab or windowronman 70.3 Nica 2018.Triglav Triatlon Bled 2018

(1.9.2018)


Del naše ekipe se je v začetku septembra udeležil Triglav Triatlona Bled, ki je med drugim štel tudi za državno prvenstvo v olimpijski distanci triatlona. V deževnem vremenu je absolutni naslov državnega prvaka osvojil Jure Majdič. Na drugo mesto se je uvrstil prav tako naš Grega Dolinar, tretji pa je bil član TK Trisport Exoterm Domen Obreza.
Na Bledu se je letos ponovila lanska slika, le vrstni red se je nekoliko premešall; med prvih deset na olimpiku smo namreč imeli še četrtega - Bojan Cebin, šestega - Maks Škufca ter osmega - Tomaž Majdič. Med dekleti je bila Simona Dolinar Majdič tretja. Nekaj mlajših članov se je pomerilo tudi na cici akvatlonu in super sprint triatlonu; dosegli smo dve medalji in sicer: Elias Moritz Škufca je bil 2. med mlajšimi mladinci, Staš Tomšič pa prav tako drugi med kadeti.
Po tekmi je novi državni prvak Jure Majdič strnil nekaj vtisov:

"Zaradi vremenskih razmer mi je bila današnja tekma pisana na kožo. Na plavalnem delu smo si s Tomažem Majdičem in Markom Mandičem priplavali nekaj prednosti pred zasledovalci. Zaradi močnega naliva je bila kolesarska proga zahtevna in selektivna. Potrebna je bila pravilna mešanica previdnosti in poguma. Na drugo menjavo sem s precejšno prednostjo prišel sam, zato sem na tekaškem delu le kontroliral zasledovalce in temu prilagajal tempo. Z rezultatom sem zelo zadovoljen, saj je to moj prvi absolutni naslov državnega prvaka v kratkem triatlonu.

Rezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana


foto: Tomaž Vrtačič4. Triatlon Ljubljana

(26.8.2018)


Kronometrski sprint triatlon, ki so ga na Kodeljevem organizirali Ljubljančani iz TK Ljubljana, je v zelo neprijaznem vremenu za ta čas, dobil Klemen Bojanc (TK TRisport Exoterm), pri ženskah pa njegova klubska kolegica Tjaša Vrtačič. Sprinta, katerega posebnost je bil letos posamični štart vseh tekmovalcev, ki so tako premagovali mokro progo sami in brez zavetrja, se je udeležila tudi naša skupina tekmovalcev, tokrat skoraj vsi v sprint zasedbi.

Naša najhitrejša v cilju sta bila Jure Majdič s šestim (3. člani 2), pri dekletih pa Simona Dolinar Majdič s četrtim mestom (1. članice 2). Poleg njiju pa so medalje v svojih kategorijah prispevali še: Maks Škufca - 2. mesto st. mladinci, Elias Moritz Škufca - 3. mesto ml. mladinci, Tomaž Majdič - 2. mesto vetrani 1, Aleksander Radivojević - 3. mesto veterani 1, Albin Centa - 2. mesto veterani 3, Anton Žagar - 3. mesto vetarani 5.Rezultati na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana


 


foto: Simona in Tomaž Majdič
Ironman Tallinn 2018

(4.8.2018)


Na lestvico turistično zanimivih mest in krajev, kjer že veliko let potekajo dolgi triatloni iz serije Ironman (3,8km plavanja – 180km kolesa – 42km teka), so letos dodali še estonsko glavno mesto Tallinn, kjer so v začetku avgusta v zanj zelo nenavadno vročem vremenu organizirali prvi ironman. Mesto, ki je tradicionalno vezano na severno sosedo Finsko in ki je skozi leta ohranilo srednjeveško mestece v samem jedru in ga danes za dober denar ponuja turistom, je tako prvič zadihalo z več kot 1300 triatlonci. Mnogi so v Tallinn prišli po kvalifikacijo za svetovno prvenstvo v ironmanu, ki bo tako kot vedno oktobra na Havajih in med njimi tudi naš triatlonec Damijan Kromar.

Zmagal je Švicar Philipp Koutny (8:01:18), Damijan pa je s časom 9:45:03 v svoji starostni skupini zasedel 9. mesto, ki je naslednji dan ob podeljevanju "slotov" zadostovalo za novo havajsko štartno številko.


Damijan je po tekmi povedal: »To je bila ena lepše organiziranih tekem takega ranga, za njo je kot direktor tekme stal bivši vrhunski triatlonec Estonec Ain Alar Juhanson in tako kot nekdanji tekmovalec dobro ve, kako se takim rečem streže…

Sama tekma je kljub zelo mrzli vodi (le 15°C) potekala v idealnih pogojih, zaradi težke konfiguracije teka pa je bila odločilna zadnja preizkušnja – maraton, ki je v kar nekaj klancih in spustih ter zaradi veliko menjav ritma na marsikomu pustila pečat. Po marčevski poškodbi sem z nastopom več kot zadovoljen in nisem pričakoval, da bom letos sploh lahko tekmoval; še spomladi sem zaradi bolečin spal s koleni na tleh in z glavo na postelji... v tistih trenutkih mi je z dobro masažo zelo pomagal Jani iz ribniškega External link opens in new tab or windowSalona Jans, ki me je spet »sestavil« in mi omogočil takšne napore brez posledic.«

Rezultati naExternal link opens in new tab or window Ironman Tallinn 2018


foto: @shooter
Šola triatlona v letu 2017/18


Triatlonsko šolo je v letošnjem šolskem letu v Ribnici obiskovalo preko 40 šolskih in predšolskih otrok. V vodeno vadbo so pričeli že v začetku septembra, končali pa s šolskimi spričevali v letošnjem juniju. Skozi leto so se tako kakor vsako leto učili pravilnega plavanja, motoričnega gibanja skozi igro v igralnici in samostojnosti v času treningov. S prvimi tekmovalnimi koraki so se v aprilu spoznali na Krpanovem krosu na Turjaku, kjer so zastopali ribniško osnovno šolo, nadaljevali z akvatloni po vsej Sloveniji ter se spoprijeli tudi s prvim triatlonom za otroke v Kamniku. Za popestritev rednih treningov smo organizirali iskanje skritega zaklada pri Francetovi jami v zimskem času, ob koncu šolskega leta pa zaključek na ribniškem bazenu. Letos prvič smo v Osilnici v hotelu Kovač izpeljali še večdnevni triatlonski kamp, ki se ga je udeležila večja skupina mladih nadobudnežev pod budnim očesom dveh vaditeljev (Eva Troha in Nik Zobec), ki sta poskrbela, da so otroci varno spoznali rafting na Kolpi, premagali adrenalinski park in brez staršev preživeli nekaj čudovitih dni v naravi in v nadvse zanimivi kolpski dolini.

foto: Eva Troha
Ambrož Triatlon Kamnik

(24.6.2018)


Ob koncu letošnjega šolskega leta je kamniški Trisport organiziral sprint in super sprint triatlon ter prvi triatlon letos za otroke pri nas. Sprint v Kamniku je v moški konkurenci ostal v domačih rokah, naš najhitrejši absolutno je bil Maks Škufca (4. mesto in 2. v kategoriji starejših mladincev). Super sprint med dekleti je tako kot na vsaki tekmi dobila naša Monika Bartol, pri fantih je Staš Tomšič zasedel drugo mesto. Prav tako so medalje s cici triatlona odnesli Križanovi trije: 1. Križan Mia (cici ml. deklice), 2. Križan Ela (cicibanke) in 3. mesto Križan Bor (mlajši cicibani).

Rezultati so na voljo na straneh External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana.
foto: Eva Troha
575 Keszthely Triathlon

(9.6.2018)


Triatlonka Simona Dolinar Majdič in njen življenski sopotnik Tomaž Majdič sta medtem, ko je v Kočevju potekalo državno prvenstvo v triatlonu, tekmovala na srednjem nekoliko dlje od doma - na srednjem triatlonu oz. 575 Keszthely Triatlonu ob Blatnem jezeru, kamor se je letos odpravilo preko štirideset Slovencev.
Tomaž je ob koncu zasedel 29. v absolutni in 3. mesto v kategoriji, Simona 6. v absolutni in prav tako 3. v svoji starostni kategoriji, ob prihodu domov pa je povedala:
"Sama tekma je bila zelo prijetna, lepo vzdušje ob progi, dobra organizacija, a malo slabša komunikacija s tujimi tekmovalci (njihova angleščina je šibek člen). Na štartu sva srečala kar nekaj slovenskih tekmovalcev. Na plavanju nas je štartalo vseh skoraj 1000 tekmovalcev naenkrat, zato je bil v vodi poleg plavanja tudi boj za preživetje. Voda je imela tako slabo vidljivost, da nisi videl niti svojega komolca pod vodo...kolesarska proga na spustih je bila zelo ravna in hitra - vmes smo se peljali tudi po novem asfaltu po avtocesti, a z 900m višinske razlike. Ko sem že mislila, da bo suho vreme z vetrom zdržalo, nas je vseeno presenetilo nekaj kapelj dežja, a nič hujšega. Sledil je še tek - tudi tukaj niso "šparali" s klančki. Tekli smo po samem jedru mesta, po peš coni, okrašeni z visečimi dežniki, po ogromnem parku z gradom ter nazaj do menjalnega prostora in to 4-krat ponovili. Vzdušje ob tekaški progi pa vrhunsko - navijačev povsod veliko. Prihod skozi cilj - neprecenljivo.
Glede na trenutno formo, sva z rezultatom in uvrstitvijo zelo zadovoljna, mogoče se še kdaj vrneva."
Rezultati so na ogled na External link opens in new tab or windowstrani organizatorja.

Triatlon Kočevje 2018

(9.6.2018)


Kočevsko jezero, ki se letos v tem času zaradi zadnjih neviht še ni prav ogrelo, je v soboto, 9. junija kljub napovedanemu dežju k sebi pritegnilo več kot dvesto tekmovalcev, ki so nastopali v akvatlonu, super in sprint triatlonu. Napoved dežja se je na koncu izkazala za le zgrešeno napoved, saj se je dan z nekaj oblaki spremenil v lepo in vročo ter naporno soboto, prav tako pa se je izšlo po načrtih vse, za kar smo si organizatorji prizadevali skozi ves dan. Tekmo smo uspešno izpeljali predvsem zaradi pridnih ribniških in kočevskih rok ter velike pomoči Občine Kočevje oz. Zavoda za šport Občine Kočevje, ki ima vsako leto znova posluh in voljo za "narediti nekaj za ljudi in šport".

Na super sprintu in sprintu smo tako dobili nove in stare državne prvake, dekleti Monika Bartol (Triatlon klub Inles Riko Ribnica) in Tjaša Vrtačič (TK Trisport Exoterm) sta obdržali lanskoletni naslov državnih prvakinj - Monika na super sprintu in Tjaša na sprint triatlonu. V moški konkurenci sprinta se je na začetku tekme izrisoval nekoliko drugačen razplet - Matevž Planko je namreč vodil še po kolesarskem delu, a so ga na sredi 5km teka premagale želodčne težave, ki so ga skoraj popolnoma ustavile. Matija Meden (TK 3KM), ki mu je sicer že tako tesno sledil, je imel s tem do cilja in do naslova državnega prvaka v sprint triatlonu veliko lažjo pot. Super sprint pri fantih je dobil član TK Telemach Ljubljana Jakob Mamič (TK Telemach Ljubljana).


Sprint triatlon:

moški - 1. mesto Matija Meden (TK 3KM), 2. mesto Jan Škrjanc (TK Trisport Exoterm), 3. mesto Matic Močnik (ŠDP)

ženske - 1. mesto Tjaša Vrtačič (TK Trisport Exoterm), 2. mesto Katja Hočevar (TK Telemach Ljubljana), 3. mesto Nina Mandl (MULTISPORT Krško)

Super sprint triatlon:

moški - 1. mesto Jakob Mamič (TK Telemach Ljubljana), 2. mesto Žiga Podgoršek (TK Utrip), 3. mesto Jakob Močnik (ŠDP)

ženske - 1. mesto Monika Bartol (Triatlon klub Inles Riko Ribnica), 2. mesto Lara Mihevc (TK Logatec), 3. mesto Vita Škrjanc (TK Trisport Exoterm)Rezultati so na voljo na straneh External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana , foto-galerija pa na External link opens in new tab or windowFB in v galeriji External link opens in new tab or windowTomaža Vrtačiča.
    
Triatlon za pokal Istre 2018

(2.6.2018)


Triatlon za pokal Istre v Kopru je letos v začetku junija tako kakor vsako leto obiskala večja skupina naših članov, ki so klub tako zastopali skoraj v vseh selekcijah. Pozornost je bila tokrat usmerjena v dva naša mlada tekmovalca, ki sta debitirala na olimpijski distanci in z nalogo že v prvo odlično opravila. Maks Škufca je na koncu zasedel celo tretje, Matej Dečman pa odlično peto mesto v absolutni kategoriji. Olimpik je sicer za dobro minuto pred našim Juretom Majdičem dobil Italijan Francesco Cauz, pri dekletih pa članica TK Novo mesto Pia Bedene.

Poleg olimpika, ki je bil kot najtežja preizkušnja na vrsti zadnji, je organizator izpeljal še sprint in super sprint triatlon ter akvatlone za najmlajše selekcije. Super sprint se pri fantih zaradi defekta na kolesarski progi ni izšel našemu Stašu Tomšiču, ki je tudi tokrat ciljal na najvišja mesta, se je pa še enkrat več izšel Moniki Bartol, ki je tudi v Kopru izpeljala svojo verzijo super sprint triatlona. Prejemnici medalj pri najmlajših na akvatlonu sta bili tudi Tinkara Prelesnik - 1. mesto cici akvatlon (mlajše deklice) ter Urša Kromar - 2. mesto cicibanke (2009 in mlajše).

Rezultati so na straneh External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana, fotografije pa v naši galeriji.

   

Akvatlon Rajhenburg

(27.5.2018)


Triatlon klub Krško je tudi letos ob bazenu v Brestanici pri Krškem organiziral državno prvenstvo v akvatlonu, ki se ga je v vseh starostnih selekcijah uspešno udeležilo tudi nekaj ribniških akvatloncev. V pravem poletnem dnevu in nekoliko bolj hladni vodi v bazenu se je najbolje znašel novi državni prvak v akvatlonu ter mladi član TK Trisport Jan Škrjanc, med dekleti pa je to uspelo naši Simoni Dolinar Majdič, ki je s to zmago še povečala prednost v ženski konkurenci v letošnjem super pokalu. Poleg Simone smo zabeležili še nekaj stopničk in sicer: Matej Dečman 1. in Maks Škufca 3. mesto - oba st. mladinci, Nejc Kromar 3. mesto člani 1, Bojan cebin 1. mesto člani 2, Toni Žagar 1. mesto veterani 5, Staš Tomšič 2. in Aljaž Čop 9. mesto - oba kadeta ter Urša Kromar 3. mesto v cici akvatlonu.

Vsi rezultati so na voljo na tej External link opens in new tab or windowpovezavi in nekaj fotografij v galeriji.

   

Triatlon Ankaran

(26.5.2018)


Prvo letošnjo "morsko" dirko v triatlonu so triatlonci prvič pretekli v zdaj že skoraj poletnem Ankaranu, katerega so poleg domačih množično obiskali tudi italijanski sosedje, ki se pregovorno zelo radi hodijo sončit tudi na slovensko obalo. Sprint je dobil na slovenskih tleh nekaj časa odstoten Matija Meden, član TK 3KM, med ženskami pa članica Multisport Krško Nina Mandl. Naš najhitrejši na sprintu v Ankaranu je bil Maks Škufca - 5. mesto absolutno (1. st. mladinci), vsi ostali tekmovalci pa so v rezultatih na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana.

Super sprint triatlona oz. akvatlona za otroke se je udeležila tudi večja skupinica ribniških otrok, ki so ob koncu zasedli naslednje uvrstitve in tako, kakor je v navadi, domov prinesli kar nekaj odličij. Monika Bartol je tudi tokrat zmagala med vsemi dekleti (super sprint absolutno), Staš Tomšič pa je bil drugi absolutno.

Cici akvatlon 2011 in mlajši
1. Franjga Tinkara
2. Žagar Filip
3. Koritnik Kristjan
Cici akvatlon 2009-2010
6. Štefanec Taja
Cici akvatlon 2007-2008
7. Pleše Žan
8. Štefanec Žan
10. Koritnik Aleksander


Super sprint triatlon
1. Monika Bartol - kadetinje
2. Tomšič Staš - kadeti
1. Lavrič Lara - triatlon za vsakogar
10. Žagar Jurij - st. dečki
15. Žagar Matic - st. dečki
16. Žagar Taj - st. dečki   


foto: Mitja Dečman in Nik Zobec
17. Ptujski triatlon 2018

(6.5.2018)


Ptuj s svojim Termalnim parkom Terme Ptuj je preteklo nedeljo že sedemnajstič zapored gostil triatlonce in triatlonke, ki so se tako kakor vsako leto prvič v sezoni pomerili tudi v triatlonu. Sprint je dobil Kamničan in član Trisport Exoterm Jan Škrjanc, med ženskami pa je zmagala naša Simona Dolinar Majdič, ki se je po napornem tekmovalnem tednu in po sobotni tekaški prireditvi - Teku trojk na 29km, uspela spočiti in že naslednji dan zmagati svoj prvi triatlon v tej sezoni. Sobotni tek, ki ga je pretekla skupaj z možem Tomažem in bratom Grego, prav tako našima članoma, je zaključila na odličnem External link opens in new tab or windowdrugem mestu mešanih trojk.

Poleg Simone, ki je zmagala tudi v kategoriji članice 2, so se na stopničke v sprintu povzpeli še Hanah Pevec - 1. mesto st. mladinke ter Maks Škufca in Matej Dečman - 2. in 3. mesto med starejšimi mladinci. Super sprint triatlon je med dekleti spet dobila naša Monika Bartol, med najmlajšimi na akvatlonu pa je Mia Križan osvojila drugo mesto.

Rezultati na External link opens in new tab or windowPro-time.


  
foto: Mitja Dečman
5. Falkensteiner Punta Skala Triathlon Zadar

2018

(5.5.2018)


Peti triatlon srednje distance v Petrčanah pri Zadru je letos spet zastopala večja skupina naših bolj izkušenih in vzdržljivih triatloncev, ki so v vsem udobju, ki ga nudi turistični kompleks hotelov in apartmajev Falkensteiner blizu Zadra, dobro opravili svojo nalogo in pričakovano domov prinesli nekaj medalj. Zmagal je Poljak Lukasz Kalaszynski (3:58:55), sledila sta mu Hrvata Andrej Vištica in Marin Koceić. Naš najhitrejši danes s sedmim mestom absolutno je bil Bojan Cebin; njegov čas 4:19:45 je zadostoval za 3. mesto v njegovi kategoriji M30. Tretji v kategoriji M35 je bil tudi Franci Šilc (12. absolutno), Damijan Kromar je bil prvi v M45, absolutno pa je zasedel 19. mesto. Med ženskami je Hrvatica Sonja Škevin ubranila lanskoletno zmago; v cilj je pred zasledovalkami pritekla z več kot pet-minutno prednostjo.

Vsi rezultati na External link opens in new tab or windowProtime.si, fotografije pa na naši FB strani: External link opens in new tab or windowhttps://www.facebook.com/triatlonklubribnica/foto: Tadeja Benčina

 Krepko Duatlon Logatec 2018

(2.5.2018)


TK logatec je na praznik, 2. maja organiziral državno prvenstvo v duatlonu, ki je bilo pričakovano uspešno tudi za ribniške triatlonce, saj smo zasedli kar nekaj vidnih mest; v absolutni konkurenci je nova državna prvakinja postala sicer Ljubljančanka Simona Dolinar Majdič, Bojan Cebin pa je bil drugi za državnim prvakom Matevžem Plankom (TK Trisport Kamnik).

Na super sprint triatlonu je naša Monika Bartol ohranila lansko prevlado in tudi tokrat med dekleti prva pritekla v cilj. Staš Tomšič je na super sprintu zasedel absolutno tretje mesto, vse ostale rezultate najdete v rezultatih na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana.

   

foto: Tomaž Majdič in Eva Troha
Duatlon Dobrna

(14.4.2018)


V letošnjo sezono smo prvič po dvajsetih letih vstopili brez domače tekme v Ribnici, saj smo jo zaradi nasklepčnosti pri nekaterih spremembah na Triatlonski zvezi Slovenije morali žal odpovedati. Za nas in vse ostale je bila torej prva tekmovalna preizkušnja na popolnoma novih tleh, tik ob Termah Dobrna. Sprint je dobil Luka Ljubič (Team Turbo Tropovci), med ženskami pa Lana Pliško (TK Ljubljana); naša najhitrejša sta bila Hanah Pevec - 2. ter Tomaž Majdič - 8. v absolutni razvrstitvi.

Vsi preostali rezultati se nahajajo na strani External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana.
foto: Mitja Dečman
Klubske priprave - Medulin 2018

(18.3.2018)


Tako, kakor je že v klubski navadi, smo se sredi letošnjega marca spet odpeljali v nekoliko toplejši Medulin; letos z ne tako nepomembno razliko od prejšnjih let, namreč prve kolesarske kilometre zunaj zaradi hladnega in mrzlega vremena doma smo prevozili šele na Hrvaškem, kar je seveda svojevrstna posebnost. Na našo srečo so bili dnevi, ki smo jih aktivno preživeli v družbi članov Triatlon kluba Logatec, topli in mirni, da smo lahko izpeljali prav vse, po kar smo prišli. Tradicionalno odlična postrežba in hotelsko udobje sta nam tudi letos omočila, da smo v Slovenijo spet odšli zadovoljni in z občutkom, da smo kljub zelo slabim vremenskim razmeram doma končno lahko uspešno štartali v novo sezono.

Nekaj iz foto zgodbe najdete v naši galeriji, še več pa na naši FB strani: External link opens in new tab or windowhttps://www.facebook.com/triatlonklubribnica/          

   


  

Končna razvrstitev rezultatov v letu 2017

(1.12.2017)


Triatlonska zveza je v začetku decembra podelila priznanja najboljšim tekmovalcem po skupnem seštevku v triatlonu, duatlonu in akvatlonu ter enotni kategoriji v cici tekmovanjih. Absolutna zmagovalca po točkah za leto 2017 sta postala naš član Jure Majdič in tekmovalka Multisport kluba Krško Nina Mandl. Za Jureta je bilo to prvo tovrstno priznanje, samo podelitev pa je v Hotelu Four Point by Sheraton na Brdu v Ljubljani zaradi bolezni žal moral izpustiti; vseeno pa je ob tem dogodku prispeval kratko izjavo (povzeto po TZS):


»Triatlonski pokal sem letos zmagal prvič. Priznati moram, da sem presenečen, saj o omenjenem priznanju in točkovanju nisem veliko razmišljal. Žal mi je, da se zaradi bolezni nisem mogel udeležiti zaključne prireditve in podelitve priznanj. Z letošnjo sezono sem zadovoljen. Predvsem v drugem delu se je forma dvignila na nivo, ki mi je omogočala dobre rezultate ter predvsem užitek na treningih in dirkah. Zaradi družinskih in službenih obveznosti sem sicer dirkal manj, kot bi si želel. Rezultati, ki mi letos največ pomenijo, so drugo mesto absolutno na IM 70.3 Pula in drugo mesto na državnem prvenstvu v dolgem triatlonu. Za naslednjo sezono si težko zastavljam tekmovalne plane, saj mi družina in služba trenutno vzameta veliko časa in energije. Želim si sezono brez poškodb in formo, ki mi bo omogočala boj z najboljšimi. Konec maja se bom udeležil evropskega policijskega prvenstva v standardni distanci. Lahko bi rekel, da je to moj prvi cilj, za ostalo pa bomo videli sproti.«


Seveda smo poleg Jureta v Ribnico tako kakor vsako leto odnesli še večje število priznanj za prva tri mesta po kategorijah, dobitniki priznanj za tekmovalno sezono 2017 pa so vsi spodaj našteti; sicer se podrobne rezultate točkovanj po posamičnih tekmah in skupne seštevke le-teh najde na tej povezavi:


                                             External link opens in new tab or windowhttps://www.triatlonslovenije.si/novice/koncne-razvrstitve-pokalnih-tekmovanj-za-leto-2017/


CICIBANKE
1. Mia Križan
DUATLON
1. Staš Tomšič - starejši dečki
2. Ana Klarisa Škufca - starejše deklice            
3. Elias Moritz Škufca - kadeti
1. Monika Bartol - kadetinje
2. Maks Škufca - ml. mladinci
3. Matej Dečman - ml. mladinci
1. Danijel Bartol - st. mladinci
2. Andrej Pucelj - člani 1
1. Matej Benčina - člani 2
2. Franci Šilc - člani 2
3. Tomaž Majdič - člani 2
2. Tanja Zamida - članice 2
3. Simona Dolinar Majdič - članice 2
1. Damijan Kromar - veterani 2
3. Stane Fajfar - veterani 3
1. Anton Žagar - veterani 5AKVATLON
3. Staš Tomšič - starejši dečki
1. Elias Moritz Škufca - kadeti
3. Monika Bartol - kadetinje
1. Matej Dečman - ml. mladinci
2. Danijel Bartol - st. mladinci
2. Jure Majdič - člani 2
1. Anton Žagar - veterani 5
TRIATLON
1. Staš Tomšič - starejši dečki
2. Elias Moritz Škufca - kadeti
2. Monika Bartol - kadetinje
2. Matej Dečman - ml. mladinci
2. Danijel Bartol - st. mladinci
1. Jure Majdič - člani 2
2. Tomaž Majdič - člani 2
2. Simona Dolinar Majdič - članice 2
1. Aleksander Radivojević - veterani 1
2. Damijan Kromar - veterani 2
1. Anton Žagar - veterani 5
 

foto: Neža Majdič
22. Ljubljanski maraton

(29.10.2017)


Ljubljanskega maratona se je med poplavo tekačev tudi letos udeležila naša skupina dolgoprogašev, med katerimi imamo vsako leto kakšnega novinca; tokrat se je z 42-km razdaljo prvič spopadel in jo v času 3:23:19 pretekel član Triatlon kluba Inles Riko Ribnica Dejan Mihelič. Maraton je sicer dobil 25-letni Kenijec Marius Kimutai (2:08:33), med ženskami pa s časom 2:27:02 Etiopijka Shuko Genemo Wote. Naš najhitrejši je bil Ljubljančan Grega Dolinar, kateremu dolge proge očitno še kako ležijo in ga v prihodnosti zagotovo še čaka kakšen odmeven rezultat; Grega je maraton pretekel v času 2:51:09, kar je pomenilo 32. mesto v absolutni konkurenci (med več kot 1500 tekačev na 42km) in 11. v starostni kategoriji. Med ženskami je naše barve zopet branila prav tako Ljubljančanka Simona Dolinar Majdič, ki pa je tekla na polovični razdalji in dosegla odlično 8. mesto v absolutni razvrstitvi, v kategoriji pa še boljše tretje mesto (skupno več kot 2800 žensk na polmaratonu).

Rezultati so na voljo na tej povezavi: External link opens in new tab or windowhttp://vw-ljubljanskimaraton.si/sl/results11

 

Triatlon Poreč 2017 - DP v srednjem triatlonu

(15.10.2017)

Na zadnje letošnje slovensko triatlonsko dejanje, ki se je sicer zgodilo v Zeleni laguni ob hrvaškem Poreču, se je prav zaradi državnega prvenstva v srednjem triatlonu, ki ga v Sloveniji letos nismo izpeljali, odpravilo večje število Slovencev, med njimi tudi deset članov Triatlon kluba Inles Riko Ribnica. Barve našega kluba so zastopali Jure Majdič, Damijan Kromar, Franci Šilc, Tomaž Majdič, Bojan Cebin, Grega Dolinar, Jaka G. Pečnik, Dejan Mihelič, Boštjan Meden in kot edina predstavnica ženskega spola Simona Dolinar Majdič.
Dobro organizirano tekmovanje, ki je letos doseglo število okoli čez 300 prijavljenih tekmovalcev, se je iz meglenega jutra spremenilo v pravo poletno vzdušje in je na koncu prineslo zmago Slovencu in članu ŠD Posavje Jaroslavu Kovačiču (3:57:02) ter Hrvatici Sonji Škevin iz TK Swibir (4:40:15). Drugi z dvo-minutnim zaostankom v cilju je bil naš Jure Majdič (3:59:13), ki je tako postal tudi državni podprvak v srednjem triatlonu, tretja med ženskami absolutno pa prav tako naša članica Simona Dolinar Majdič, ki si je prav v zadnjem krogu 21-kilometrske tekaške proge pritekla zmago za državno prvenstvo (4:43:57).Simona je z nami po tekmi delila nekaj svojih občutkov: "S samo tekmo sem zelo zadovoljna. Odplavala sem vrhunsko, sploh nisem pričakovala, da bodo vse že izkušene triatlonke ostale v vodi za mano, še posebej ne kasnejša zmagovalka Sonja Škevin, ki me je konec maja na mojem prvem srednjem triatlonu v Zadru konkretno prehitela. Kolesarska proga je bila zame, ki vozim cestno kolo šele zadnje leto, zelo zahtevna: mokra zaradi vlage, spolzka, blatna ter preozka, cesta s previsokimi ležečimi policaji, s spusti in nekaj zoprnimi ovinki, poleg tega me je med vožnjo v stegno še pičil sršen,... da ne govorim o groznem občutku, ko sem ob cesti videla reševalno vozilo in zraven Mojco Hafner (želim ji čim hitejše okrevanje!). Vedno sem na cesti zelo previdna, takrat pa sem še dodatno upočasnila, a vseeno z dobrim časom prišla na menjavo.

Za sam tek sem pričakovala, da bo težji, saj je bila sama vožnja na kolesu naporna, a s pomočjo navijačev ob progi je vse nekoliko lažje. Ko sem kot četrta prehitela tretjo tekmovalko, sem bila še dodatno pozitivno presenečena nad spodbujanjem prostovoljca, ki je vozil na kolesu pred mano (z oznako 3rd women).
Naslov državne prvakinje v tem lepem športu in tej težki disciplini si štejem v čast. Zame je to tudi velika spodbuda za nadaljne treninge in nova tekmovanja.
Pohvalila bi organizatorje in številne prostovoljce za super pripravljeno tekmo. Hvala Triatlon klubu Inles Riko Ribnica za omogočeno krasno tekmovalno sezono, super ekipo s pozitivno naravnano, športno mentaliteto, in vsem, ki so verjeli vame."


S tekmovanjem so uspešno zaključili tudi vsi preostali naši, dosegli pa so naslednje uvrstitve:

11. mesto abs. Grega Dolinar - 6. mesto M30.....4:14:27
15. mesto abs. Tomaž Majdič - 3. mesto M35.....4:18:36
16. mesto abs. Damijan Kromar - 1. mesto M45.....4:18:5
20. mesto abs. Bojan Cebin - 8. mesto M30.....4:22:11
22. mesto abs. Franci Šilc - 5. mesto M35.....4:22:43
34. mesto abs. Dejan Mihelič - 11. mesto M35.....4:31:01
114. mesto abs. Jaka G. Pečnik - 16. mesto M25.....5:04:44
233. mesto abs. Boštjan Meden - 33. mesto M45.....6:08:44
 

                                                                              Rezultati so na voljo na External link opens in new tab or windowPro-time, nekaj fotografij pa tukaj.


     

          

Ironman Pula 70.3

(17.7.2017)


Letošnjo tretjo hrvaško izvedbo polovičnega ironmana v Puli je spet ožigosalo nemirno morje, saj je bil organizator zaradi vetra in posledično prevelikih valov primoran plavalno sekvenco tik pred štartom enostavno odpovedati. Da je zadeva mnogim prekrižala načrte, je bilo jasno že na štartu tekme, ki je tako brez plavanja postala le duatlon. Razočaranje je bilo veliko tudi za našega "železnega" Jureta Majdiča, ki je ob trenutni formi odkrito pričakoval svojo prvo zmago sredi puljske arene, tako pa se je moral brez plavanja spopasti z nekoliko drugačnimi pogoji. Kljub najhitrejšemu kolesu je bil njegov končni čas 3:47:22 dovolj "le" za drugo mesto v absolutni razvrstitvi in zmago v kategoriji M30-34, pred njim je bil le Nemec Stefan Haubner z manj kot minutno prednostjo (3:46:32).

Dolg ostaja, podrobni rezultati pa so na voljo na External link opens in new tab or windowIronman Pula 70.3.


   


foto: Neža Majdič
1. triatlon mesta Ajdovščina - DP v ekipnem triatlonu

(16.9.2017)

Zadnje dejanje v triatlonu na slovenskih tleh je v soboto, 16. septembra prvič organiziral triatlonski klub iz Ajdovščine; slabo vreme in konec sezone sta najbrž botrovala dejstvu, da je bil dogodek ob ajdovskem odprtem bazenu kljub temu, da je veljal za državno prvenstvo v ekipnem super sprint triatlonu, slabše obiskan, kakor pa bi najbrž bil sredi triatlonske tekmovalne mrzlice. Med osmimi članskimi pri moških in le tremi v ženski kategoriji ter med skupno 4 ekipami do 17 let smo Ribničani prispevali štiri svoje; v mladinski do 17 let je zmagala naša ekipa Triatlon kluba Inles Riko Ribnica v postavi Matej Dečman ter Maks in Elias Škufca, prav tako si je zmago po nerodnem kolesarskem zapletu Ljubljančank pritekla naša ekipa deklet - Simona Dolinar Majdič, Monika Bartol in Tanja Zamida. Prva moška ekipa v cilju je bila štajerska ekipa ŠK triatlon Lajf (1), ki so jo sestavljali Hutter, Dornik in Kojc, sledila ji je ekipa Triatlonskega kluba Telemach Ljubljana, tretja pa naša prva v postavi Danijel Bartol, Tomaž Majdič in Grega Dolinar.
Naša zadnja triatlonska postaja bo letos spet v hrvaškem Poreču (15. oktober), kjer se bo na srednjem triatlonu poleg ostalih Slovencev za naslov slovenskega državnega prvaka v srednjem pomerilo tudi lepo število naših članov in ena članica. Doma bo sledil le še uradni zaključek tekmovalne sezone z razglasitvijo uradnih rezultatov, ki bo predvidoma 1. decembra v Ljubljani.

Rezultati na External link opens in new tab or windowPro-Time, nekaj fotografij pa v naši galeriji.


Mladinski vikend v triatlonu:

- DP v akvatlonu Rajhenburg 2017 

- ETU mladinski evropski pokal v triatlonu - Zagreb 2017 (10. - 11.9.2017)Brestanica, ki jo je obiskalo nekaj naših temovalcev, je bila tudi letos prizorišče državnega prvenstva v akvatlonu. Tek - plavanje - tek v različnih razdaljah ob brestaniškem bazenu je bila v soboto, 10. septembra uspešna kombinacija za naše nastopajoče, saj so domov prinesli kar nekaj odličij.
Rezultati so dosegljivi na External link opens in new tab or windowB-FIT TIMING
1. mesto Mia Križan cici akvatlon
1. mesto Elias Moritz Škufca kadeti
2. mesto Monika Bartol kadetinje
1. mesto Anton Žagar veterani 5
1. mesto Staš Tomšič st. dečki
6. mesto Aljaž Šop st. dečki
2. mesto Matej Dečman ml. mladinci
2. mesto Danijel Bartol st. mladinci
Iz Krškega se je ekipa še isti dan odpeljala v Zagreb, kjer je v nedeljo, 11. septembra potekalo tekmovanje v evropskem pokalu za mladince in kjer je nastopila večina slovenskih mladincev, med njimi tudi dva naša; Maks Škufca, ki je dosegel 50. in Matej Dečman, ki je zasedel 54. mesto. Ostala ribniška mladina je nastopila na super sprintu, kjer je Elias Škufca osvojil tretje mesto, Staš Tomšič 9. in Monika Bartol 7. mesto med dekleti.
Rezultati na External link opens in new tab or windowGrabar Sportfoto: Mitja DečmanKlubsko DP na 3. Ljubljanskem triatlonu

(27.8.2017)


Ljubljansko Kodeljevo in okolica sta bila zopet prizorišče tokrat že 3. Ljubljanskega triatlona, ki je poleg klasičnih triatlonskih izvedb kot glavno točko na sporedu izvedel državno prvenstvo v klubskem triatlonu. Nekakšna vmesna razdalja triatlona 550m - 16km - 3,5km, na kateri je štartalo 14 moških in 4 ženske ekipe za državno prvenstvo, je bila dobitna kombinacija za ribniško ekipo v postavi Jure Majdič, Grega Dolinar, Tomaž Majdič in Bojan Cebin (TK Triatlon klub Inles Riko Ribnica 1) v absolutno razvrstitvi, in ekipo TK Telemach Ljubljana 1 med žensko konkurenco. Naša druga ekipa v postavi Maks Škufca, Elias Škufca in Matej Dečman je zasedla prav tako odlično četrto mesto.

Spremljevalni program je tekom dneva ponudil še sprint, super sprint in cici triatlon za posameznike, kjer so naši ostali udeleženci odnesli nekaj lepih uvrstitev:

1. Mia Križan - cici triatlon
1. Ilc Grega - člani 2, sprint triatlon
1. Anton Žagar - veterani 5, sprint triatlon


1. Staš Tomšič - st. dečki, super sprint triatlon
1. Monika Bartol - kadetinje, super sprint triatlon
2. Ana Klarisa Škufca - st. deklice, super sprint triatlon
5. Aljaž Čop - st. dečki, super sprint triatlon
5. Naja Ilc - st. deklice, super sprint triatlon


Rezultati na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana

External link opens in new tab or windowfoto: Mitja Dečman
Triatlon za pokal mesta Celje 2017

(20.8.2017)

S triatlonom v Celju se je v nedeljo, 20. avgusta začel drugi oz. "jesenski" del letošnje sezone, rezultati pa so dali dober obet za prihajajoča klubska in ekipna tekmovanja. Sprint je dobil naš član Jure Majdič, med dekleti pa v samem sprintu Ljubljančanka Katja Hočevar. Prav tako sta bila uspešna naša zmagovalca na super sprintu, Elias Škufca med fanti in Monika Bartol med vsemi dekleti. Zabeležili smo še nekaj visokih mest po kategorijah in sicer:


1. Jure Majdič - člani 2

3. Tomaž Majdič - člani 2

1. Simona Dolinar Majdič - članice 2

1. Maks Škufca - mlajši mladinci

2. Danijel Bartol - starejši mladinci

1. Anton Žagar - veterani 5

1. Staš Tomšič - starejši dečki

3. Ana Klarisa Škufca - starejše deklice

1. Mia Križan - cici akvatlon deklice


Rezultati: http://www.protime.si/rezultatitekem/338-20-08-2017-16-triatlon-za-pokal-mesta-celje

foto: Mitja Dečman
Triglav triatlon Bled 2017 tudi letos v modri barvi

(24.6.2017)

Blejsko jezero oz. Veslaški center Bled sta bila letos prizorišče že 15. triatlona na Bledu, ki vedno znova privabi veliko število tekmovalcev, mladih, starih, izkušenih in tistih malo manj. Jezero se je letos zaradi lepega vremena že ogrelo na osvežujočih 24°C in plavanje je bilo tako za vse starosti brez dodatnih neoprenskih oblek. Dan, ki je tudi letos napovedoval pravi triatlonski praznik, je sicer bolj v zabavo kakor ne zmotila krajša, skoraj tropska nevihta tik pred štartom kronske discipline tega dne - olimpikom, ki pa ni pokvarila dobrega vzdušja in napetega pričakovanja razpleta državnega prvenstva. In ko se je vreme končno uredilo, je bilo že jasno, kdo bo letos stal na stopničkah državnega prvenstva. Prvi je po odličnem plavanju, kolesu in tekaških 10-km jezerski peš poti skozi cilj pritekel član Triatlon kluba Inles Riko Ribnica Grega Dolinar, ki je s tem prvič postal državni prvak v olimpik triatlonu, s slabo minuto zaostanka pa mu je sledil klubski kolega in svak v naravi Tomaž Majdič. Med ženskami je zmagala predstavnica TK Utrip-a Maruša Klemenc, naša Simona Dolinar Majdič pa je zasedla odlično tretje mesto. Grega je tako ubranil naš lanski naslov, ki ga je osvojil Jaka Kaplan, ki pa letos ni tekmoval.
Dopoldanski del tekmovanja je pripadel ETU - mladinskem evropskem pokalu, na katerem je v dobri konkurenci zmagal Matevž Planko in tako več kot potrdil odlično formo in pripravljenost v letošnji sezoni. Skozi dan se je razvrstilo še nekaj tekmovanj; akvatlon in super sprint, kjer je nastopilo več naših tekmovalcev, ki so na končni listi zasedli spodaj navedena mesta (Jaka G. Pečnik zaradi defekta na olimpiku ostal brez uvrstitve):
Olimpik triatlon
1. Grega Dolinar - 1. mesto člani 2
2. Tomaž Majdič - 2. mesto člani 2
4. Bojan Cebin - 4. mesto člani 2
5. Damijan Kromar - 1. mesto veterani 2
11. Aleksander Radivojević - 2. mesto veterani 1
67. Anton Žagar - 1. mesto veterani 5
3. Simona Dolinar Majdič - 1. mesto članice 2

ETU - mladinski pokal
33. Danijel Bartol
36. Maks Škufca
44. Matej Dečman

Super sprint triatlon
3. Monika Bartol - 1. mesto kadetinje
8. Ana Klarisa Škufca - 5. mesto st. deklice
18. Naja Ilc - 10. mesto st. deklice
4. Elias Moritz Škufca - 3. mesto kadeti
11. Franci Šilc - 4. mesto člani 1
29. Staš Tomšič - 2. mesto st. dečki
31. Matej Benčina - 7. mesto člani 2
48. Matej Škufca - 12. mesto člani 2
66. Aljaž Čop - 15. mesto st. dečki

CICI akvatlon
3. Mia Križan
11. Urša Kromar
Rezultati : External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana   
DP v triatlonu - Triatlon Kočevje 2017

(10.6.2017)


Letošnji triatlon, ki smo ga člani Triatlon kluba Inles Riko Ribnica organizirali skupaj z External link opens in new tab or windowZavodom Kočevsko, je na Rudniško jezero privabil preko 200 tekmovalcev, ki so v krasnem dnevu in ob bučni podpori navijačev tekmovali v več disciplinah: akvatlonu za najmlajše, super sprintu in sprint triatlonu. Slednja sta potekala tudi v znamenju državnega prvenstva, na sprint triatlonu pa so se za DP pomerili tudi pripadniki Slovenske vojske in Policije Slovenije.

Rudniško jezero, ki je bilo do sedaj privačno le za lokalne ribiče, je končno začelo dobivati drugačno podobo; sanitarije, ureditev simpatičnega kamp prostora in parkirišče so sicer le začetek, a ta res obeta lepši pogled na jezero in okolico v prihodnosti. Prav tako je dogodkom naklonjena lokalna skupnost, in zahtevno tekmovanje, kot je izvedba triatlona, ima tako dobre možnosti razvoja in privabljanja turistov v Kočevje.

V pestri mednarodni konkurenci je zmagal Estonec Henry Räppo, drugi je bil mladi in obetavni Kamničan in član TK Utrip Mark Mandič, ki je s tem prvič postal državni prvak v sprint triatlonu, tretji pa Hrvat Luka Grgorinić (TK Pula). Med dekleti je bila najhitrejša Tjaša Vrtačič (TK Trisport Exoterm), ki je prav tako osvojila naslov državne prvakinje v sprint triatlonu. Naša najboljša je bila spet Simona Dolinar Majdič, ki je zasedla tretje mesto. Za Triatlon klub Inles Riko Ribnica je seveda tekmovala cela "falanga" tekmovalcev, ki so zasedli naslednja mesta:


Cici akvatlon (2008 in mlajše)
1. Mia Križan
4. Tinkara Prelesnik
7. Urša Kromar
9. Maša Mihelič
10. Špela Ažman

Cici akvatlon (2008 in mlajši)
8. David Dejak
9. France Prelesnik
11. Nik Rus
12. Žan Pleše

Akvatlon (2006 - 2007)
7. Jurij Žagar
9. Matic Žagar

Super sprint
1. Monika Bartol 1. mesto kadetinje
7. Ana Klarisa Škufca 4. mesto st. deklice
9. Naja Ilc 6. mesto st. deklice
3. Elias Moritz Škufca 3. mesto kadeti
7. Staš Tomšič 1. mesto st. dečki
18. Aljaž Čop 8. mesto st. dečki
19. Bogdan Arko 9. mesto st. dečki


Sprint
3. Simona Dolinar Majdič 1. mesto članice 2
22. Tanja Zamida 5. mesto članice 2

4. Jure Majdič (SEP) 2. mesto člani 2
9. Grega Dolinar 2. mesto člani 2
10. Bojan Cebin 3. mesto člani 2
12. Danijel Bartol 4. mesto st. mladinci
13. Tomaž Majdič 4. mesto člani 2
15. Damijan Kromar (157.LOGP) 1. mesto vet 2
18. Maks Škufca 2. mesto ml. mladinci
25. Matej Dečman 4. mesto ml. mladici
35. Sandi Radivojević 2. mesto vet 1
36. Dejan Mihelič 10. mesto člani 2
39. Franci Šilc 12. mesto člani 2
47. Jaka Gašper Pečnik 9. mesto člani 1
50. Matej Benčina 13. mesto člani 1
53. Marko Lovšin (ŠPE) 14. mesto člani 2
58. Miha Škulj 15. mesto člani 2
64. Borut Križan 16. mesto člani 2
69. Grega Ilc 18. mesto člani 2
72. Goran Pleše 19. mesto člani 2
73. Anton Žagar 1. mesto vet 5

Rezultati na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana, foto na External link opens in new tab or windowFacebook Triatlon klub Inles Riko Ribnica


Triatlon za pokal Istre 2017

(3.6.2017)


Koprski triatlon je letos prvič v svoj repertoar vključil tudi olimpik triatlon, ki se ga je na vročo soboto, 3. junija udeležilo preko 250 tekmovalcev v vseh kategorijah. Morje je doseglo dokaj znosnih 25°C, kar je za vse triatlonce pomenilo plavanje brez neoprenskih oblek. Letošnja novost je bila sprememba kolesarske proge, ki je tokrat potekala po obalni cesti do Izole po celotni trasi ob morju.

Poleg olimpika se je tekmovalo še v krajših razdaljah, v sprintu in super sprintu ter akvatlonu, naši tekmovalci Triatlon kluba Inles Riko Ribnica pa so osvojili kar nekaj zelo visokih mest:


        
Akvatlon
- Mia Križan 3. m cicibanke (2008 in mlajše)
- Karin Rus 4. m cicibanke (2008 in mlajše)

Super sprint triatlon
- Monika Bartol 1. m abs, 1. mesto kadetinje
- Elias Moritz Škufca 3. m abs, 3. mesto kadeti
- Staš Tomšič 9. m abs, 1. mesto sterejši dečki
- Naja Ilc 15. m abs, 8. mesto starejše deklice

Sprint triatlon
- Danijel Bartol 2. m abs, 2. mesto starejši mladinci
- Matej Dečman 6. m abs, 2. mesto mlajši mladinci
- Nik Zobec 9. m abs, 1. mesto člani 1

Olimpik
- Jure Majdič 2. m abs, 2. mesto člani 2
- Tomaž Majdič 5. m abs, 4. mesto člani 2
- Matej Abrahamsberg 6. m abs, 5. mesto člani 2
- Aleksander Radivojević 10. m abs, 2. mesto veterani 1
- Jaka Gašper Pečnik 22. m abs, 5. mesto člani 1
         
                          
      
                                                   

Rezultati na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana, nekaj fotografij pa v galerijifoto: Mitja DečmanAkvatlon Kodeljevo 2017

(1.6.2017)


Akvatlon na Kodeljevem, ki ga je Triatlonski klub Ljubljana v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana izpeljal v četrtek, 1. junija, je bilo del šolskih področnih akvatlonskih tekmovanj, ki so jih po Sloveniji izvedli v preteklem tednu. Najhitrejši na akvatlonih po starostnih skupinah so se uvrstili na državno prvenstvo v akvatlonu, ki bo v prihodnjem tednu prav tako izpeljano na Kodeljevem v Ljubljani.

Ribniški učenci dr. Franceta Prešerna Ribnica (in ena učenka OŠ Dobrepolje) ter dijaki Gimnazije in srednje šole Kočevje so tako kakor vsako leto prišli v večjem številu in dosegli naslednje uvrstitve:


OŠ:

Elias Moritz Škufca 4. mesto st. učenci (2002-2003) 
Monika Bartol 3. mesto st. učenke (2002-2003)
Staš Tomšič 3. mesto ml. učenci (2004-2005)
Luka Petek 16. mesto ml. učenci (2004- 2005)
Ana Klarisa Škufca 5. mesto ml. učenke (2004-2005)
Jurij Žagar 10. mesto najml. učenci (2006 in mlajši)
Matic Žagar 17. mesto najml. učenci (2006 in mlajši)
David Dejak 32. mesto najml. učenci (2006 in mlajši)
Đukič Dora 5. mesto najml. učenke (2006 in mlajše)
Mia Križan 11. mesto najml. učenke (2006 in mlajše)
Đukič Hana 22. mesto najml. učenke (2006 in mlajše)
Urša Kromar 28. mesto najml. učenke (2006 in mlajše)
Maša Mihelič 34. mesto najml. učenke (2006 in mlajše)


SŠ:

Bartol Danijel 1. mesto dijaki (1998-2001)
Matej Dečman 3. mesto dijaki (1998-2001)

Rezultati na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana, foto pa v galeriji na našem FB.External link opens in new tab or window


 

4. Falkensteiner Punta Skala triatlon 2017

(28.5.2017)

Morje, začetek poletja ter zgledno urejena obala, namenjena zahtevnejšim gostom, so zanesljiv recept za prijetno preživet vikend v dobri družbi in ambientu...in če se ga na koncu okrona še z nekaj lepimi športnimi rezultati, je to najlepše zapisan spomin. Polovičnega ironmana (1,9km - 90km - 21,1km), ki ga zaznamuje izredno zahteven tekaški del in se vije v štirih krogih po hotelskem in apartmajskem naselju, letos začinjen še s pravo poletno pripeko, smo se v večjem številu udeležili tudi člani Triatlon kluba Inles Riko Ribnica. Morska "polovička", ki je postavljena severno od Zadra, v turistični kompleks Falkenstein, je bila sicer hrvaško državno prvenstvo v polovičnem ironmanu in na štartu so bili vsi najboljši Hrvati, ki so tekmo tudi dobili.
Naša najhitrejša člana sta bila zakonca Majdič (4:23:15); za zmagovalcem Hrvatom Andrejem Vištico (3:59:31) je Tomaž zaostal za nekaj manj kot 24 minut in zasedel absolutno 8. mesto (2. mesto M35) ter njegova žena Simona Dolinar Majdič (4:52:02), ki je osvojila skupno tretje mesto med dekleti in za zmagovalko Hrvatico Sonjo Škevin zaostala dvajset minut. Za Simono je bila to sploh prva takšna tekma.
Ostali naši so med 116 uvrščenimi tekmovalci posegli po naslednjih mestih:
- 11. Damijan Kromar (2. mesto M45)
- 18. Aleksander Radivojević (4. mesto M40)
- 20. Andrej Pucelj (2. mesto M25)
- 28. Jaka Gašper Pečnik (3. mesto M25)
- 33. Bojan Cebin (9. mesto M30)
- 90. Gregor Ilc (15. mesto M35)

Rezultati na External link opens in new tab or windowPro-Time, slika pa v naši galeriji.


Triatlon Portorož 2017

(28.5.2017)


Triatlon v Portorožu so po enoletnem premoru izvedli na novem prireditvenem prostoru in sicer na glavni ploščadi v samem centru Portoroža. Plavanje je potekalo na plaži Meduza, kolesarska proga je bila ista kot prejšnja leta, tekaška proga pa je v sončnem in vročem vremenu potekala ob morju mimo skladišč soli. Na tekmi je nastopilo nekaj več kot 250 tekmovalcev.
"Olimpik" sta dobila Italijana Francesco Cauz (Ligerteam Keyline) med moškimi ter Federica Bazzocchi med dekleti. Naš najhitrejši na olimpijski razdalji 1,5km - 40km - 10km je bil Jure Majdič, ki je za Italijanom zaostal minuto in pol in osvojil tretje mesto absolutno. Tekmovalo se je še v akvatlonu ter super sprintu, naši dosežki pa so bili naslednji:


Cici akvatlon
3. Mia Križan (2008 in mlajše)

Super sprint triatlon
1. Staš Tomšič st. dečki, 15. abs
5. Ana Klarisa Škufca st. deklice, 14. abs
6. Aljaž Čop st. dečki, 28. abs
1. Monika Bartol kadetinje, 1. abs
2. Elias Moritz Škufca kadeti, 2. abs
Olimpik
2. Danijel Bartol st. mladinci, 5. abs
1. Jure Majdič člani 2, 3. abs
3. Grega Dolinar člani 2, 7. abs
5. Dejan Mihelič člani 2, 16. abs
2. Anton Žagar veterani 5, 46. abs

Štafeta olimpik
2. Miha Lavrič - Maks Škufca - Matej Dečman

Rezultati: External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana


 Vikend ob Šmartinskem jezeru in na Iliriji v Ljubljani

(20. - 21.5.2017)V soboto, 20. maja je celjski External link opens in new tab or windowFatburn organiziral enega izmed množice športnih dogodkov, ki jih bodo izpeljali skozi to sezono; tokrat že peti Triatlon Šmartinsko jezero so letos morali izpeljati v nekoliko manj prijaznem vremenu, ki pa ni prestrašil nekaj naših tekmovalcev, ki so se udeležili triatlona. Sprint je sicer dobil Avstrijec Christopher Leitner, drugi in tretji sta bila člana TK Trisport Exoterm Žiga Podbevšek in Žiga Berlec.

Ribniški izkupiček s sprinta je 2. mesto Mateja Dečmana (12. abs) ter prvo Antona Žagarja med veterani 5 (21. abs).

Naša mladina je tekmovala v super sprintu, na katerem se je spet izkazala Monika Bartol, ki je letos nepremagljiva v svojih vrstah (1. absolutno in 1. kadetinje), prav tako je med starejšimi dečki zmagal Staš Tomšič (6. abs), Aljaž Čop pa je bil četrti (10. abs).

Rezultati na External link opens in new tab or windowPro-Time.


                      Nedelja je bila dan za prvi akvatlon (tek - plavanje - tek) letos, udeležila pa se ga je nekoliko drugačna postava, ki je z ljubljanske Ilirije prav tako prinesla nove medalje. Na sprint akvatlonu je zmagal član TK Utrip-a Mark Mandič, drugo in tretje mesto sta zasedla naša Jure Majdič in Matej Dečman. Rezultati na External link opens in new tab or windowPro-Time.


                             Cici akvatlon A (200m - 50m - 250m)
                             1. Mia Križan
                             Cici akvatlon B (600m - 200m - 600m)
                             7. Jurij Žagar
                             8. Matic Žagar
                             Super sprint akvatlon (1000m - 400m -1000m)
                             2. Elias Moritz Škufca (2. mesto kadeti)
                             9. Ana Klarisa Škufca (6. mesto starejše deklice)
Sprint akvatlon (2500m - 1000m - 2500m)
2. Jure Majdič (1. mesto člani 2)
3. Matej Dečman (1. mesto mlajši mladinci)
16. Anton Žagar (1. mesto veterani 5)

   
foto: Mitja DečmanOceanlava Montenegro

2017 (14.5.2017)Srednjeveški Kotor je bil letos že drugič prizorišče polovičnega ironmana in kot kaže bo ta tekma prav zaradi odlične organizacije ter idilične črnogorske okolice postala ena tistih, ki v nekaj letih "zrastejo" v dogodek, ki si ga triatlonski poznavalci že leto prej zapišejo v svoj koledar. Tekma je del sistema Planet Oceanlava in jo najdemo tudi v Sloveniji.

V Kotor se je letos odpeljalo kar nekaj Slovencev, in med njimi tudi član našega kluba Damijan Kromar. Med skoraj 250 udeleženci je s časom 4:23:43 zasedel osmo mesto v absolutni kategoriji in zmagal v svoji starostni grupi M45-49. V kategoriji sta se mu pridružila še dva Slovenca in sicer Tomaž Kovač kot drugi in Jože Kojc kot tretji. Zmagal je Italijan Alberto Casadei (4:01:06), prva ženska v cilju pa je bila Hrvatica Željka Šaban Miličić (4:41:31).

Rezultati so na tej External link opens in new tab or windowpovezavi, fotografije na na njihovi External link opens in new tab or windowFB strani.

 

16. Ptujski triatlon v kamniški prevladi

(7.5.2017)

Ptuj je poleg svoje lepote vsako leto tudi tradicionalna postaja odprtja triatlonske sezone v Sloveniji in tudi v nedeljo, 7. maja na že 16. Ptujski triatlon ni bilo nič drugače. Absolutni zmagovalci so tokrat postali Kamničani; prvi je s sprintom zaključil Matevž Planko, sledila sta mu Domen Obreza in Klemen Bojanc, vsi člani TK Trisport Exoterm Kamnik. Prav tako je v Kamnik odšlo prvo mesto med dekleti, zmagala je članica TK Utrip Maruša Klemenc, druga in tretja sta bili Tjaša Vrtačič (TK Trisport Exoterm Kamnik) in članica ljubljanskega TK Telemach Ljubljana Katja Hočevar. Naš najhitrejši na prvem sprint triatlonu letos je bil Danijel Bartol - 5. mesto v absolutni razvrstitvi, med dekleti pa Simona Dolinar Majdič, ki je s svojim prvim triatlonom v karieri dosegla 8. mesto absolutno in zmagala med članicami 2.
Ptujskega triatlona se je udeležila še večja pisana skupina naših članov, ki so poleg sprinta tekmovali še v akvatlonu ter super sprint triatlonu in so zasedli naslednje uvrstitve:

AKVATLON A (50m-500m)
2. Mia Križan - cicibanke
 
AKVATLON B (200m-1000m)
1. Marta Arko - mlajše deklice
8. Jurij Žagar - mlajši dečki
15. Matic Žagar - mlajši dečki

SUPER SPRINT TRIATLON
(300m-10km-2km)
7. Ana Klarisa Škufca (starejše deklice)
8. Naja Ilc (starejše deklice)
2. Staš Tomšič (starejši dečki)
8. Ajlaž Čop (starejši dečki)
19. Bogdan Arko (starejši dečki)
2. Elias Moritz Škufca (kadeti)
SPRINT TRIATLON (750m-20km-5km)
8. abs Simona Dolinar Majdič (1. članice 2)
20. abs Tanja Zamida (3. članice 2)
5. abs Danijel Bartol (5. starejši mladinci)
8. abs Tomaž Majdič (1. člani 2)
10. abs Matej Dečman (2. mlajši mladinci)
17. abs Aleksander Radivojević (2. veterani 1)
19. abs Dejan Mihelič (2. člani 2)
57. abs Anton Žagar (2. veterani 5)
67. abs Gregor Ilc (17. člani 2)
72. abs Stane Fajfar (5. veterani 3)
87. abs Boštjan Meden (10. veterani 2)
Rezultati na External link opens in new tab or windowPro-Time.


foto: Mitja DečmanDuatlon Kranjska Gora 2017

(23.4.2017)


Dva tedna po začetku sezone v Ribnici se le-ta nadaljuje; novoustanovljeni triatlonski klub Triatlon klub Logatec je svoj začetek zastavil zelo velikopotezno in pokazal, da se z nekaj znanja in volje do dela na tem področju da storiti marsikaj. V nedeljo, 23. aprila so v Kranjski Gori v sicer zelo hladnem, a suhem vremenu organizirali svoj prvi duatlon, ki smo ga v večjem številu obiskali tudi člani Triatlon kluba Inles Riko Ribnica. Sprint je po dokaj tesnem boju s Kamničani dobil naš mladi Danijel Bartol, prva med dekleti pa je bila prav tako naša sicer nova članica Simona Dolinar Majdič. Rezultati so objavljeni na strani External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana, naša preostala udeležba pa je prinesla naslednje uvrstitve:
SPRINT:
mlajši mladinci: 1. Maks Škufca (5. abs), 2. Matej Dečman (16. abs)
starejši mladinci: 1. Danijel Bartol (1. abs)
člani 2: 1. Matej Benčina (4. abs), 2. Jure Majdič (7. abs), 3. Tomaž Majdič (8. abs), 5. Franci Šilc (10. abs), 6. Dejan Mihelič (11. abs), 8. Miha Škulj (15. abs)
članice 2: 1. Simona Dolinar Majdič (1. abs), 2. Tanja Zamida (4. abs)
veterani 2: 1. Damijan Kromar (6. abs)
veterani 3: 1. Stane Fajfar (31. abs)
veterani 5: 1. Anton Žagar (33. abs)

SUPER SPRINT:
starejši dečki: 1. Staš Tomšič (8. abs), 7. Aljaž Čop (18. abs)
starejše deklice: 2. Ana Klarisa Škufca (3. abs)
kadeti: 3. Elias Moritz Škufca (3. abs)
kadetinje: 1. Monika Bartol (1. abs)

CICI DUATLON:
cicibanke: 7. Urša Kromar
mlajši dečki: 2. Jurij Žagar, 9. Matic Žagar

External link opens in new tab or windowFoto galerija Tomaža Strgarjafoto: Mitja DečmanDuatlon Ribnica 2017

(8.4.2017)


Člani Triatlon kluba Inles Riko Ribnica smo letos spet postavili svojevrsten rekord na slovenskem tekmovalnem področju, saj smo na sončno soboto, 8. aprila organizirali že devetnajsti duatlon zaporedoma in kot kažejo številke ter rezultati, bomo s tem veselo nadaljevali tudi v prihodnje. Kljub temu, da se je sestava zmagovalcev z leti nekoliko spremenila, v zadnjih letih na našem duatlonu namreč zmagujejo člani drugih klubov, organizacijo še vedno izpeljemo na kar se da visokem nivoju in na štartno črto pripeljemo vsako leto več tekmovalcev. Duatlon je tako kot ponavadi "odprl" triatlonsko in duatlonsko tekmovalno sezono v tem letu in tudi letos smo podelili naslove državnih prvakov za leto 2017. To sta postala Matevž Planko iz TK Trisport Exoterm, ki je postal državni prvak v duatlonu že lansko leto ter Katja Hočevar iz TK Telemach Ljubljana. Naš klub je zastopalo preko 40 tekmovalcev; najhitrejši v naših barvah pa je bil Andrej Pucelj, ki je zasedel šesto mesto v absolutni razvrstitvi. Ostali člani v mlajših in starejših kategorijah so se razvrstili v naslednjih mestih:


CICI DUATLON

Cicibanke (2008 in mlajše): 2. Tinkara Prelesnik, 6. Neža Košir, 7. Urša Kromar, 9. Karin Rus, 10. Ula Žužek, 11. Maša Mihelič, 13. Špela Ažman, 14. Aida Tabakovič

Cicibani (2008 in mlajši): 14. France Prelesnik in David Dejak, 21. Nik Rus, 23. Oskar Škulj, 24. Mark Simonič, 27. Oskar Mlakar

Mlajši dečki (2006 - 2007): 2. Tanej Fatur, 4. Jurij Žagar, 9. Matic Žagar


SUPER SPRINT DUATLON

Starejše deklice: 4. Ana Klarisa Škufca (7. abs), 5. Naja Ilc (9. abs)

Starejši dečki: 1. Staš Tomšič (9. abs), 9. Čop Aljaž (28. abs), 12. Bogdan Arko (33. abs)

Kadetinje: 1. Monika Bartol (1. abs)

Kadeti: 3. Elias Moritz Škufca (3. abs)


SPRINT DUATLON

Mlajši mladinci: 3. Maks Škufca (23. abs), 2. Matej Dečman (24. abs)

Starejši mladinci: 4. Danijel Bartol (9. abs)

Člani 1: 2. Andrej Pucelj (6. abs), 6. Jaka Gašper Pečnik (30. abs)

Člani 2: 1. Tomaž Majdič (12. abs), 2. Franci Šilc (14. abs), 3. Matej Abrahamsberg (15. abs), 4. Matej Benčina (17. abs), 6. Miha Škulj (28. abs), 7. Dejan Mihelič (36. abs), 8. Goran Pleše (43. abs)

Veterani 1: 1. Aleksander Radivojević (22. abs)

Veterani 2: 1. Damijan Kromar (11. abs)

Veterani 3: 4. Stane Fajfar (52. abs)

Veterani 5: 1. Anton Žagar (46. abs)

Članice 2: 1. Tanja Zamida (8. abs)


Rezultati na External link opens in new tab or windowTiming Ljubljana, fotografije pa v galeriji in External link opens in new tab or windowFacebook strani.

Drugi paket spomladanskih priprav - Medulin 2017

(15.3. - 19.3.2017)

Člani Triatlon kluba Inles Riko Ribnica smo tudi v marcu obiskali hrvaški Medulin in v zelo lepem in toplem vremenu opravili z drugim sklopom rednih priprav, ki so tako kakor prejšnji mesec temeljile predvsem na kolesu. Ugodno vreme in ne preveč zasedene okoliške ceste so bile natanko tisto, po kar smo tudi prišli. Poleg tega nas vsako leto znova prepričata tudi udobna namestitev in zelo dobra hrana v hotelu, ki bo našo druščino zagotovo spet videl naslednje leto.
Se vidimo na External link opens in new tab or windowDuatlon Ribnica!

Slike in še kaj na: External link opens in new tab or windowhttps://www.facebook.com/triatlonklubribnica/